تحولات منطقه

یک کارشناس حوزه سیاست‌گذاری: یکی از صحبت‌های مهم رهبری در زمینه حل معضل ناترازی و همچنین توسعه کشور، استفاده از توانمندی، منابع و ظرفیت‌های بلااستفاده بخش خصوصی بوده است. این موضوع در ماده 3 و ماده 15 قانون برنامه هفتم توسعه به آن اشاره شده ولی آیا این امر محقق شده است.

آیا دستور رهبر معظم انقلاب برای به کارگیری ظرفیت بخش خصوصی در برنامه هفتم توسعه دیده شده است؟
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

سید علی مرتضوی در رابطه با ورود بخش خصوصی به حوزه برداشت از میادین نفت و گاز و تسهیل صدور مجوز و پروانه فعالیت بخش خصوصی در زمینه بهره برداری از میادین نفت و گاز کشور اظهار کرد: یکی از بندهای کلیدی در قانون برنامه هفتم توسعه، بحث مربوط به ورود بخش خصوصی به حوزه برداشت از میادین نفت و گاز و تسهیل صدور مجوز و پروانه فعالیت بخش خصوصی در زمینه بهره برداری از میادین نفت و گاز کشور بوده است که به شکستن انحصار شرکت ملی نفت ایران در این زمینه منجر خواهد شد. شکستن انحصار در صنعت نفت و گاز ایران، این پتانسیل را دارد که منافع و فرصت های قابل توجهی را به همراه داشته باشد.

وی افزود: شرکت های خارجی را با تخصص و منابع خود جذب می کند و منجر به افزایش تولید و کارایی می شود. فرصت های شغلی ایجاد می کند و به رشد اقتصادی کمک می کند. همچنین بازار را متنوع کرده و وابستگی دولت به درآمدهای نفتی را کاهش خواهد داد. علاوه بر این، با ورود شرکت های خارجی و تخصص آنها در توسعه میادین نفت و گاز، راندمان تولید و پیشرفت های فناوری افزایش می یابد. این شرکت ها دانش و منابع لازم را برای استخراج نفت و گاز به شیوه ای کارآمدتر و دوستدار محیط زیست دارند. آن‌ها می‌توانند فناوری‌های نوآورانه و بهترین روش‌هایی را معرفی کنند که ممکن است در انحصار شرکت ملی نفت ایران وجود نداشته باشد.

استخدام کارگران محلی و اشتغال زایی و رشد اقتصادی منطقه

وی ادامه داد: همچنین حضور شرکت های خارجی در توسعه میادین مشترک نفت و گاز موجب اشتغال زایی و رشد اقتصادی خواهد شد. این شرکت ها کارگران محلی را استخدام خواهند کرد و به توسعه کلی منطقه کمک خواهند کرد. این می تواند تأثیر مثبتی بر اقتصاد محلی داشته باشد و سطح زندگی مردم ساکن در مجاورت این مزارع را بهبود بخشد. همچنین منجر به انتقال دانش و مهارت به نیروی کار محلی و افزایش تخصص آنها در صنعت نفت و گاز خواهد شد.

این کارشناس حوزه سیاست گذاری در رابطه با فرصت های پیش روی صنعت نفت و گاز ایران با به کارگیری از ظرفیت بخش خصوصی گفت: شکستن انحصار در صنعت نفت و گاز ایران نیز فرصت هایی را برای تنوع در بازار فراهم می کند. در حال حاضر شرکت ملی نفت ایران بر بازار مسلط است و قیمت ها را کنترل می کند. با ورود شرکت‌های بخش خصوصی و شرکت‌های خارجی، رقابت در بازار افزایش می‌یابد که منجر به گزینه‌های بیشتر برای خریداران و قیمت‌های بالقوه بهتر می‌شود. این به نفع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان خواهد بود، زیرا بازار رقابتی باعث کارایی و نوآوری می شود. علاوه بر این، شکستن انحصار، وابستگی دولت به درآمد نفت را کاهش می دهد.

کاهش آسیب‌پذیری در برابر شوک‌های خارجی و نوسان نفت

مرتضوی تاکید کرد: در حال حاضر، دولت برای درآمد خود به شدت به صادرات نفت متکی است. با اجازه دادن به شرکت های بخش خصوصی و شرکت های خارجی برای ورود به بازار، دولت می تواند منابع درآمد خود را متنوع کند. این امر اقتصاد را در برابر نوسانات قیمت نفت مقاوم‌تر کرده و آسیب‌پذیری کشور را در برابر شوک‌های خارجی کاهش می‌دهد.

وی  گفت: صحبت‌های مهم اخیر رهبری در زمینه حل معضل ناترازی و همچنین توسعه کشور، استفاده از توانمندی، منابع و ظرفیت‌های بلااستفاده بخش خصوصی بوده است. این موضوع در ماده 3 و ماده 15 قانون برنامه هفتم توسعه به آن اشاره شده است و با اجرایی شدن این دو بند، وزارت نفت و همچنین صندوق توسعه ملی، مکلف به استفاده از ظرفیت همکاری با بخش خصوصی در جهت توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور با محوریت توسعه تجارت انرژی ایران و همچنین حل ناترازی انرژی در داخل خواهند بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.