۲ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۴
کد خبر: 927769

نتایج نهایی آزمون دبیری سال ۱۴۰۲ در شرایطی اعلام شد که از ۳۲۵ هزار و ۶۹۸ داوطلب این ازمون، کمتر از ۱۵ هزار نفر موفق شدند لباس معلمی بر تن کنند، اما پرونده این آزمون بعلت وجود ۷ هزار ظرفیت خالی و بدنبال فراهم شدن فرصت اعتراض به نتایج همچنان باز است

چوب اعتراض لای چرخ آزمون دبیری

 الهام شرفی-خبرنگار تحریریه جوان قدس:نتایج نهایی آزمون دبیری سال ۱۴۰۲ در شرایطی اعلام شد که از ۳۲۵ هزار و ۶۹۸ داوطلب این ازمون، کمتر از ۱۵ هزار نفر موفق شدند لباس معلمی بر تن کنند، اما پرونده این آزمون بعلت وجود ۷ هزار ظرفیت خالی و بدنبال فراهم شدن فرصت اعتراض به نتایج همچنان باز است و داوطلبانی که در ردیف قبولی قرار نگرفتند و نسبت به عدم قبولی خود معترض هستند اعتراض خود را در سامانه jazb.sru.ac.ir ثبت کردند که  این افراد باید برای مشخص شدن نتیجه اعتراض ۴۵ روز صبر کنند. آن دسته از داوطلبانی که گزینش (مصاحبه حضوری) آنها تایید نشده نیز از ۶ آبان ماه نهایت ۶ دی ماه فرصت دارند ضمن مراجعه به هسته گزینش استان محل ارزیابی شده خود درخواست کتبی تجدید نظرخود را ثبت کنند.

یک آزمون و ۷ نوع متقاضی 

آزمون استخدامی اموزش و پرورش نیز مانند برخی دیگر از آزمون های استخدامی کشور با کثرت تنوع داوطلبان مواجه است و روند خط کشی میان داوطلبان سیر صعودی به خود گرفته است بطوری که سنگینی بار ماده و تبصره های قانون های آزمایشی بیش از هرچیزی بر دوش داوطلبان این آزمون سنگینی میکند و نقش پررنگ  این امتیازات غیر علمی را میشود لابلای صحبت های اعتراضی داوطلبان مشاهده کرد. برخی از این سهمیه ها نقش حمایتی داشته و در نگاه بلند مدت مدیریتی میتوانند  به شرط همراه بودن با استانداردهای علمی مورد نیاز مشاغل،   تاثیر مثبت بسزایی در پیشرفت کشورایفا کنند اما برخی از این امتیازات غیر علمی که به گروه های خاص تعلق میگیرد نه هدف حمایتی برای آن گروه را چندان محقق ساخته نه برای دلگرم کردن کسانی که از این امتیازات محروم هستند چاره خاصی در نظر دارد.

سهمیه های اعمال شده در آزمون استخدامی آموزش و پرورش

آزمون استخدامی اموزش و پرورش نیز مانند سایر آزمون ها سهمیه ای را به ایثارگران در دو گروه ۵ و ۲۵ درصد اختصاص داده است که ایثارگران با سهمیه ۲۵ درصد شامل جانبازن و آزادگان، همسران و فرزندان شهدا، همسر و فرزندان جانبازان با درصد جانبازی بیشتر از ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آزادگان دارای حداقل یک سال اسارت و پدر و مادر و خواهر و برادر شهید. و سهمیه ۵ درصد نیز به رزمندگان با سابقه حداقل ۶ ماه حضورداوطلبانه در جبهه و همسر و فرزندان آنها و همسر و فرزندان جانبازان با درصد جانبازی کمتر از ۲۵ درصد و در نهایت فرزندام آزادگان کمتر از یک سال اسارت.

افراد معلول مایل به شرکت در آزمون استخدامی، میتوانند با دریافت معرفی نامه یا گواهی معلولیت از سازمان بهزیستی از سهمیه ای که به این گروه اختصاص داده شده استفاده کنند. و سهمیه ی دیگری که در این آزمون اثر پررنگی در قبولی نهایی داوطلب دارد، سهمیه حافظان قرآن کریم است بدیهی است که اظهار داوطلب به تنهایی برای استفاده از این آزمون کافی نیست و صحت اظهار با ازمون های مربوط بررسی میشود.

فرزند ۲۰۰ امتیازی

 بنا بر گفته های مشاور رئیس سازمان سنجش، به استناد از قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مقرر شده است به ازای تاهل و نیز هر فرزند ۲۰۰ امتیاز  به نتیجه نهایی داوطلب افزوده شود. این امتیاز به استان هایی با نرخ باروری زیر ۲ و نیم درصد تعلق گرفته است و دو داوطلب درصورت کسب نتیجه یکسان در کوره نهایی ازمون یعنی شرایط تاهل قرار گرفته و تعیین تکلیف میشوند. این در صورتی است که معمولا نمیشود انتظار داشت که داوطلبان معمولا دو به دو شرایط علمی کاملا یکسان داشته باشند و در نهایت با بررسی شرایط تاهل و تعداد فرزند نتیجه  نهایی بدون خطا باشد.

و سوال دیگری که معمولا در این نوع ارزیابی نگفته می ماند این است که کیفیت کلاس های درس با کدام استاندارد و امتیاز در جذب معلم، آینده مطمئین تری برای نسل آینده و کشور رقم خواهد زد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.