۱۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۳
کد خبر: 832044

ما می توانیم

وحید اکرمی

این ضرب المثل را به طور حتم بارها شنیده اید که:"مرغ همسایه غاز است." برخی از هموطنان ما مصداق واقعی این مثال هستند. آنهایی که وقتی به مسایل مختلف در مملکت خود می نگرند به دنبال حقیقت نیستند و به صورت پیش فرض به یک خود تحقیری رسیده و تنها نیمه خالی لیوان به چشمشان می آید. اما نحوه برخورد با همان مسایل در کشورهای غربی را به چشم مثبت می بیند و نیمه پر لیوان جلوی چشمان آنها رژه می رود.

یکی از مصادیق این ادعا، ماجرای مدیریت کرونا در کشور است. حتما یادتان هست که مدتها قبل، هنگامی که این ویروس منحوس قداره کشی می کرد و نفس کش ها را می طلبید تا نفس شان را ببرد، برخی از هموطنان کوته بین که مطابق معمول عده ای سلبریتی نیز در جمع آنها بودند، عنوان کردند که کار کرونا در دیگر نقاط جهان به پایان رسیده است و فقط ایرانیان به علت سوء مدیریت با این ویروس دست و پنجه نرم می کنند. اما پس از گذشت ماه ها و در حالی‌که این روزها بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا هنوز تعداد زیاد کشته روزانه کرونایی دارند، در ایران عزیز و در بسیاری از ایام، آمار متوفیان روزانه کرونایی به صفر رسیده است، اما هیچ صدایی از این گروه از هموطنان خودتحقیر شنیده نمی شود.

بیایید نگاهی به آمار رسمی کرونا که توسط سازمان جهانی بهداشت منتشر شده است نگاهی بیاندازیم. در همان روزهای نخستین در ایران، کرونا با تلفات حدود ۳۰ نفر در روز کار خود را شروع کرد و رزومه سیاه خود را در کشتن هموطنان در دوم شهریور ۱۴۰۰ به بالاترین حد خود به میزان ۷۰۹ نفر در روز رساند. اما با تغییر دولت، شاید اولین و مهمترین اقدام کابینه جدید، خرید، توزیع و تزریق گسترده واکسن کرونا در ایران بود که باعث شد روند فوت هم‌میهنان به خاطر ابتلا به کرونا به سرعت کاهش یافته و به عنوان مثال پس از ۵ ماه از روی کار آمدن دولت جدید، آمار فوتی ها به زیر ۲۰ نفر در روز رسید. این روند کاهشی ادامه داشت تا اینکه فوتی های کرونایی در ۱۲ خرداد ماه ۱۴۰۱ به صفر رسید. پس از آن نیز به جز یکدوره تقریبا دو ماهه که بدلیل بروز یک جهش دیگر در ویروس به وجود آمد و از اواخر تیرماه تا اواخر شهریور ماه ۱۴۰۱در بیشتر کشورهای دنیا خودنمایی کرد، در باقی روزها تعداد مبتلایان به کرونا در ایران، کمتر از ۵۰ نفر و تعداد فوت شده های کرونایی کمتر از ۵ نفر شد. مهمتر اینکه در روزهای ابتدایی آخرین ماه پاییز، بیشتر روزها هیچ مورد فوتی کرونایی ثبت نشده است.

اما بد نیست به نحوه مدیریت کرونا در برخی از کشورهای مدعی مانند آمریکا، فرانسه، آلمان و روسیه که از نظر تعدادی از هموطنان، مرغ آنها غاز است! نگاهی بیاندازیم.

تعداد کل مبتلایان به کرونا در آمریکا بیش از هر کشور دیگر و به تعداد ۱۰۰میلیون و ۷۴۳ هزار و ۳۹۲ نفر، در فرانسه ۳۷ میلیون و ۹۱۶ هزار و ۵۲ نفر، در آلمان ۳۶ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۲۰ نفر، در روسیه ۲۱ میلیون و ۵۹۷ هزار و ۶۱۳ نفر بوده است. این درحالی است که در ایران تعداد کل مبتلایان ۷ میلیون و ۵۵۹ هزار و ۷۳۷ نفر بوده است.

