تحولات لبنان و فلسطین

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: نباید از آنچه که در جامعه در حال چرخش است و کار مولد بر روی آن صورت می‌ گیرد و موجب حرکت اقتصاد می شود؛ مالیات اخذ شود. باید از هر چیزی که سرمایه را راکد می‌کند یا مولد نیست، مالیات گرفته شود. جهت گیری مالیاتی باید به سمت مالیات بر درآمد بیشتر باشد.

باید از هر چیزی که در جامعه سرمایه را راکد می‌کند یا مولد نیست مالیات گرفته شود

در حال حاضر، قوانین مالیاتی کشور عمدتاً بر مالیات بر درآمد افراد ناشی از کار و شغل متمرکز است. با این حال، این رویکرد درآمد حاصل از فروشندگان و فعالیت های بالقوه مخرب آنها را نادیده می گیرد. این لایحه به عنوان گامی در جهت اصلاح این عدم تعادل، اصلاحاتی را در قانون مالیات های مستقیم پیشنهاد می کند. این اصلاحات با هدف بازتعریف معیارهای جمع آوری مالیات، تغییر تمرکز از مشاغل مردم به کل درآمد آنها صرف نظر از منبع یا نوع اشتغال انجام می شود.

لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم به دنبال این است که اطمینان حاصل شود که افراد بر اساس کل درآمد خود مالیات می گیرند و در نتیجه عدالت را ترویج می کند. مدل پیشنهادی با در نظر گرفتن مجموع درآمد حاصل از هر شغل به عنوان معیاری برای جمع‌آوری مالیات، هدف آن حذف نابرابری‌های موجود در سیستم فعلی است که بر روی کار مولد و حقوق بگیران متمرکز است.

یکی از تغییرات قابل توجهی که در این لایحه پیشنهاد شده تغییر به سمت مالیات بر سرمایه و مجموع درآمد به جای کار است. هدف از این رویکرد کاهش بار مالیاتی بر تولید و حقوق بگیران جامعه است. با هدف قرار دادن سرمایه، سیستم مالیاتی می تواند انگیزه سرمایه گذاری، کارآفرینی و تولید ثروت را فراهم کند. این تغییر در راستای اهداف تقویت ظرفیت تولید کشور و تقویت رشد اقتصادی است.

عدالت مالیاتی در هسته اصلی اهداف این لایحه قرار دارد. هدف اصلاحات پیشنهادی اصلاح عدم تعادل در سیستم مالیاتی فعلی، با دور شدن از سیستمی است که به طور نامتناسبی بار حقوق بگیران را تحت فشار قرار می دهد. این تغییر می‌تواند منجر به توزیع عادلانه‌تر بار مالیاتی شود و تضمین کند که افراد بر اساس درآمد کلی خود به جای وضعیت شغلی خود مشارکت می‌کنند.

علی اصغر عنابستانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس در مورد لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم، گفت:  عادلانه ترین حالت اخذ مالیات این است که مالیات از درآمد و مصرف گرفته شود و متعاقب آن سایر مالیات ها  بویژه مالیات از تولید کننده به شدت کاهش پیدا کند. در همین رابطه نیز تغییرات صورت گرفته در این جهت در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم مناسب است

وی اظهار کرد: نباید از آنچه که در جامعه در حال چرخش است و کار مولد بر روی آن صورت می‌ گیرد و موجب حرکت اقتصاد می شود؛ مالیات اخذ شود. باید از هر چیزی که در جامعه، سرمایه را راکد می‌کند یا مولد نیست، مالیات گرفته شود. جهت گیری مالیاتی باید به سمت مالیات بر درآمد بیشتر و آن درآمدهای کل افراد حاصل از انواع کارها باشد و اگر جهت گیری مالیاتی به این سمت حرکت کند پس نظام مالیاتی بهینه و درست می شود و مالیات تولید و مردم عادی کاهش خواهد یافت اما اگر به سمت این برویم از تولید و از وجهی که در چرخه اقتصادی کشور می چرخد و ارزش افزوده ایجاد می کند مالیات بگیریم این نظام مالیاتی بهینه نیست. از همین رو پیشنهاد اصلی به سمت حرکت بر نظام مالیاتی مبتنی بر مجموع درآمد در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم اقدام مناسبی است که هم موجب کاهش مالیات تولید و هم موجب بهبود عدالت مالیاتی خواهد شد.

نماینده مردم سبزوار در مجلس تصریح کرد: مالیات بر مجموع درآمد می تواند ما را به این سمت ببرد که مصرف را در کشور بهینه کند.

عنابستانی بیان کرد: در نظام های مالیاتی دنیا صرفا مالیات برای درآمد اخذ نمی شود بلکه برای تنظیم گیری اقتصادی نیز استفاده می کنند که مالیات بر عایدی سرمایه در همین جهت است که باید در کنار مالیات بر مجموع درآمد اخذ شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.