به گزارش قدس آنلاین، در شرایطی که وزارت آموزش و پرورش طی سالهای اخیر با کمبود معلم روبه رو است و بنا بر آمار موجود ۲۵ هزار کلاس درس در کشور آموزگار ندارد، نزدیک به ۱۸ هزار نفر نیروی خرید خدمات آموزشی پس از سالها خدمت برای تعیین وضعیت و ادامه فعالیت در این وزارتخانه بلاتکلیف ماندهاند.
هرچند که بر اساس قانون وزارت آموزش و پرورش تنها از دو مسیر دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی و آزمونهای استخدامی میتواند نیروی مورد نیاز خود را جذب کند و جذب نیرو غیر از این دو راه غیر ممکن و غیر قانونی است اما این نهاد امسال در شرایط بلاتکلیفی هزاران معلم خرید خدمات با سابقه، دانش آموزانی را تحت عنوان استعدادهای برتر برای آموزگاری جذب کرده است.
در چند سال اخیر معلمان خرید خدمات خواستار این مسئله بودند که بدون برگزاری آزمون استخدامی به صورت رسمی عضو آموزش و پرورش شوند. این افراد به دلیل اینکه چند سال از عمر خود را در کلاسهای درس گذرانده بودند این توقع را از نظام آموزش کشور داشتند که بدون برگزاری آزمون استخدامی آنان را جذب کند و یا حداقل یک آزمون استخدامی جداگانه برای آنان در نظر گرفته شود به طوری که اکثریت آنان جذب وزارت آموزش و پرورش شوند.
در حالی که طی ماههای گذشته مسؤولان آموزش و پرورش بارها از تصمیم برای تبدیل وضعیت نیروهای خرید خدمات آموزشی خبر دادند شماری از این معلمان در اصفهان گلایهمند از آنچه که خلف وعده وزیر آموزش و پرورش در خصوص تبدیل وضعیت عنوان کردند، خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی و پرداخت مطالبات حق التدریس یکسال گذشته خود شدند.
حقوق سال ۱۴۰۱ معلمان خرید خدمات تسویه نشده است
مریم محمدی یکی از معلمان خرید خدمات با بیان اینکه معلمان خرید خدمات پس از یک دهه همچنان بلاتکلیف، بدون بیمه و حقوق هستند، میافزاید: پس از گذشت یکسال حقوق سال ۱۴۰۱ ما تسویه نشده است و هیچ مسؤولی پاسخگوی مطالبات ما نیست.
زهرا شریفی یکی دیگر از معلمان خرید خدمات که ۹ سال در کلاسهای مناطق محروم استان کار کرده است، میگوید: ما معلمان خرید خدمات آموزشی از یک دهه پیش به کمک آموزش و پرورش رفتیم. در آن سالهایی که دانشگاه فرهنگیان خروجی معلم نداشت و نهاد آموزش و پرورش با کمبود شدید معلم رو به رو شد.
وی میافزاید: آموزش و پرورش، ما را تحت عنوان نیروهای خرید خدمات آموزشی در مدارس مناطق دور افتاده و محروم و حواشی شهرها به کار گرفت و این در حالی است که نیروهای خرید خدمات با بالاترین مدارک دانشگاهی طی این ۹ سال بهترین عملکرد را داشتند.
این معلم با اشاره به اینکه بیشتر نیروهای خرید خدمات آموزشی اصفهان دارای تحصیلات کارشناسی، کارشناسی ارشد و بعضاً دکتری هستند، خاطرنشان میکند: تعدادی از معلمان خرید خدمات استان طی این سالها معلم نمونه کشوری شدند و رتبههای کشوری در عناوین مختلف کسب کردند.
شریفی با بیان اینکه ما نیروهای خرید خدمات از ابتدا با گزینش وارد آموزش و پرورش شدیم، ادامه میدهد: طی این ۹ سال پیمانکار و مؤسس آموزشگاهها رابط بین ما نیروهای خرید خدمات و اداره آموزش و پرورش بودند.
