به گزارش قدس آنلاین، اما این فقط روی صحنه تابستان داغ امسال است و در پشت صحنه تلاشهای شبانهروزی دولت برای مدیریت بهینه تولید و مصرف برق بهویژه با ناترازیهای به ارث رسیده از دولتهای قبل در جریان دارد. در حالی که تابستان۱۴۰۲ با گرمایی کمسابقه به نیمه رسیده، سخنگوی صنعت برق کشور در گفتوگو با قدس، پشت صحنه عملیاتی این حوزه و برنامهریزیها و تلاشهای دولت در تأمین برق پایدار خانگی و صنعتی را با ارائه آمار تشریح میکند. ماحصل اظهارات مصطفی رجبی مشهدی این است که اگر مردم همچنان همکاری کنند و مصرف، بهینه باشد، در روزهای آتی خاموشی برنامهریزی شدهای برای حوزه خانگی و صنعت نداریم و نیروگاهها هم با تمام توان، نیاز کشور به برق را تأمین میکنند.
تقاضای ۷۲ هزار و ۴۰۰ مگاواتی را بدون کمبود، پاسخ دادیم
دولت چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته را به دلیل افزایش شدید دما تعطیل اعلام کرد و در این بین برخی شائبه کمبود برق و عدم امکان تأمین تقاضا را اصلیترین دلیل برای این تعطیلی اعلام کردند. سخنگوی صنعت برق در خصوص این تعطیلی و چنین شائبههایی به خبرنگار قدس میگوید: پیشبینی کرده بودیم دما در روز چهارشنبه گذشته افزایش قابل ملاحظهای داشته باشد و میزان تقاضای مصرف برق به ۷۳ هزار مگاوات برسد. البته برای تأمین این تقاضا آمادگی داشتیم، اما تعطیلات هم منجر به کاهش مصرف شد و سرجمع توانستیم تقاضای ۷۲هزار و ۴۰۰ مگاواتی را در روز چهارشنبه پاسخگو باشیم. او اضافه میکند: خوشبختانه شبکه در تأمین پایدار برق مردم مشکلی نداشت و در حال حاضر همه نیروگاهها آماده و در حال حداکثر تولید هستند، بنابراین با وجود برخی جوسازیها، مشکلی در تأمین برق نداریم و البته مردم هم برای مصرف بهینه، همکاری خوبی دارند.
هر درجه افزایش دما، مصرف را به اندازه شهر مشهد بالا میبرد
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان میکند: امسال سال بسیار گرمی است و دما نسبت به میانگین بلندمدت، ۲درجه بیشتر شده، هر یک درجه افزایش دما هزارو۸۰۰ مگاوات به میزان مصرف برق کشور اضافه میکند که این افزایش ناشی از روشن شدن کولرها و وسایل سرمایشی است. به گفته رجبی مشهدی، هزارو۸۰۰ مگاوات معادل مصرف شهرستان مشهد است و هر یک درجه افزایش دما، میزان مصرف برق در کشور را به اندازه مصرف این شهر بالا میبرد.
سخنگوی صنعت برق کشور همچنین از اجرای موفقیتآمیز طرح پاداش مدیریت مصرف به عنوان بازوی یاریگر دولت در این حوزه یاد میکند و ادامه میدهد: از هر سه قبض صادر شده برای مشترکان خانگی، یک قبض مشمول طرح پاداش شده است و تاکنون حدود ۹۰۰ میلیارد تومان پاداش پرداخت کردهایم. به گفته او، بیشترین قبضی که پاداش دریافت کرده یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان بوده و اگر مردم به همکاری خوب خود ادامه دهند، تا پایان شهریور برق مطمئن و پایدار برای همه مشترکان تأمین میشود.
افزایش ۷ هزار و ۱۳۷ مگاواتی تولید برای تأمین نیاز کشور
وی در تشریح رکوردزنیهای مصرف برق و نحوه مدیریت دولت در این حوزه میگوید: امسال رکورد جدید مصرف به میزان ۷۲ هزار و ۷۲۵ مگاوات به ثبت رسید که نسبت به سال گذشته رشدی ۴/۶درصدی (بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ مگاوات افزایش) به خود دید. این عدد رشد مصرف در حوزه برق، قابل توجه است و ما برای تأمین آن باید به میزان ۵ هزار مگاوات نیروگاه بزنیم، اما خوشبختانه از ابتدای دولت ۷هزار و ۱۳۷مگاوات نیروگاه ساخته و یا به ظرفیت تولید کشور اضافه شده است تا بتوانیم این نیاز را پاسخگو باشیم.
رجبی مشهدی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ما درخصوص خاموشی برنامهریزی شده برای صنایع تأکید میکند: در این حوزه هم طی یکی دو ماه آینده هیچ خاموشی برنامهریزی شدهای نداریم، اما همچنان از مردم تقاضا داریم در مصرف برق، همراهی لازم را داشته باشند.
کاهش ۱۰ هزار مگاواتی ناترازی برق در کشور
آمارها نشان میدهد شدت مصرف انرژی در کشور چهار برابر متوسط کشورهای توسعهیافته و دو برابر متوسط جهانی است و امروز در پی اهمال دولتهای گذشته در حوزه توسعه و ساخت نیروگاه به بهانه نبود صرفه اقتصادی، ناترازی برق به مشکل شماره یک امروز این حوزه تبدیل شده است، اما امید میرود با اجرای طرحهای بهینهسازی مصرف، شدت مصرف انرژی در کشور تا یک چهارم کاهش یابد.
شایان ذکر است دو سال پیش و همزمان با شکلگیری کابینه فعلی، میزان ناترازی برق کشور بیش از ۲۰ هزار مگاوات اعلام شده بود و دولت اکنون در دومین سال عمر خود، روزهای داغ تابستان ۱۴۰۲ را با اقدامهای گسترده توسعهای، تلاشهای مستمر برای تأمین نیاز رو به رشد کشور به برق و کاستن از تبعات منفی ناترازی سپری میکند و براساس گزارشها این ناترازی به عنوان ارثیه منحوس دولت دوازدهم، امروز به حدود ۱۰ هزار مگاوات کاهش یافته است.
افزایش چهار برابری ساخت نیروگاههای حرارتی در دولت سیزدهم
بر همین اساس در دولتهای یازدهم و دوازدهم درمجموع ۱۶ هزار و ۱۶ مگاوات نیروگاه ایجاد شده که ۱۲هزار و ۹۴۶ مگاوات آن حرارتی بوده و در بازه زمانی هشت ساله مذکور هر سال به طور میانگین هزارو۶۱۸ مگاوات نیروگاه حرارتی ساخته شده است و در حالی که برنامه ششم توسعه وزارت نیرو را مکلف کرده بود سالانه ۵هزار مگاوات نیروگاه بسازد، در طول سالهای این برنامه، میزان ظرفیت نصب شده اسمی تولید برق در کشور ۸۵ هزار و ۳۳۴مگاوات گزارش شده است.
نظر شما