به گزارش قدس آنلاین، این فرمان امام با لبیک اقشار ملت ایران همراه بود و جمع کثیری از گروههای جهادی راهی مناطق محروم شدند و سرآغازی بود بر خدمترسانی همدلانه. این پایان کار نبود و سال۱۳۷۹ جنبش سازندگی که مولود اندیشههای ژرف حضرت روحالله بود، با ابتکار رهبر معظم انقلاب در قالب بسیج سازندگی منسجم و سازمان یافتهتر از گذشته به میدان آمد.
سرهنگ پاسدار جعفر مخلق آذر در گفتوگو با خبرنگار ما میگوید: بسیج سازندگی ابتکار عملی آیندهنگرانه بود که برکات آن امروز بیش از گذشته به چشم میآید و رد پای نیروهای مخلص آن در میادین محرومیتزدایی مشهود است. در ادامه این متن، بخشی از پرسش و پاسخ ما با فرمانده بسیج سازندگی سپاه محمد رسولالله(ص) استان تهران را میخوانیم.
در کارنامه بسیج سازندگی در دفاع مقدس کدام نقاط پررنگتر است؟
جهادسازندگی در دفاع مقدس، ۳هزار و ۳۹۶ شهید و ۲۳هزار و۹۱۳ جانباز و هزار و ۸۰ آزاده تقدیم کشورمان کرده است. همچنین جهاد علاوه بر حضور در شبهای عملیات برای سنگرسازی و ایجاد جانپناه برای رزمندگان توانسته اقدام به ساخت ۳۴۰کیلومتر دژمستحکم، بیش از ۱۵هزار پاسگاه عملیاتی و دیدهبانی، هزارو۳ سایت موشکی و سکوی ادوات نظامی و پدافندهوایی، باند بالگرد و دکل دیده بانی، ۳۷۰هزار و ۳۰۰ مترمربع محوطهسازی و ایجاد قرارگاههای تاکتیکی و مقر گردانها و پادگانها، ۸۷بیمارستان و اورژانس صحرایی، ۶۶۴ مورد ایجاد مواضع توپخانه و مقرهای توپخانه، ۱۷۳هزار و ۷۸۱ سنگر انفرادی و اجتماعی و سنگرهای خودرو و مهمات و تانک و نفربر، ۲۸هزار و ۱۰۰ مورد انواع پلهای نفررو، بشکهای، لولهای فلزی، بتنی و...، ۱۴۷ سدخاکی و اسکله خاکی، ۷۷هزار و ۳۲۵ کیلومتر جادههای عملیاتی و مواصلاتی و نفوذی و کوهستانی، بیش از ۱۰۰هزار کیلومتر شنریزی جادهها، ۱۲۰هزار و ۴۴۲ متر ساخت کانال نفررو، ۱۵هزار مورد لجستیک و حملونقل و مهمات، ۱۶هزار و۲۷۰ مورد ساخت سنگرهای بزرگ اجتماعی و ایستگاه صلواتی و ۱۵هزار مورد تعمیرات ادوات راهسازی، نیروهای سپاه و ارتش توانسته نقش بیبدیلی در هشت سال دفاع مقدسمان از خود برجا بگذارد.
ارکان جهادسازندگی با ۶ قرارگاه، هفت تیپ پشتیبانی، هفت تیپ مهندسی رزمی، ۴۳ گردان مهندسی رزمی، ۲۶ گردان پشتیبانی و ۲۵ ستاد پشتیبانی تشکیل شد و خدمات شایستهای را به نظام و کشور ارائه داد تا جایی که حضور جهادگران سبب آزردگی خاطر منافقان و دشمنان شده بود. این مستندات را میتوانید از کتاب پنج جلدی جهاد سازندگی به قلم عبدالله فاتحی مطالعه کنید که واقعاً وقت گذاشتهاند.
جهاد سازندگی پس از جنگ تحمیلی چگونه میدانداری میکند؟
اعتقاد بسیج سازندگی بر استمرار جهاد است. با تأسیس جهاد سه گروه زیر چتر جهاد هستند. ابتدا نیروهای خدمترسان که به واسطه شروع جنگ در مناطق محروم مرزی سلاح برمیدارند و دفاع میکنند. گروه دوم نیروهای متخصص و مهندسی هستند که هستههای خدمترسانی در میدان و شهرها را طرحریزی و عملیاتی میکنند. دسته سوم مردم داوطلب که مخلصانه پا به پای نیروهای رزمی و مهندسی کمکرسانی میکنند. در حقیقت بسیج سازندگی همه ظرفیتهای تخصصی جهاد مردمی را یککاسه میکند و به میدان میآورد. ایجاد اشتغال، ایجاد صندوقهای قرضالحسنه، کمک به زلزلهزدگان و سیلزدگان، مقابله با بیماری، واکسیناسیون، محرومیتزدایی، خدمترسانی به عشایر، آبرسانی به مناطق کمبرخوردار، ساخت بیمارستان و درمانگاه، پلسازی و ساخت جاده، تنها گوشهای از اقدامات مستمر بسیج سازندگی است که توسط گروههای جهادی انجام شده است. مبارزه فراگیر با ویروس منحوس کرونا در سال ۱۳۹۸ و کمک به بازگشت آرامش به افکار عمومی با خدمترسانی به موقع شامل توزیع ماسک، ضدعفونی و درمان ازجمله اقداماتی بود که انجام شد.
بسیج سازندگی در حال به سرانجام رساندن چه پروژههایی است؟
هماکنون و با همت بسیج سازندگی کشور، ۲۹هزار صندوق تسهیلگر در کشور تشکیل شده و بیش از ۱.۳میلیون خانوار عضو آن هستند، همچنین نزدیک ۶۰هزار گروه جهادی در اطلس رسمی ثبتنام کردهاند؛ این آمار جدا از ۴۲هزار گروه جهادی فعال و معرفی نشده است. در سال۱۴۰۱ از مجموع قرارداد آبرسانی به ۳هزارو۶۰۰ روستا، بسیج سازندگی ۶۸۰مورد را با موفقیت انجام داده و هزارو۲۰۰ کیلومتر جاده بین مزارع نیز ساخته شده است.
افتتاح بیش از ۱۰هزار واحد مسکن محرومان با همکاری کمیته امداد، رونمایی از پروژه آبخیز تا جالیز با همکاری وزارت جهادکشاورزی، انجام ۱۹هزارو۵۰۰ پروژه محرومیتزدایی در سال ۱۴۰۱ و ۳۲هزار پروژه در دست اقدام برای سال ۱۴۰۲ است.
بسیج سازندگی با اتکا به فرامین رهبر معظم انقلاب توانسته در سال گذشته ۱۵هزار شغل ایجاد کند که در ادامه آن در سال جای ۱۵۰هزار فرصت شغلی دیگر نیز ایجاد خواهد شد. آزادسازی ۴هزار زندانی و اهدای ۳۲هزار سری جهیزیه نیز ازجمله خدمات سراسری بسیج سازندگی کل کشور است که میتوان به آن اشاره کرد.
نظر شما