به گزارش قدس آنلاین، منابع خبری گزارش دادهاند نخستین زیردریایی هستهای آمریکا برای اولین بار طی چهار دهه گذشته در کره جنوبی پهلو گرفته است.
این زیردریایی به نام «یو.اس.اس کنتاکی» در اقدامی نادر در «بوسان» توقف کرد. شبکه خبری ایبیسی گزارش داده از سال ۱۹۸۱ به این سو این نخستین بار است که زیردریایی مجهز به موشکهای بالیستیک هستهای وارد کره جنوبی شده است.
این تحول در حالی صورت گرفته که ستاد فرماندهی و مدیریت نیروهای نظامی چندملیتی سازمان ملل در شبهجزیره کره، امروز (سهشنبه) از بازداشت یک نظامی آمریکایی توسط کره شمالی در مرز با همسایه جنوبی خبر داد.
این نهاد موسوم به «فرماندهی سازمان ملل متحد» در بیانیهای گفت که شهروند آمریکایی که پس از عبور از مرز بین دو کره در جریان یک تور بدون مجوز، ناپدید شده است، احتمالا در بازداشت کره شمالی است.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این فرد با یک تور به دهکده مرزی موسوم به «منطقه امنیتی مشترک» در منطقه غیرنظامی بین کره شمالی و کره جنوبی رفته بود.
فرماندهی سازمان ملل در صفحه توییتر خود نوشت: «یک تبعه آمریکایی در جریان تور منطقه امنیتی مشترک، بدون مجوز از خط مرزی نظامی به جمهوری دموکراتیک خلق کره (شمالی) عبور کرد».
در ادامه این بیانیه آمده است: «ما معتقدیم که او در حال حاضر در بازداشت کره شمالی است و با همتایان خود در ارتش کره شمالی برای حل این حادثه کار میکنیم».
روزنامه «دانگ ایلبو» چاپ کره جنوبی نیز به نقل از ارتش این کشور نوشت که این فرد «تراویس کینگ» سرباز دوم ارتش آمریکا نام دارد.
وزارت امور خارجه آمریکا از مدتها پیش در هشداری، اتباع آمریکایی را از ورود به کره شمالی «به دلیل وجود خطر جدی دستگیری و بازداشت طولانی مدت»، منع کرده بود.
این ممنوعیت پس از آن اجرا شد که «اوتو وارمبیر» دانشجوی آمریکایی در سال ۲۰۱۵ حین سفر به کره شمالی، توسط نیروهای امنیتی این کشور بازداشت شد. او در سال ۲۰۱۷، پس از آزادی از زندان، در حالت کُما به آمریکا بازگشت و چند روز بعد فوت کرد.
اعزام زیردریایی هستهای به کره جنوبی بخشی از ساز و کارهایی است که در آوریل سال جاری میلادی میان واشنگتن و سئول مورد توافق قرار گرفت. یک مقام ارشد کاخ سفید دو ماه پیش گفت این ساز و کارها «اعلامیه واشنگتن» نام گرفتهاند و هدف از آن تقویت تعهدات بازدارندگی آمریکا به کره جنوبی در مواجهه با تهدیدات همسایه شمالی است.
یو.اس.اس کنتاکی یکی از زیردریاییهای مجهز به موشک بالیستیک هستهای است که قادر به حمل ۲۰ موشک قارهپیمای «تریدنت II» است. با وجود این، رویه نیروی دریایی آمریکال این است که وجود یا عدم وجود سلاحهای هستهای در زیردریاییهایی که به مناطق مختلف ارسال میکند را تأیید نمیکند.
این اقدام بخشی از سیاستهای تنشزای واشنگتن و سئول در شبه جزیره کره به شمار میروند که احتمالاً خشم پیونگیانگ را به همراه خواهد داشت.
آمریکا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از زمان اولین آزمایش اتمی کره شمالی در سال ۲۰۰۶ میلادی، چندین دور تحریم علیه کره شمالی وضع کردهاند.
کره شمالی علیرغم این تحریمها بر تقویت توانایی نظامی خود برای مقابله با تهدید حضور نیروهای آمریکایی در منطقه تأکید کرده است.
کره شمالی میگوید تا زمانی که آمریکا به سیاست خصمانه خود برای براندازی نظام حاکم در پیونگیانگ پایان ندهد از برنامه موشکی و هستهای خود عقبنشینی نخواهد کرد.
انتهای پیام/
نظر شما