به گزارش قدس آنلاین، رضا مراد صحرایی در نشستی خبری با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان میراث دار مراکز و دانشسراهای تربیت معلم با قدمتی بیش از ۱۰۰ سال است گفت: هیچ گزاف نیست بگوییم امروز این دانشگاه قدیمیترین دانشگاه معاصر کشور است.
وی افزود: امروز به دنبال آن هستیم دانشگاه فرهنگیان را به دانشگاهی مرجع، تحول ساز، تمدن ساز و امید آفرین تبدیل کنیم. دانشگاه فرهنگیان جایی است که معلمان و مربیان تحول ساز و تمدن ساز را تربیت خواهد کرد.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه آرمان ما تربیت معلمان الخیر است، معلمانی که همه جنبندگان آسمان و زمین برای وی طلب خیر میکنند گفت: امروز اگر دانشجومعلمی جذب میکند، چهار سال بعد وارد مدارس میشود و تا ۳۰ سال بعد خدمت میکند، وی را باید برای تربیت نسل آینده آماده کرد. باید معلمان جریان ساز و گفتمان ساز تربیت کنیم. به همین علت دانشگاه ما میخواهد جریان ساز باشد.
صحرایی ادامه داد: "هر معلم، یک مربی پرورشی" و "هرمعلم یک مربی ورزشی" از جمله برنامهها و اهدافی است که در سال تحصیلی پیش رو دنبال میکنیم.
وی با اشاره به تنظیم و تعیین چند تحول چرخشی برای دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: این چرخش ها میتواند تضمین کننده ایجاد تحول بنیادین باشد، چرخش نخست تبدیل از دانشگاهی عادی به دانشگاهی تحولی، چرخش دوم تربیت معلمان چندساحتی و چند مهارتی، چرخش سوم حرکت از انتقال دانش به ساخت دانش، چرخش چهارم حرکت به سمت مهارتهای نوین و چرخش پنجم حرکت از دانشگاهی پراکنده به دانشگاهی مادر و جامع است.
۵۰ هزار دانشجو معلم در دوران کرونا جذب شدند اما تدابیر لازم برای خوابگاه و کلاس اندیشیده نشده است
سرپرست دانشگاه فرهنگیان افزود: تغییر و اصلاح ساختارها، تقویت نیروی انسانی، ارتقای نظام برنامه درسی کلان تربیت معلم، اصلاح فضا و کالبد دانشگاه و اصلاح نظام جذب تربیت معلم از جمله برنامههایی است که برای تحقق اهداف مدنظر و چرخش های تحولی در دستورکار داریم. از زمان ورود بنده به دانشگاه، ۱۰۰ هزار متر مربع به فضاهای دانشگاهی افزوده شده و باید به یک میلیون متر مربع برسد تا بتوانیم مهرماه را بدون مشکل آغاز کنیم. ۵۰ هزار دانشجو معلم در دوران کرونا جذب شدند در حالی که تدابیر لازم برای خوابگاه و کلاس اندیشیده نشده است. طرح جامع توسعه دانشگاه تهیه و در دست تصویب است.
صحرایی با اشاره به بازنگری برنامه کلان تربیت معلم گفت: برنامه درسی جدید بیش از پیش با اسناد بالادستی و سندتحول بنیادین منطبق است، امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۱ بتوانیم این برنامه کلان را بازنویسی و تصویب کنیم.
وی ادامه داد: به ۴۷۰۰ عضو هیئت علمی و همین تعداد نیروی انسانی نیاز داریم. این در حالی است که ۸۴۶ عضو هیئت علمی داریم و تعداد کارمندان کمتر از نیمی از نیاز ماست.
جذب ۵۰۰ هیات علمی جدید
تبدیل وضعیت ۱۰۰۰ معلم ممتاز دارای درجه دکتری
سرپرست دانشگاه فرهنگیان افزود: نسبت استاد هیئت علمی به دانشجو ۱۱۰ به یک است در حالی که استاندارد کشور ۲۰ به یک است. جذب ۵۰۰ هیئت علمی جدید به تصویب سازمان اداری استخدامی رسیده است. تبدیل وضعیت ۱۰۰۰ معلم ممتاز دارای درجه دکتری به هیئت علمی نیز از سوی وزارت علوم مورد موافقت قرار گرفته است.
روند گزینش دانشجو معلمان سختگیرانهتر خواهد شد
صحرایی با تاکید بر اینکه روند گزینش دانشجو معلمان سختگیرانهتر خواهد شد گفت: دانشگاه فرهنگیان سالانه ۲۵ هزار دانشجو جذب میکند بنابراین شاخص و استاندارد جذب تقویت و سختگیرانهتر خواهد شد. گزینش مستمر داریم و دانشجو معلمان در طول دوره تحصیل، دو بار گزینش میشوند و اگر تشخیص داده شود مناسب نیستند امکان تحصیل آنها در سایر دانشگاهها فراهم و از دانشگاه فرهنگیان خارج میشوند.
وی با بیان اینکه همکارانم در تلاش شبانه روزی برای برگزاری حضوری کلاسها هستند گفت: امکانات رفاهی دانشگاه زیبنده دانشجویانمان نیست و برای بهبود وضعیت فعلی در تلاشیم.
بهرهگیری از خدمات اعضای هیئت علمی ممتاز دیگر دانشگاهها در دانشگاه فرهنگیان
سرپرست دانشگاه فرهنگیان افزود: چندین اقدام تحولی در حوزه آموزش رخ داده که مهمترین آنها استقرار هیئت ممیزه است که با حمایت وزیر علوم از مهرماه هیئت ممیزه مستقر خواهد شد. امکان بهرهگیری از خدمات اعضای هیئت علمی ممتاز دیگر دانشگاهها در دانشگاه فرهنگیان فراهم خواهد شد و امکان حضور پررنگ تر اساتید توانمند بازنشسته را شاهد خواهیم بود.
صحرایی با بیان اینکه تشکیل هستههای پژوهشی در دانشگاه مراحل پایانیاش را طی میکند گفت: دانشگاه فرهنگیان برای درسهای خودش به بیش از ۲۰۰۰ کتاب اختصاصی نیاز دارد. منابع آموزشی دانشگاه یکپارچه خواهد شد.
وی ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان با ۹۸ پردیس و مرکز، تقریبا ۹۵ هزار دانشجو دارد و ظرفیت پذیرش و آموزش ۱۵۰ هزار دانشجو را به شرط حمایتها برخوردار است.
نظر شما