تحولات لبنان و فلسطین

بررسی‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، استان چهارمحال و بختیاری در خصوص نرخ بیکاری، رتبه سوم را در سطح کشور با نرخ بیکاری ۱۳.۵ درصدی به خود اختصاص داده است.

افزایش نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری/ چرا نرخ مشارکت اقتصادی کاهش یافت؟

به گزارش قدس آنلاین،  مسئله بیکاری و اشتغال از جمله مهمترین مسائل هر دولت و جامعه است که اگر به آن اهمیت داده شود و به خوبی نرخ بیکاری کاهش یابد، رفاه عمومی جامعه افزایش می‌یابد.

اشتغال در جوامع امروز به طور مستقیم و آشکار بر رضایت عمومی، رفاه عمومی و سلامت جامعه موثر است، لذا نبود شغل و بیکاری آسیب‌های جدی بسیاری بر بخش‌های مختلف جامعه مانند حوزه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می‌گذارد.

دولت سیزدهم در شرایطی شروع به کار کرد که نرخ بالای بیکاری گریبان‌گیر استان‌های مختلف کشور شده بود، اشتغالزایی مطلوبی صورت نمی‌گرفت و رونق اقتصادی شکل نگرفته بود.

در این شرایط، کاهش نرخ بیکاری و اشتغالزایی یکی از راهبردهای اصلی دولت در سطح کشور و البته در سطح استان چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رفت، اما باید دید دولت سیزدهم در این مسئله در سطح استان چقدر موفق بوده است.

ایجاد ۲۱ هزار شغل در استان چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۱

در نشست شورای اشتغال، اقتصادی و سرمایه‌گذاری استان چهارمحال و بختیاری که در اواخر اسفندماه سال گذشته برگزار شد، گزارشی از وضعیت اشتغال در استان توسط دستگاه‌های مربوطه اعلام شد.

در این نشست عنوان شد که تعهد اشتغال استان برای سال جاری (سال ۱۴۰۱)، ۱۹ هزار شغل بوده است که این مهم با ایجاد بیش از ۲۱ هزار شغل بیش از تعهد تعیین شده، محقق شده است.

در این نشست استاندار تاکید کرد تا فرمانداران بر نحوه ایجاد اشتغال در شهرستان‌های خود بیش از پیش نظارت داشته و دستگاه‌های اجرایی نیز برنامه اشتغال دستگاه خود را در قالب برنامه‌های عملیاتی تدوین و زمانبندی آن را ارائه دهند.

استاندار: کاهش نرخ بیکاری مهمترین دستاورد دولت

غلامعلی حیدری، استاندار چهارمحال و بختیاری در نشست هم‌اندیشی اساتید دانشگاه‌های استان در شب گذشته، اظهار داشت: حمایت از مقاله‌های علمی و کاربردی شدن آن‌ها، جلوگیری از فرار مالیاتی، ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری، دست‌یابی به توسعه‌های مختلف از مهم‌ترین دستاوردهای دولت سیزدهم در کشور و چهارمحال و بختیاری به‌شمار می‌رود.

وی گفت: دولت سیزدهم همچنین در حوزه‌های گردشگری، کشاورزی، صنعت و توسعه زیرساخت‌های چهارمحال و بختیاری اقدامات مؤثر و قابل‌توجهی داشته است.

حیدری به اقدامات شجاعانه دولت سیزدهم در رفع مشکلات بخش‌های مختلف آب کشور و چهارمحال و بختیاری اشاره و تاکید کرد: در این دولت برای توسعه صنعت، جاده‌ها، زیرساخت‌ها و راه‌آهن این استان اقدامات جدی انجام شد.

نرخ بیکاری کشور ۹.۷ درصد است

آخرین گزارش مرکز آمار ایران در خصوص نرخ اشتغال و نرخ بیکاری که در ۲۲ فروردین منتشر شد نشان می‌دهد که ۹.۷ درصد جمعیت فعال سطح کشور در زمستان ۱۴۰۱، بیکار بوده‌اند که نشان از افزایش ۰.۳ درصدی نرخ بیکاری نسبت به فصل مشابه سال قبل (زمستان ۱۴۰۰) دارد.

طبق این گزارش جمعیت فعال اقتصادی کشور در زمستان سال گذشته، ۴۰.۵ درصد بود. مقصود از جمعیت فعال یعنی جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر که در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند.

گفتنی است جمعیت شاغل کشور ۲۳ میلیون ۴۳۶ هزار نفر بوده که ۲۶۳ هزار نفر افزایش داشته است. در خصوص اشتغال در سطح کشور بخش خدمات ۵۳.۷ درصد سهم اشتغال، صنعت ۳۳.۲ درصد و کشاورزی ۱۳ درصد سهم اشتغال را به خود اختصاص دادند.

مرکز آمار: افزایش نرخ بیکاری در استان چهارمحال و بختیاری

اما در استان چهارمحال و بختیاری، بررسی‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، این استان در خصوص نرخ بیکاری، رتبه سوم را در سطح کشور با نرخ بیکاری ۱۳.۵ درصدی به خود اختصاص داده است.

نرخ مشارکت اقتصادی در استان چهارمحال و بختیاری در زمستان سال گذشته، ۳۷.۲ درصد بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل آن یعنی زمستان سال ۱۴۰۰، کاهش ۳.۴ درصدی را نشان می‌دهد. نسبت اشتغال در این استان در فصل زمستان گذشته، ۳۲.۲ درصد بوده که کاهش ۳.۴ درصدی را نسبت به زمستان ۱۴۰۰ نشان می‌دهد.

اما نرخ بیکاری در استان چهارمحال و بختیاری افزایش یافته است، به گونه‌ای که نرخ بیکاری در زمستان ۱۴۰۰ در این استان ۱۲.۴ درصد بوده که در زمستان ۱۴۰۱، به ۱۳.۵ درصد رسیده است، یعنی ۱.۱ درصد نرخ بیکاری در استان افزایش داشته است.

بیشترین نرخ بیکاری در کشور در زمستان سال گذشته مربوط به کردستان با ۲۰.۵ درصد، کرمانشاه ۱۵.۱ درصد و استان چهارمحال و بختیاری با ۱۳.۵ درصد است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.