تحولات منطقه

بسیج به دلیل فراگیر و مردمی بودن و ایفای نقش در تعاملات اجتماعی، سیاسی، نظامی و امنیتی، همواره در کانون توجه قرار دارد. براساس فرمایش رهبر معظم انقلاب «بسیج لزوماً یک سازمان نظامی نیست. بسیج یعنی مردم».

«بسیج» نهادی برای همه آحاد ملت
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

بسیج به دلیل فراگیر و مردمی بودن و ایفای نقش در تعاملات اجتماعی، سیاسی، نظامی و امنیتی، همواره در کانون توجه قرار دارد. براساس فرمایش رهبر معظم انقلاب «بسیج لزوماً یک سازمان نظامی نیست. بسیج یعنی مردم». بهانه پرداختن به این موضوع، فرا رسیدن پنجم آذرماه، سالروز تشکیل «بسیج مستضعفین» است. در ادامه، گفت‌وگوی خبرنگار قدس با دو تن از بسیجیان شاغل در آستان قدس رضوی را می‌خوانید.

بسیج، تجلی عزم ملی است

مصطفی تقی‌زاده، 40ساله، کارشناس ارشد علوم و معارف نهج‌البلاغه است. وی کارشناس مسئول دبیرخانه و دفتر رئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) بوده و مسئولیت فرماندهی پایگاه بسیج کارکنان این دانشگاه را هم برعهده دارد. وی می‌گوید: بسیج، تجلی عزم ملی در دفاع از کشور و آرمان‌ها و دفاع از حیثیت اسلامی و ملی ایران است. بسیج مدافع حیات طیبه بشریت و انسانیت است. به نظر من، مهم‌ترین عامل حضور من و امثال من در مجموعه بسیج، دغدغه‌مندی درخصوص حفظ همین اصول و ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است. بسیج مجموعه گسترده و نهاد فراگیر و مخاطب‌شمولی است که همه اعضا، اقشار و صنوف مختلف کشور می‌توانند عضو آن باشند.

او می‌افزاید: بسیج، یک راهبرد و خط مشی و طریقی است که اعضای آن در این مسیر به دنبال تحقق و دفاع از همین اصول و آرمان‌ها هستند.

این بسیجی ادامه می‌دهد: در دوران حاضر، بسیج و بسیجی باید در سرلوحه وظایف و تکالیف خود به موضوع جهاد تبیین، معرفت و بصیرت‌افزایی، حضور مؤثر در میدان‌های مختلف و مقابله مؤثر در برخورد با تهاجم و شبیخون فرهنگی و جنگ نرم و ترکیبی دشمنان در عرصه‌های گوناگون بیندیشد و اقدام کند. بسیج از ارزش‌ها و آرمان‌ها جدا نیست، بسیج یک توفیق خدمت به مردم و دفاع از آرمان‌هاست و یک فرد بسیجی در دستگاه و تشکیلات امام رضا(ع) مفتخر به افتخار بزرگ‌تری است، زیرا انتساب و خدمت در آستان قدس رضوی در کنار بسیجی بودن، به نظر من افتخاری دوگانه است که به نوعی می‌شود گفت خدمت در خدمت است.

فرمانده پایگاه بسیج کارکنان این دانشگاه بیان می‌کند: برخی فکر می‌کنند بسیج یک سازمان نظامی و نیروی مسلح است که فقط در صحنه‌های نبرد نظامی باید حضور یابد. این یک برداشت و اشتباه بزرگ در این زمینه است. بسیج و سابقه فعالیت و حضور آن در عرصه‌های مختلف کشور در مدت زمان تشکیل آن تاکنون، مبین این موضوع است که تشکیل بسیج نه تنها یک ضرورت بوده، بلکه به لطف خداوند و عنایات حضرات معصومین(ع) و رهبری و هدایت‌های امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب، تشکیل بسیج در کنار سایر محاسن و ویژگی‌هایی که دارد، امروزه توانسته در زمینه افزایش اقتدار ملی و بین‌المللی نظام جمهوری اسلامی ایران و ارائه یک الگوی موفق برای حضور اقشار مختلف یک ملت در صحنه‌های گوناگون و برای سایر کشورهای اسلامی و حتی در سطح جهان و برای ملت‌ها و مردم نقاط مختلف جهان، معرفی شود.

بسیجی رضوی، پیشگام ترویج فرهنگ و سیره امام هشتم(ع) است

زهرا اروجی، 38 ساله، کارشناس ارشد مشاوره، متصدی خدمات فرهنگی در اداره پایگاه‌ها و نخبگان معاونت تبلیغات اسلامی حرم مطهر رضوی است. وی مسئولیت معاونت خواهران بسیج حرم مطهر رضوی (ویژه کارکنان زن) را برعهده دارد. خانم اروجی نیز معتقد است: بسیج به زبان ساده یعنی نیروی آماده در میدان که آماده خدمت بی‌ادعا و خالصانه است؛ نیروی آماده برای جانفشانی در راه دفاع از انقلاب اسلامی و هویت نظام اسلامی. بسیجی کسی است که بدون چشمداشت و بی‌ادعا به دنبال انجام درست تکلیف و ادای صحیح مسئولیتی است که برعهده دارد، ضمن اینکه هرجا لازم باشد، برای جانفشانی و دفاع از ارزش‌ها، خالصانه در وسط میدان است. حضور یک نفر به عنوان فردی بسیجی در دستگاه مقدس منسوب به تشکیلات امام رضا(ع) از توفیقات بزرگی است که شخصی که این افتخار را  دارد باید به آن توجه ویژه داشته باشد. چنین فردی باید پیشگام ترویج و عمل درست به سنت و سیره رضوی باشد. بسیجی رضوی باید قدر این انتساب و تعلق خاطر را بداند و آن را حفظ کند.

وی ادامه می‌دهد: شاید برای برخی این پرسش مطرح باشد که حضور بانوان در بسیج و وجود تشکیلاتی مانند معاونت بسیج خواهران دراین نهاد، چه ضرورتی دارد. نخست، بسیج یک نهاد مردمی است که از همه اقشار و طبقات گوناگون جامعه می‌توانند در آن حضور یابند. بسیج نهادی است برای همه آحاد ملت واز مردم هم جدا نیست. دوم، بانوان به عنوان تشکیل‌دهنده نیمی از جمعیت جامعه مطرح بوده و آز آنجا که نقش زن و مرد برای رسیدن به مقاصد و اهداف جامعه مکمل یکدیگر است و ایفای درست نقش هر یک به نقش‌آفرینی طرف مقابل کمک می‌کند، بنابراین نباید از حضور بانوان در نهادی مردمی و ملی مانند بسیج، غفلت شود.

اروجی تصریح می‌کند: امروزه بسیج خواهران، گسترده‌ترین تشکل مردمی زنان است که با حفظ جایگاه‌های حضور و سازمان‌یافته می‌کوشد با بهره‌گیری از توصیه‌های اسلامی، دیدگاه‌های امام راحل و رهبر معظم انقلاب، در دفاع همه‌جانبه از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن، بهترین ظرفیت‌های خود را به‌کار گیرد. از این رو، بسیج خواهران تشکلی مردمی و سازمانی منسجم، منعطف، کارآمد، پویا، قانونمند، فراگیر و باقدرت ایجاد عزم ملی در حفظ کرامت و منزلت زن مسلمان و استفاده از قابلیت‌های زنان در دفاع همه‌جانبه از انقلاب و دستاوردهای آن بوده و در این زمینه‌ها با شرایط بیان شده تلاش می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.