به گزارش قدس آنلاین، بهنام امینی، با بیان اینکه اسفند سال گذشته موارد بیماریهای حاد را در مدارس استان پیگیری کردیم، اظهار کرد: آبلهمرغان در اواخر زمستان و اوایل بهار شیوع بیشتری پیدا میکند و به طور معمول با علائمی همچون تاولهای پوستی تشخیص داده میشود. طبق بررسیها موارد بیماریهای حاد در مدارس روند کاهشی پیدا کرده است، البته در تعطیلات نوروزی هم شرایط مناسبتری را پشت سر گذاشتیم.
وی با تأکید بر اینکه شیوع بیماری آبلهمرغان در مدارس موضوع جدیدی نیست، افزود: دانشآموزان دارای علائم این بیماری، باید در خانه قرنطینه شوند. در شیوع بیماری آبلهمرغان، اگر مدرسهای شرایط حادتر و تعداد غایبان آن بیشتر از حد طبیعی باشد، بهصورت اختصاصی جلساتی ویژه تشکیل خواهد شد.
رئیس سلامت و تندرستی اداره کل آموزشوپرورش اصفهان با اعلام اینکه مراکز بهداشت نیز برای پیشگیری از شیوع این بیماری ویروسی اقدامات لازم را انجام میدهند، گفت: وضعیت این بیماری در مدارس مانند سالهای گذشته است و روند صعودی ندارد. البته ممکن است به دلیل شیوع بیماریهای ویروسی مانند آنفلوانزا در فصل زمستان و ابتلای دانشآموزان به آن، دوره درمان این بیماری تا حدی بیشتر شود.
وی با اشاره به حضور ناظران بهداشت در مدارس، خاطرنشان کرد: اکنون با فعالیت ناظران بهداشت در مدارس استان و با نظارتهای پیدرپی روی دانشآموزان مبتلا به آبلهمرغان و برای پیشگیری و کنترل این بیماری از حضور اینگونه دانشآموزان در کلاس جلوگیری و با مشاهده مواردی از شیوع بیماری اقدامات لازم اجرا میشود و بههیچوجه نسبت به این موضوع بیتفاوت نیستیم.
امینی اعلام کرد: برای مراقبت و پیشگیری از شیوع بیماریها، واحد بهداشت در آموزشوپرورش استان تشکیل شده است و با هماهنگی مراکز بهداشتی استان و برپایی جلسات مرتبط، بهصورت مستمر این موضوع پیگیری میشود. علائم بیماری آبلهمرغان در کودکان خفیف، اما در بزرگسالان شدید است، در مرحله اول علائم آن شبیه سرماخوردگی مانند تب مختصر، گلودرد، دلدرد یا سردرد است، ولی در مرحله بعد بهمرور با بروز ضایعات پوستی نمایان میشود.
وی با اشاره به نحوه فعالیت ناظران بهداشت در مدارس استان، توضیح داد: با مشاهده علائم آبلهمرغان در دانشآموزان باید مراتب هرچه بهسرعت به مراکز بهداشتی اطلاعرسانی شود و در موارد حادتر، برای پیشگیری از بروز ویروس در دانشآموز از حضور فرد مبتلا در کلاس درس توسط ناظران بهداشتی مدرسه جلوگیری و دستورات لازم برای مراقبتهای اولیه و بهبودی کامل ارائه میشود. اکنون استان اصفهان دارای بیش از یک میلیون نفر دانشآموز است که در بیش از ۶ هزار واحد آموزشی مشغول به تحصیل هستند.
نظر شما