همچنین در همین دوره، تعداد کل متوفیان کرونایی در آمریکا، ۱ میلیون و ۱۰۶ هزار و ۳۷۸ نفر، در فرانسه ۱۵۹ هزار و ۲۶ نفر، در آلمان ۱۵۸ هزار و ۱۰۹ نفر، ۳۹۲هزار و ۶۰ نفر و در ایران ۱۴۴ هزار و ۶۳۴ نفر بوده است.

میزان همه گیری ویروس به ازای هر ۱ میلیون نفر جمعیت در آمریکا ۳۰۰هزار۹۰۱ نفر، در فرانسه ۵۷۸ هزار ۱۲۵ نفر، در آلمان ۴۳۵ هزار و ۴۸۵ نفر، در روسیه ۱۴۸ هزار و ۱۲۶ نفر و در ایران تنها ۸۷ هزار ۸۸۱ نفر بوده است. جالب اینجاست که کشورهای دانمارک، پرتقال، اتریش و هلند باتوجه به جمعیت کمتر آنها در صدر جدول مبتلایان به ازای هر ۱ میلیون نفر قرار گرفته اند.

میزان فوت کرونایی ها نیز به ازای هر ۱ میلیون نفر جمعیت در آمریکا، ۳ هزار و ۳۰۵ نفر، در فرانسه ۲ هزار و ۴۲۵ نفر، در آلمان یک هزار و ۸۸۵ نفر، در روسیه ۲ هزار و ۶۸۹ نفر و در ایران این تعداد به میزان یک هزار ۶۷۱ نفر بوده است.

از ابتدای شیوع کروناویروس در جهان که تاکنون، هنوز آمار مبتلایان روزانه کرونایی در آمریکا به زیر ۱۰ هزار نفر و متوفیان کرونایی نه تنها به صفر که حتی به زیر ۱۰۰ نفر در روز نرسیده است. دولتمردان فرانسوی، آلمانی و روسی نیز با تمام ادعایی که در فراهم کردن یک زندگی مناسب بخصوص از نظر مسایل بهداشتی برای شهروندان خود دارند، هنوز نتوانسته‌اند تعداد متوفیان روزانه کرونایی خود را به صفر برسانند. اما تعداد فوت شدگان کرونایی در ایران آنهم با تمام تحریم های ظالمانه بین المللی، پس از ۴۶۸ روز از آغاز کرونا به صفر رسید و پس از آن تا این ایام یعنی، ۱۰ آذرماه ۱۴۰۱ نیز در بسیاری از روزها هیچ ایرانی بر اثر ابتلا به کرونا فوت نکرده است.

شواهد و قراین حاکی از آن است که معضل کرونا در ایران با تمام محدودیت ها، از بسیاری از کشورهای پیشرفته و مدعی بهتر مدیریت شده است اما یک جفت گوش شنوا و چشم بینا لازم است تا حقایق آشکار شود؟

چه سود که برخی هموطنان از دیدن نقاط ضعف ‌و قوت در کنار هم عاجزند. آنها یا نمی توانند و یا نمی خواهند نیمه پر لیوان را هم ببینند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
    0 0
    کاملادرسته
  • محفوظ IR ۰۹:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۸
    0 0
    سلام.دو بار در ابتدای متن از کلمه خود تحقیری استفاده کردید لذا به نظر می رسد شما هدفتان بیشتر از نوشتن یادداشت پاسخ به خود تحقیری ها بوده است!شما که صدایت بلند است چرا برای دلار 43 هزار تومانی و دولت انقلابی یادداشت نمی نویسی!این نوع مملکت داری و فرو ریختن ارزش پول تحقیر نیست؟ماشین 150 میلیون را به مردم 500 میلیون تومان فروختن تحقیر مردم نیست!بهتره به جای یقه چاک دادن برای دولت سیزدهم برای حل مشکلات مردم بنویسی میرزا بنویس