تحولات منطقه

عضو اتاق بازرگانی تهران: کاهش مالیات تولید از 25 درصد به 15 درصد و حمایت از صنایع در قالب جدید اعطای هدفمند معافیت های مالیاتی نظیر طرح اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه می تواند به حل بسیاری از مشکلات کشور رسیدن به رشد تولید، توسعه صنعتی، رشد صادرات و اشتغال‌آفرینی برای نخبگان کمک کند.

حمایت از تولید و تکمیل زنجیره ارزش صنعتی در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

در لایحه ی اصلاح مالیات های مستقیم بر مالیات ستانی از پردرآمدها و دانه درشت ها تمرکز شده است. زیرا هر نوع درآمدی مشمول مالیات می شود و صرف نظر از اینکه افراد چه شغلی دارند، باید برای سودی که کسب کرده اند، مالیات بپردازند.

اصلاحیه ی دولت برای مالیات های مستقیم با سیاست های جمعیتی کشور نیز همخوانی دارد. زیرا هزینه های معیشتی در نظر گرفته می شود و سود خالص خانوارها منهای این هزینه ها در نظر گرفته می شود.

 از مهمترین اصلاحات مورد نظر دولت در لایحه مذکور می توان به تغییر روش مالیات ستانی از نظام منبع محور به مالیات مجموع درآمد، همسوسازی ابزار مالیات با سیاست های جمعیتی، ساماندهی معافیت ها و مشوق های مالیاتی از جمله پذیرش هزینه های معیشتی به عنوان هزینه های قابل کسر از درآمد، حرکت از سمت نظام مالیاتی ممیز محور به سمت نظام مالیاتی هوشمند داده محور، کاهش بار مالیات بر تولید و ایجاد ارتباط مؤثر و سازنده میان نظام مالیاتی کشور و نظام حمایتی دولت و پیاده سازی وضع مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی اشاره کرد.

در لایحه ی مورد بحث پیشنهاد کاهش مالیات تولید از 25 به 15 درصد و در نظر گرفتن اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه مطرح شده است که به نفع اشتغال آفرینی و تولید در کشور است.

 علی نقیب، عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به این موضوع که دولت با توجه به کسری بودجه و تلاش برای دریافت مالیات از بخش های کدر جامعه طرح هایی را مطرح می کند، تصریح کرد: در صورتی که این طرح ها با دقت کارشناسی شوند و در اجرا به درستی پیش بروند، می توانند مفید باشند. در غیر این صورت، اگرچه طرح های خوبی مطرح می شود، اما در عمل نتیجه ای برایمان نخواهد داشت.

وی در خصوص این پیشنهاد لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم که هزینه های معیشتی افراد قبل از کسر مالیات محاسبه شود، تصریح کرد: این روندی است که الان در کشورهای مختلف دنیا اجرا می شود و هزینه های معیشتی و معیار در نظر گرفته می شود. این روش مناسبی است. حتی در مواردی که هزینه های معیشتی افراد بالاست و توان پرداخت مالیات را ندارند، نه تنها مالیات دریافت نمی شود، بلکه دولت به مردم پرداختی هم دارد تا بتوانند زندگی معمولی خود را بگذرانند.

به گفته ی عضو اتاق بازرگانی تهران، پیشنهاد در نظر گرفتن هزینه های معیشتی در مالیات گیری که در لایحه قانون اصلاح مالیات های مستقیم مطرح شده، منطقی است. این موضوع اهمیت دارد که در اجرا بتوانیم این بندهای قانونی را به درستی پیش ببریم و با استفاده از سامانه های شفاف به مالیات ستانی دقیق بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: باید سازوکارهای لازم را برای اجرای پیشنهاداتی که در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم پیش بینی کرده ایم، تدارک ببینیم. در نظر گرفتن هزینه های معیشتی به نفع خانوارهای با فرزند بیشتر است. زیرا به تعداد فرزندان هزینه های معیشتی نیز افزایش می یابد و این موضوع در نظر گرفته می شود.

نقیب درباره ی پیش بینی کاهش مالیات بخش تولید از 25 به 15 درصد و در نظر گرفتن هزینه های تحقیق و توسعه ی صنایع به عنوان اعتبار مالیاتی در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم تصریح کرد: یکی از دغدغه های اصلی دولت موضوع اشتغال است. حمایت از بخش شفاف اقتصاد کشور که همان حوزه ی تولید است و اشتغال زایی دارد، می تواند به نفع جامعه و دولت باشد.

وی ادامه داد: کاهش مالیات تولید از 25 درصد به 15 درصد و حمایت از صنایع در قالب جدید اعطای هدفمند معافیت های مالیاتی نظیر طرح اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه می تواند به حل بسیاری از مشکلات کشور رسیدن به رشد تولید، توسعه صنعتی، رشد صادرات و اشتغال‌آفرینی برای نخبگان کمک کند.

عضو اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: پیشنهادات خوبی در لایحه ی اصلاح قانون مالیات های مستقیم مطرح شده است. موضوع مهم این است که در عمل سازوکارهای لازم را برای اجرای این بندهای قانونی پیش بینی کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.