تحولات منطقه

۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۰۶:۵۰
کد خبر: ۹۵۶۰۴۳

برلین در طی ماه های گذشته در عرصه دیپلماسی برای اسرائیل فعال بود ولی ظاهرا ائتلاف دریایی آمریکا در باب المندب با انزوای بین المللی مواجه شده است، حضور آلمان در این ائتلاف نشانه اهمیت قدرت محور مقاومت در دریای سرخ هست.

ژرمن‌ها در دام کاسبان هلوکاست
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

در حال حاضر روابط آلمان و رژیم صهیونیستی در بالاترین سطح خود در طی شصت سال اخیر  قرار دارد و به نظر می رسد دولت آلمان بعد از انگلیس دومین حامی اسراییل در میان قدرتهای بزرگ اروپا در مسئله غزه محسوب شود . سفرهای متعدد مقامات آلمان از ابتدای عمالیات طوفان الاقصی به خصوص سفر اولاف شولتز صدراعظم آلمان در روز یازدهم عملیات هفتم اکتبر  نشان از گستردگی روابط تل آویو و برلین  است . البته روابط بین رژیم صهیونیستی و آلمان در عرصه های اقتصادی، فرهنگی، نظامی بسیار مشهود است .

همکاریهای اقتصادی طرفین طی پنجاه سال گذشته روند رو به رشدی داشته است، حجم مبادلات تجاری  در سال ۱۹۶۰ حدود ۱۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۰۴ این رقم به ۴/۴ میلیارد دلار رسید و امروزه از رقم ۴/۷ میلیارد دلار فراتر رفته است. این موضوع باعث شده تا آلمان سومین شریک تجاری اسراییل  بعد از  آمریکا و چین در عوض اسراییل نیز دومین شریک بزرگ تجاری آلمان در خاورمیانه و شمال افریقا محسوب شود در حال حاضر صدها شبکه و شرکت بزرگ تجاری در آلمان و اسراییل با هم ارتباط داشته و دهها شرکت دوجانبه دفاتر خود را درفرانکفورت و تل آویو ایجاد کرده اند.

رژیم صهیونیستی و آلمان دارای سطح وسیعی از روابط فرهنگی و علمی نیز می باشند. به هنگام سفر موشه کاتساو به آلمان موافقت نامه ای فرهنگی در زمینه ایجاد دفتر جوانان آلمان و اسراییل به امضا رسید .بر اساس این توافق نامه به منظور آشنایی بیشتر جوانان آلمانی و اسراییلی از آداب و رسوم و فرهنگ یکدیگر ، سالانه تورهای مسافرتی بین دو طرف ایجاد شد. ایجاد خواهرخواندگی بین شهرهای آلمان و اسراییل از موارد دیگر می باشد ، در حال حاضر شهر حیفا با پنج شهر آلمانی خواهر خوانده شده است ، علاوه بر این بیش از یکصد شهر اسراییلی با شهر آلمانی خواهر خوانده شده اند.

روابط نظامی اسراییل و آلمان هم سابقه ای طولانی دارد ، از سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۷ جمهوری فدرال آلمان مهم ترین تامین کننده تجهیزات نظامی برای ارتش اسراییل بود از اینرو کارشناسان نظامی جهان معتقدند سلاح های ارسالی آلمان به اسراییل نقش مهمی در پیروزی های این رژیم بر اعراب در خلال جنگ های ۱۹۶۷ ، ۱۹۷۳ و ۱۹۸۲ داشته است. همچنین تانک های مرکاوا مجهزبه  سیستم خنک کننده هوای دیزلی ۴ مدل وی۷ تحت لیسانس آلمان می باشند.

آلمان همچنین از تدارک کنندگان اصلی انواع تسلیحات پیشرفته به رزیم صهیونیستی محسوب می شود که نمونه آن فروش ۶ فروند زیر دریایی پیشرفته دلفین به این رژیم است که قادر به حمل موشکهای دارای کلاهک هسته ای هستند .رژیم صهیونیستی با خدمت گرفتن این زیر دریایی ها تهدیدات خود را علیه کشورهای منطقه بویژه جمهوری اسلامی ایران افزایش داده است.

همکاریهای اطلاعاتی و امنیتی بین سازمان امنیت آلمان و موساد به دهه ۱۹۶۰ باز می گردد و بیشتر مربوط به فروش مخفیانه سلاح و تجهیزات بود اما بعد از حوادث تروریستی المپیک مونیخ در سال ۱۹۷۲ که منجر به کشته شدن تعدادی از ورزشکاران رژِیم صهیونیستی شد حالت آشکار پیدا کرد ، این روابط بعد از حوادث اا سپتامبر ۲۰۰۱ گسترش بسیاری یافت . در سال ۲۰۰۲ در اثر فشار صهیونیست ها دولت آلمان دفتر سازمان خیریه القصی در برلین را به اتهام ارسال پول برای حماس تعطیل کرد .