میگویند بخوانید تا از طریق آزمون استخدامی پذیرفته شوید
وی با بیان اینکه حقوقی که آموزش و پرورش پرداخت میکرد توسط پیمانکار برای نیروهای خرید خدمات واریز میشد، میگوید: فقط هشت ماه از سال تحصیلی به ما معلمان خرید خدمات حقوق تعلق میگیرد و ۱۵ روز فروردین و ۱۵ روز خرداد را حقوقی نداریم و همه این سالها حقوق ما از ۶ ماه بعد به صورت قطره چکانی پرداخت میشد.
یکی از دیگر معلمان خرید خدمات که خود را یلدا ابراهیمی معرفی میکند میگوید: حدود ۱۰ هزار نفر از بین نیروهای خرید خدمات بدون هیچ مصاحبه و آزمونی گزینش و استخدام شدند.
وی اضافه میکند: مابقی نیروهای خرید خدمات آموزشی را به حال خود رها کردند و تنها پاسخی که به ما میدهند این است که بخوانید تا در آزمون سراسری بین صدهاهزار نفر شانس قبولی داشته باشید و این در حالی است که با توجه به رقابت و تقاضای موجود برای آزمون، این امکان نیز برای ما وجود ندارد و شرایط ما پس از سالها خدمت در آموزش و پرورش با متقاضیان جدید یکسان است.
یک معلم: امنیت شغلی نداریم
همچنین معلم دیگری از نیروهای خرید خدمات که خود را سعید عابدی معرفی میکند میگوید: ما نیروهای خرید خدمات پس از سالها خدمت، امنیت شغلی، حقوق و بیمه نداریم، قرارداد نداریم و این در حالی است که به دلیل کمبود نیرویی که وجود دارد همچنان کلاسهای درس را بر عهده ما گذاشتند.
وی میافزاید: اکنون که زمان تعیین تکلیف و وضعیت استخدامی ما نیروهای خرید خدماتی رسیده است به ما میگویند شما صلاحیت و شایستگی و سواد آنچنانی ندارید.
این معلم خاطرنشان میکند: همه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزیر آموزش و پرورش و معاونان ایشان و رئیس جمهوری مشکلات ما را میدانند؛ در این سالها خیلی تلاش کردیم اما نتیجهای نداشت و تنها وعده میدهند.
عابدی اضافه میکند: ما معلمان خرید خدمات نسبت به بد عهدی وزیر آموزش و پرورش و نادیده گرفته شدن معترض هستیم. نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز مدتی برای حل مشکلات ما در تکاپو بودند و خواسته ما را به وزیر آموزش و پرورش و رئیس سارمان امور استخدامی نیز منعکس کردند اما صدای ما به جایی نرسید و با مخالفت وزیر و رئیس سازمان امور استخدامی رو به رو شد.
آموزش و پرورش استان اصفهان بیش از چهار هزار نفر نیروی خرید خدمات آموزشی دارد که طی یک دهه گذشته به رغم چالشهای موجود به امید تبدیل وضعیت و استخدام رسمی در این نهاد، به کار خود ادامه دادند.
خبرنگار کوشید که با مهران اسدی مدیر منابع انسانی و امور اداری اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان در این باره گفتوگو کند که این مقام مسئول حاضر به پاسخگویی نشد.
پاسخ وزیر: قانون راه ورود به آموزش و پرورش را از طریق آزمون تعیین کرد
اما رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش یازدهم آبان امسال در سفر به استان اصفهان درخصوص تعیین تکلیف معلمان خرید خدمات گفت که پیشنهاد من این بوده است که نیروهای خرید خدمات به جای شرکتی بودن که بواسطه این شرایط بخشی از حقوق آنان را برداشت میکنند و بیمه این نیروها پیوسته نیست، به نیروی قرارداد کار معین تبدیل شوند که زیر نظر دولت بیمه را پرداخت کنند تا در آزمونها شرکت کنند.
وی ادامه داد: قانون گذار راه ورود معلمان خرید خدمات را تنها از طریق آزمون تعیین کرده است و راه دیگری برای آن ندارد و آموزش و پرورش نیز مجری قانون است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در آزمونی که امسال برگزار شد چهار هزار نفر معلم خرید خدمات تبدیل وضعیت شدند، اضافه کرد: حدود ۱۸ هزار نفر نیروی خرید خدمات باقی ماندند که آنان باید در آزمون شرکت کنند و ما برای آنان اولویتهایی خواهیم داشت.
نظر شما