در سالهای آینده، فرانسه میخواهد علاوه بر شش نیروگاه هستهای که قبلاً برنامهریزی شده بود، هشت نیروگاه هستهای دیگر و بنابراین بسیار بیشتر از آنچه قبلاً برنامهریزی شده بود بسازد.
اگنس پانیه روناچر، وزیر انرژی فرانسه در این باره به روزنامه «تریبون دیمانش» گفت، پیشنویس قانون فعلی ساخت هشت نیروگاه هستهای دیگر را علاوه بر شش نیروگاهی که قبلاً تصویب شده است، پیشبینی میکند که قبلاً به عنوان یک گزینه توسط دولت مورد بحث قرار گرفته بود. به گفته وی در مجموع ساخت ۱۴ راکتور در دست بحث است.
این وزیر فرانسوی در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: تهاجم به اوکراین به ما نشان داد که چقدر مهم است که از خود در برابر تهدیدات ژئوپلیتیکی محافظت کنیم، زیرا انرژی به سلاح جنگی تبدیل شده است. بر این اساس، پیش نویس این قانون اهداف بلندپروازانه ای را تعیین می کند و برخلاف آلمان تکیه شدید به انرژی هسته ای برای جایگزینی نیروگاه های زغال سنگ و کاهش انتشار CO۲در فرانسه را در دستور کار قرار می دهد.
به این ترتیب فرانسه می خواهد سهم سوخت های فسیلی در مصرف انرژی را از بیش از ۶۰ درصد فعلی به ۴۰ درصد در سال ۲۰۳۵ کاهش دهد. به گفته وزیر انرژی فرانسه این هدف مستلزم ساخت نیروگاه های اضافی با توان خروجی ۱۳ گیگاوات از سال ۲۰۲۶ است. وی توضیح داد که این با "خروجی هشت" راکتور EPR مطابقت دارد و استدلال کرد: "ناوگان هسته ای تاریخی برای همیشه دوام نخواهد آورد."
مدل راکتور EPR که توسط فرانسه ساخته شد برای احیای انرژی هسته ای پس از فاجعه چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ و ارائه قدرت بیشتر با ایمنی بیشتر در نظر گرفته شد. سه مدل از این رآکتور، یکی در فنلاند و دو راکتور در چین در حال بهره برداری هستند. با این حال، نه تنها مشکلاتی در ساخت و ساز در فنلاند وجود داشت - همچنین تاخیرها و انفجارهای هزینه در پروژه های EPR در فرانسه و بریتانیا وجود دارد. طبق اعلام شرکت انرژی دولتی EDF فرانسه، اولین راکتور EPR در فرانسه قرار است در اواسط سال ۲۰۲۴ - ۱۷ سال پس از شروع ساخت و ساز و با هزینه ۱۲.۷ میلیارد یورو چهار برابر بیشتر از حد برنامه ریزی شده ، برای اهداف آزمایشی آنلاین شود.
بر اساس اصلاحات برنامه ریزی شده در بازار برق اروپا، یارانه های دولتی برای نیروگاه های هسته ای همچنان در اتحادیه اروپا مجاز خواهد بود. دولت فدرال آلمان بر خلاف فرانسه به انرژی هسته ای متکی نبوده و سه نیروگاه هستهای آخر در ماه آوریل سال گذشته در این کشور خاموش شدند.
در مقابل انرژی هسته ای نقش اساسی در تولید انرژی فرانسه دارد. در سال ۲۰۲۲ ، ۵۶ نیروگاه هسته ای در فرانسه در حال بهره برداری بودند که بیشترین تعداد نیروگاه هسته ای در اروپا بود.
نظر شما