تحولات منطقه

بیش از یک هزار دانشجوی دختر و پسر برای شرکت در دومین دوره طرح ملی «ضیافت ایثار» در تالار قدس کتابخانه آستان قدس رضوی در مشهد گردهم آمدند.

حضور هزار دانشجوی شاهد کشور برای طرح «ضیافت ایثار» در مشهد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان روز چهارشنبه در دومین دوره از طرح ملی ضیافت ایثار اظهار کرد: نسل‌های مختلف دانشگاهی وظایف مختلف آموزش، پژوهش و کارآفرینی و دانشگاههای نسل چهارم مسوولیت اجتماعی را بر عهده دارد تا بتوانند در جامعه پیرامونی خود نقشی موثر ایفا کنند.

هاشم داداش پور افزود: از سوی دیگر برخی کلمات همچون ایثار، تعاون و از خود گذشتگی در دین ما، معانی فراتر از خود را دارد و زمانی که در کنار کلمات دیگر قرار می گیرد، افق متعالی را نشان می دهد.

وی با بیان اینکه ایثار به رفتاری موثری می گویند که در محیط پیرامونی خود دارای اثر است، گفت: دانشگاه های نسل چهارم با هدف مسوولیت اجتماعی قرار است در این مسیر قدم بردارند و مسولیت فردی را به مسوولیت جمعی تبدیل کند.

معاون وزیر علوم اضافه کرد: بر همین اساس، دانشجویان شاهد و ایثارگر در محیط دانشگاه باید مروج این نگاه متعالی باشند و وظیفه بزرگی بر دوش دارند.

به گفته وی، کانون های ملی ایثار که در دانشگاه های سراسر کشور در حال تاسیس است، می توانند در توانمند کردن سایر دانشجویان با نگاه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نقش موثری داشته باشد.

داداش پور همچنین با اشاره به ۲۱ تیرماه سال ۱۳۱۴ و واقعه شهادت جمعی از مردم در مسجد گوهرشاد مشهد بیان کرد: حجاب نماد زن مسلمان است و مردم در مقابل قانون تغییر حجاب ایستادگی کردند و در چنین روزی بیش از هزار و ۶۰۰ نفر به شهادت رسیدند.

شهدای مدافع حرم از دل دانشگاهها برآمده‌اند

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جوشش ها هنوز هم در دانشگاه های کشورمان وجود دارد و برخی از شهدای مدافع حرم، امنیت و اخلاق از متن این دانشگاه ها برآمدند و تربیت شده اند.

عبدالحسین کلانتری افزود: باید این ظرفیت عظیم که برگرفته از تمدن بزرگ ایران اسلامی است به دیگران معرفی شود و اکنون رسالتی زینبی این اقدام بر دوش خانواده ایثارگران است.

وی ادامه داد: میزان دینداری زنان در جهان بیش از مردان است و این در حالی است که تصویر رسانه‌ها چیزی دیگری را نشان می دهند.

معاون وزیر علوم بیان کرد: هر انحرافی که در جهان شکل گرفته است، تمدن های جریان ساز به مبارزه با آن پرداخته و آن انحراف را به حاشیه برده است؛ به عنوان نمونه در ماجرای واقعه مسجد گوهرشاد که عفت و پاکدامنی جامعه ایران را هدف قرار داده بود، توسط توده مردمی بر گرفته از تمدن ایران اسلامی مورد اعتراض قرار گرفت.

بصیرت و خودباوری شعار طرح ضیافت ایثار

مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر وزارت علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به شعار این دوره از طرح ضیافت ایثار با عنوان بصیرت و خودباوری گفت: در برگزاری این طرح از استادان برجسته کشوری برای حضور در ضیافت ایثار دعوت به عمل آمد.

سید فردین تقی‌زاده افزود: یکی از اقداماتی که برای توانمند سازی دانشجویان شاهد و ایثارگر در نظر گرفته شده است، آموزش های کارگاهی برای آماده شدن برای حضور در بازار و کسب اشتغال مناسب است.

وی در ادامه ضمن بیان سیاست‌های سازمان امور دانشجویان افزود: طرح ملی ضیافت ایثار، المپیاد فرهنگی - ورزشی، جشنواره شهید آوینی و تجلیل از دانش آموختگان برتر شاهد و ایثارگر از جمله برنامه های در حال اجرای این سازمان است.

به گفته وی، حضور دانشجویان شاهد و ایثارگر در این جشنواره ها، موجب ایجاد همدلی و هم فکری در میان خانواده بزرگ ایثارگر دانشگاه های سراسر کشور می شود.

برای به دست آوردن فضیلت ها باید با نفس مبارزه کرد

معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: برای به دست آوردن فضیلت ها باید با نفس مبارزه کرد و به همین دلیل فضیلت های اخلاقی با سختی به دست می‌آید.

ابوالفضل غفاری افزود: در دنیا ارزشهای حکمت، شجاعت، عدالت و عفت و خویشتن داری وجود دارد، ولی آمریکا به دنبال ایجاد ارزشهای غیر اخلاقی در جهان است.

وی بیان کرد: شما دانشجویان شاهد و ایثارگر در کنار مسئولیت‌هایی که دارید باید ارزش ایثار را در دانشگاه‌ها ترویج کنید و الگویی برای سایر دانشجویان باشید.

دومین دوره طرح ملی ضیافت ایثار ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر سراسر کشور از ۲۰ تیرماه در مشهد آغاز و برای مدت سه روز ادامه دارد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.