تحولات لبنان و فلسطین

دو کشور همواره با یکدیگر متحد هستند. وزیر خارجه ترکیه هم به‌تازگی گفته در آینده نزدیک همکاری‌های خوبی با واشنگتن در زمینه‌های مختلف خواهیم داشت و از این رو اردوغان نمی‌تواند از دایره مشارکت با آمریکایی‌ها خارج شود.

قدس در گفت‌وگویی با سیدعلی قائم‌مقامی، اختلافات ترکیه و آمریکا را بررسی کرد/ دعوای زرگری دو متحد

انتخابات ۲۴اردیبهشت ترکیه از یک منظر جالب توجه بود؛ رجزخوانی اردوغان برای غرب و در سوی مقابل، حمایت ضمنی آمریکا و اروپا از قلیچدار اوغلو، رقیب رئیس‌جمهور مستقر و تلاش برای زمین زدن اردوغان. اما اوضاع طبق خواسته غرب پیش نرفت و در نهایت اردوغان در دور دوم انتخابات رقیبش را از میدان به در کرد. با این حال در این مقطع، تقابل طرفین ظاهراً وارد فاز جدیدی شده است. بر این اساس، روز گذشته خبرگزاری رویترز از تلاش مقامات مبارزه با فساد در ایالات متحده و سوئد برای تنظیم شکایتی علیه بلال اردوغان، پسر رئیس‌جمهور ترکیه به اتهام فساد و دریافت رشوه خبر دادند. این مسئله از ادامه خط تخاصم حکایت دارد.

سیدعلی قائم‌مقامی، کارشناس مسائل ترکیه در گفت‌وگو با قدس ضمن بیان این مسئله، به تبیین آینده سیاست اردوغان و آمریکا پرداخته و اظهار می‌کند: رویکرد ترکیه و شخص اردوغان دربرابر غرب به‌ویژه آمریکا تعامل و نزدیکی است و بارها از سوی رئیس‌جمهور ترکیه اعلام شده ما عضو جدایی‌ناپذیر ناتو هستیم. وی اما به برخی اختلافات ظاهری طرفین در منطقه اشاره و تصریح می‌کند: آنکارا در مسئله سوریه در حمایت واشنگتن از ۷۰هزار نفر از کردهای سوری اختلاف نظر دارد. کاخ سفید این افراد را به سلاح‌های سنگین ازجمله بالگرد مجهز کرده است. از دید اردوغان، این افراد تروریست هستند .اختلاف بعدی بر سر مسئله جزایر یونانی است که آمریکایی‌ها آن‌ها را مسلح کرده و به نظر اردوغان این کار امنیت ملی ترکیه را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

سیدعلی قائم‌مقامی، اختلافات ترکیه و آمریکا را دعوای زرگری دو متحد می‌داند/ کینه شتری غرب و اردوغان

این کارشناس مسائل ترکیه ضمن بیان اتهامات فساد مالی بلال اردوغان، می‌افزاید: ترکیه کشورهای فنلاند و سوئد را به حمایت از تروریسم و گروهک پ‌ک‌ک و سازمان‌های تروریستی دیگر متهم کرده و از طرف دیگر، ترکیه برای عضویت سوئد در ناتو پیش‌شرط گذاشته است. پس به نظر می‌رسد این اقدام استکهلم پاسخ رویکرد خصمانه آنکارا بوده است. قائم‌مقامی با اشاره به موضوع شراکت ترکیه در ساخت جنگنده‌های اف۳۵ و چالشی که آمریکا برای این کشور ایجاد کرد، می‌افزاید: در ادامه این دعوای بچگانه و کینه شتری طرفین، آمریکا به دلیل دریافت موشک‌های اس۴۰۰، ترکیه را از شراکت با کشورهای دیگر منع کرد در صورتی‌که آن‌ها شریک تولید این جنگنده‌ها بودند.

عضو مرکز تحقیقات ترکیه و غرب آسیا درباره سیاست آینده اردوغان در تعامل با آمریکا و برعکس، می‌گوید: دو کشور همواره با یکدیگر متحد هستند. وزیر خارجه ترکیه هم به‌تازگی گفته در آینده نزدیک همکاری‌های خوبی با واشنگتن در زمینه‌های مختلف خواهیم داشت و از این رو اردوغان نمی‌تواند از دایره مشارکت با آمریکایی‌ها خارج شود. کارشناس مسائل ترکیه در پایان تصریح می‌کند: امروز حدود ۳۰ پایگاه نظامی آمریکا و ناتو در ترکیه قرار دارد. تعداد ۶۰بمب هسته‌ای آمریکا هم در این کشور بوده و ترکیه تحت پوشش حفاظت هسته‌ای ناتو است. آنکارا و واشنگتن دو عضو جدایی‌ناپذیر هستند و شخص اردوغان همواره به‌عنوان بازیگر نمایش‌های غرب در منطقه انجام وظیفه می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.