عادل فوزی عوده (۴۵ ساله) خوشنویس فلسطینی طی یک ماه کار مستمر توانست مسجد روستای رنتیس در غرب رام الله را به یک تابلوی نقاشی هنری تبدیل و آن را با آیات قرآنی و نقوش اسلامی مزین کند.
این خطاط فلسطینی خط عربی و نقاشی عثمانی را در آثارش در هم میآمیزد و می گوید که آنها در کنار هم یک ترکیب دوقلو هستند.
خطاط و نقاش فلسطینی رنگهایی را انتخاب میکند که به گفته خودش اسلامی است و با سبز تیره، طلایی و آبی فیروزهای نشان داده میشود.
عوده که بیش از ۲۰ سال است که خوشنویسی میکند، ساعتها در طول روز مشغول کارش است و در این باره میگوید: کار به شما انگیزه میدهد که تا پایان یک آیه یا یک نقاشی، آن را ادامه دهید.
وی تأکید کرد: کار مستلزم دقت و زمان طولانی و مهمتر از همه اشتیاق و عشق به کار است.
این خوشنویس فلسطینی درباره آغاز روی آوردن به خوشنویسی میگوید: از کودکی در سن ۱۳ سالگی به خوشنویسی علاقه داشت و با آموختن از طریق جزوههای خوشنویسی و کتابهای قواعد خوشنویسی عربی شروع به یادگیری خوشنویسی کرد.
وی ادامه می دهد: برای ارتقای کار خود کتابهای خوشنویسان بزرگ مصری، سوری، عراقی و ترکی را مطالعه کرده است.
عوده توضیح می دهد: کار عملی خود را از خانه خوشنویسی عرب در شهر نابلس در شمال آغاز کرد و تا به امروز به یکی از مشهورترین خوشنویسان فلسطینی تبدیل شده است که دیوارهای مساجد داخلی را به نقاشی تبدیل میکند.
این خطاط فلسطینی معتقد است که با وجود پیشرفت تکنولوژی و ورود کامپیوتر به این حرفه، خوشنویسی و خطاطی همچنان ارزش خود را حفظ کرده است.
وی در این باره می گوید: دستگاههای مدرن گاهی از انجام کاری عاجز هستند و خطاطی حال و هوای خاصی میدهد که در فونتهای کامپیوتری آن را نمییابید.
عوده علیرغم مشغلهها و ساعات کاری طولانی تلاش میکند تا از طریق دورههای ویژه به علاقمندان خوشنویسی عربی آموزش دهد و به گفته خودش در سالهای اخیر حدود ۳۰۰ هنرجو نزد او فارغ التحصیل شدهاند.
این خوشنویس فلسطینی در صدها مسجد در کرانه باختری رود اردن و در شهرهای عرب نشین سرزمینهای اشغالی کار کرده است.
عوده استعدادهای متعددی دارد که از سر عشق به قرآن برای شکوفایی آن تلاش کرده است. او حافظ کل قرآن کریم است و صدایی دلنشین دارد و از همین رو خیلی اوقات نمازگزاران در همین مساجدی که آنجا کار میکند، به او به عنوان ائمه جماعت اقتدا میکنند.
منبع: ایکنا
نظر شما