ژرمن ها در دام کاسبان هلوکاست

آلمان همسو و همگام با رژیم صهیونیستی

این همسویی برلین با اشغالگران این روزها خود را در حوزه تحولات غزه هم بشدت نشان می دهد. در همین رابطه  دکتر حسن هانی زاده، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت و گو با قدس با اشاره به مشارکت آلمان در ائتلاف آمریکایی علیه انصارالله یمن و همچنین اعلام ورود ژرمن ها به پرونده دیوان دادگستری بین المللی لاهه در حمایت از تل اویو و در واکنش به شکایت آفریقایی جنوبی از اسرائیل بابت نسل کشی در غزه  و با بیان اینکه امروز آلمان بعنوان  نقش وکیل و مدافع  صهیوینست ها در اروپا را بازی می کند، گفت: برلین به دلیل نزدیکی به سیاست های ایالات متحده آمریکا و حضور لابی های یهودی در این کشور بر خلاف دیگر کشورهای اروپایی در مسئله غزه همسو و همگام با تل آویو حرکت می کند بطوریکه از ابتدای عملیات هفتم اکتبرتا به امروز  دو کشور انگلستان و آلمان در عرصه بین المللی برا ی حمایت از جنایات اسرائیل در غزه تقسیم کار انجام دادند.

وی تصریح کرد: در ائتلاف دریایی که واشنگتن در ماه گذشته در تنگه باب المندب تشکیل داد  تنها چند دولت اروپایی  از جمله لندن و آمستردام حضور داشتند .اما نقش آلمان در مجامع و نهاد های بین المللی پررنگ تر شد و به نوعی  وکیل  مدافع صهیوینست ها در برابر دیگر کشورهای جهان را بازی می کرد.  این تقسیم کار تا جایی بود که هفته گذشته انگلیس در تکمیل مثلث لندن، برلین و واشنگتن از حمله آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی به یمن مشارکت کرد.

او در پاسخ به اینکه آلمان دو روز پیش از پیوستن خود به ائتلاف دریایی آمریکا در دریای سرخ خبر داده، این اقدام چه پیامی به همراه خواهد داشت، گفت:برلین در طی ماه های گذشته در عرصه دیپلماسی برای اسرائیل فعال بود ولی ظاهرا ائتلاف دریایی آمریکا در باب المندب با انزوای بین المللی مواجه شده است، حضور آلمان در این ائتلاف نشانه اهمیت قدرت محور مقاومت در دریای سرخ هست.

   کارشناس مسائل غرب آسیا در ادامه اظهار کرد: این اقدام آلمان موجب تضعیف موقعیت و جایگاه اقتصادی این کشور در بین کشورهای اسلامی را به همراه خواهد داشت و در آینده نزدیک در مسائل تجاری و  اقتصادی در منطقه غرب آسیا، آفریقایی و آمریکای لاتین با مشکل مواجه خواهد شد.

مثلث فشار بر مقاومت

هانی زاده به پیشینه روابط آلمان و اسرائیل پرداخت و گفت: آغاز روابط رژیم صهیونیستی و آلمان به سال ۱۹۵۰ باز می گردد ، در این سال دولت آلمان «هرمان ماس» را بعنوان نماینده خود به اراضی اشغالی اعزام کرد اما ۱۵ سال طول کشید تا در نهایت در سال ۱۹۶۵ روابط دو جانبه بین دوطرف برقرار شد.

وی در ادامه به سفر صدر اعظم آلمان به تل آویو اشاره کرد و افزود: در یازدهمین روز عملیات بزرگ طوفان الاقصی  اولاف شولتز صدراعظم آلمان در تل آویو در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در تل آویو به صراحت اعلام کرد امنیت اسراییل برای آلمان بسیار مهم است و این کشور در کنار دوست خود در برابر حماس خواهد ایستاد. در واقع برلین دومین شریک راهبردی اسرائیل پس از آمریکا در منطقه است و موضع گیری های این کشور پس از عملیات هفتم اکتبر کاملا مشهود و روشن است.

او در پایان اظهار داشت: مراکز اقتصادی و صنعتی رژیم صهیونیستی حدود سه ماه است به دلیل عملیات طوفان الاقصی تعطیل هست و این موضوع منجر شده روزانه بیش از یک ملیارد دلار به اقتصادشکننده  اسرائیل ضربه وارد شود، برلین شریک اقتصادی و تجاری تل آویو در منطقه محسوب می شود و حضور این کشور در ائتلاف دریایی در کنار ایالات متحده و انگلیس ایجاد نوعی مثلث فشار بر علیه انصارالله است تابه نوعی  از سقوط رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت رزمندگان محور مقاومت جلوگیری شود، رفتار سه کشور آمریکا، انگلیس و آلمان در در دریای سرخ نشانه شکل گیری نوعی قطب بندی جدید در عرصه بین المللی است که در نهایت منجربه تقابل بین شرق و غرب خواهد شدو این در نهایت به ضرر آلمان تمام خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.