به گزارش قدس آنلاین؛ نشریه دیلیتلگراف انگلیس در مطلبی با این تیتر که "جدیدترین سلاح روسیه روند جنگ اوکراین را تغییر میدهد" این سلاح را بمبهای بالدار نظیر بمب FAB-۵۰۰ اعلام کرد. مقامهای کییف برآورد کردهاند که نیروی هوایی روسیه هر روز در حملاتش به اوکراین دستکم از ۲۰ عدد از این بمبها استفاده میکند.
یوری ایگنات، سخنگوی نیروی هوایی اوکراین اظهار کرد، روسیه در یک ماه گذشته "استفاده شدیدی" از این سلاح داشته و آن را به عنوان یک "تهدید جدی" توصیف کرد.
به گفته ایگنات، این که مسکو به استفاده از بمبهای بالدار روی آورده به معنی این است که ذخایر موشکهای کروز روسیه "بعد از شکست در کسب کنترل آسمان اوکراین در حال کم شدن است." روزنامه دیلیتلگراف توضیح داد، این بمبها خارج از دسترس سامانههای دفاع هوایی تاکتیکی اوکراین که با هدف پشتیبانی از عملیات پیشبینی شده ارتش اوکراین برای فصل بهار به خط مقدم منتقل شدند، هستند.
همچنین روزنامه تلگراف در گزارش روز یکشنبه خود نوشت، ایگنات چند روز قبل به خبرنگاران گفت، کییف قدرت متوقف کردن این بمبها را نداشته و از آمریکا و متحدان غربی درخواست ارسال جنگندههای اف-۱۶ به اوکراین را کرد. او روز یکشنبه نیز این درخواست را به نشریه تلگراف تکرار کرد.
او اظهار کرد: فقط یک یا دو فروند (از این جنگندهها) برای بازداشتن آنها کافی است چون روسها خواهند دید که تعدادی از آنها در هوا هستند و از نزدیک شدن به آنها اجتناب خواهند کرد.
به گزارش راشا تودی، روسیه در چند روز متوالی از پهپادها و موشکهای کروز در چند موج حمله هوایی به راهآهن، ذخایر سوخت و مهمات و مناطق تجمع سربازان اوکراین حمله کرده است.
بر اساس گزارشها پهپادهای تاکتیکی روسیه مواضع دفاع هوایی اوکراین در طول خط مقدم جنگ را نیز هدف گرفتهاند. چند کارشناس نظامی آمریکا به استفاده فزاینده روسیه در مدت اخیر از بمبهای بالدار اشاره و پیشبینی کردند که عملکرد سامانههای ضد هوایی اوکراین تضعیف شده و برتری هوایی روسیه افزایش یابد.
جاستین کرامب، کارشناس شرکت مستشاری اطلاعاتی "سایبیلاین" انگلیس اظهار کرد، این رویه چالشهایی را برای برنامههای کییف برای اجرای حمله بهاری به وجود خواهد آورد.
سربازان و تانکهای عملیات بهاری ارتش اوکراین که به خط مقدم منتقل شدهاند، باید به منظور اجتناب از آسیبهای حمله هوایی پراکنده شوند اما در زمان پیشرفت عملیات باید سریعا تجمیع شوند.
کرامپ به نشریه دیلیتلگراف اظهار کرد: "در این محیط، تاکتیک پراکنده شدن و جمع شدن سریع نیروها حیاتی است."
طبق گزارش مقامهای غربی، اوکراین دستکم ۹ تیپ آموزشدیده از سوی ائتلاف ناتو و چند صد خودروی زرهی ارائه شده از سوی آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه را در تدارک برای اجرای حمله گسترده خود که هدفش بر اساس گمانهزنی ها شبه جزیره کریمه است، بسیج کرده است.
کییف با این وجود با استناد به مسائلی همچون نگرانیهای مربوط به آبوهوا و کمبود تجهیزات مکررا اجرای این حمله را به تعویق انداخته، در حالی که دولتهای غربی به دنبال تعدیل انتظارات از این عملیات برای زمانی که متحمل شکست شود، بودهاند.
نظر شما