تحولات لبنان و فلسطین

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برداشت گل زعفران از چهار هزار هکتار مزارع استان در حال انجام است که برای ۵۰ هزار نفر از اهالی این خطه به مدت ۲ ماه شغل فصلی ایجاد کرده است.

برداشت زعفران برای ۵۰ هزار نفر در خراسان‌شمالی اشتغال ایجاد کرد

به گزارش قدس آنلاین، محمد عفتی اظهارداشت: به ازای هر یک هکتار اراضی زیر کشت زعفران به جزء کشاورزان که به صورت مستقیم فعال هستند برای بیش از ۸۰ نیروی انسانی نیز اشتغالزایی می شود.

وی تصریح کرد: برداشت زعفران در خراسان شمالی از اواخر آبانماه آغاز و تا ۲ ماه ادامه دارد و بیشتر روستاییان در این مدت مشغول جمع آوری این گیاه با ارزش هستند.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: اشتغال این بخش شامل کارگران جمع آوری گل زعفران، پاک کننده های گل، خشک کن ها و افراد شاغل در مجموعه های بسته بندی این گیاه با ارزش را شامل می شود.

وی عنوان کرد: کشت و کار زعفران اشتغال‌آور است که ارزش اقتصادی این کالای ارزشمند در این خطه بیش از ۷۷۰ میلیارد تومان برآورد شده که به نوعی شامل ۱۵ درصد ارزش اقتصادی کل محصولات باغی استان است.

عفتی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش سطح زیر کشت زعفران استان، در این فصل کمبود نیروی انسانی وجود دارد که این امر نیازمند مکانیزه کردن برداشت است تا به کشاورزان کمک قابل توجهی شود.

پیش بینی برداشت ۲۲ تُن زعفران

وی ادامه داد: پیش بینی می شود که امسال ۲۲ تن زعفران از سطح کشتزارهای این استان برداشت شود و بیشترین پیک برداشت در اواسط آبان ماه خواهد بود.

به گفته عفتی؛ سال زراعی گذشته ۲۰ تن زعفران از سطح کشتزارهای استان برداشت شد.

وی ادامه داد: میانگین عملکرد تولید زعفران در این استان بین پنج تا ۶ کیلوگرم در هکتار است که این رقم حدود ۲ برابر میانگین کشوری آن است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه بیشترین اراضی زیر کشت این محصول مربوط به شهرستان فاروج در شرق استان است گفت: این استان از سطح زیر کشت و تولید زعفران رتبه سوم را در بین استان های کشور دارد اما در بهره وری رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

زعفران در هشت شهرستان خراسان شمالی کشت و کار می شود که فاروج رتبه اول را دارد و شرایط مناسب اقلیمی، سازگاری، نیاز آبی کم، عملکرد و درآمد اقتصادی مناسب، ارتقای دانش فنی زعفران کاران و سهولت نگهداری آن از عوامل مهم توسعه این محصول صادراتی در استان است.

امکان حذف و جایگزینی باغ های آب بر با زعفران، سهولت در کشت مکانیزه و ارزش اقتصادی بالا، سهولت در نگهداری محصول، وجود پنج واحد فرآوری و بسته بندی زعفران با ظرفیت سالانه ۳.۴ تن و امکان صادرات آن از جمله مزایای کشت این محصول در خراسان شمالی است.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح حدود ۴۷ هزار هکتار باغ و مابقی زراعت است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.