تحولات منطقه

یک نشریه غربی در مطلبی با توجه به شرایط موجود و حمایت بسیاری کشورهای غربی از مارک روته هلندی برای عهده داری دبیرکلی آینده ناتو، وی را در مسیر تکیه زدن به این کرسی ارزیابی کرد.

«مارک روته» هلندی به کرسی دبیرکلی ناتو نزدیک می‌شود
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، روزنامه "فرانکفورتر روند شای" آلمان در مطلبی به مسئله جانشینی "ینس استولتنبرگ"، دبیر کل ناتو پرداخت و مارک روته هلندی را در مسیر دستیابی به این کرسی قدرت ارزیابی کرد.

در بخشی از این مطلب مده است: حالا مارک روته ۵۷ ساله به نظر می رسد به هدف خود نزدیک شده است. وی قرار است در پاییز سال جاری جایگزین ینس استولتنبرگ به عنوان دبیرکل ناتو شود. واشنگتن و لندن از او حمایت می کنند. برلین نیز وی را تایید می کند. یاپ دی هوپ شفر، دبیر کل سابق ناتو در این باره گفت: «این تصمیم می‌تواند به سرعت گرفته شود. این تصمیم ممکن است به محض هفتاد و پنجمین روز تأسیس اتحاد در ۴ آوریل اتخاذ شود. سپس روسای وزارت خارجه کشورهای عضو در بروکسل با یکدیگر دیدار می کنند.

د ی هوپ شفر در تلویزیون هلند گفت: دبیر کل ناتو قدرت کمی دارد، او باید به آرامی کارها را پیش ببرد. رئیس بیشتر یک منشی است تا یک ژنرال فرمانده. روته در مورد تعادل خوب می داند. او از سال ۲۰۱۰ نخست وزیر هلند در ائتلاف های دولتی مختلف بوده است. یافتن مصالحه بخشی از صلاحیت اصلی وی است.

وی ضمن اشاره به درگیری های داخلی در ناتو گفت: مجارستان پیوستن سوئد به ناتو را به تعویق انداخت و رجب طیب اردوغان، رهبر ترکیه آشکارا با احکام فرهنگی ضدغربی پوتین رئیس جمهور روسیه همدردی می کند. در نهایت، جنگ در اوکراین همه چیز را با گرایش تدافعی قوی فرا گرفته است. همچنین با توجه به این شرایط انتخابات نوامبر در ایالات متحده بسیار حیاتی است.

دبیر کل سابق ناتو همچنین گفت: حتی در نسل من که در سال ۱۹۴۸ به دنیا آمدم، هیچ کس نمی توانست تصور کند که جنگ به اروپا باز خواهد گشت. او همچنین به مزایای روته اشاره می کند: «همه دنیا او را می شناسند و او همه جهان را می شناسد».

در این میان بخصوص روته می تواند روی حمایت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا حساب کند. اخیراً، او حتی اجازه داشت بر صندلی اجرایی بایدن در دفتر بیضی بنشیند. ایالات متحده به روته نیاز دارد بخصوص در مورد مسئله تحریم ها علیه چین .

در ادامه این مطلب آمده است: جهان در آشوب است. ستاره چین در حال صعود است و هیچ کس در قدرت جهانی قدیمی یعنی ایالات متحده آمریکا، نمی داند که بعد از انتخابات پاییز و برنده احتمالی، دونالد ترامپ، که با صدای بلند به وظیفه ناتو در ارائه کمک شک دارد، چه اتفاقی خواهد افتاد. این شرایط نیز ناتو را متزلزل می کند.

این ائتلاف نظامی در واقع پس از پایان جنگ سرد، می خواست خود را به عنوان یک ارائه دهنده خدمات امنیتی جهانی تثبیت کند. اما همانطور که نگاهی به افغانستان نشان می دهد، ترازنامه آن ضعیف است.

کار روته می تواند سخت باشد. پس از الحاق کریمه به روسیه ۱۰ سال پیش، او کسی بود که به سرعت کنفرانس بین‌المللی ایمنی هسته‌ای در لاهه را به دور اتحاد علیه روسیه تبدیل کرد. بلافاصله پس از آن، هواپیمای مسافربری MH-۱۷ از آمستردام بر فراز شرق اوکراین در مسیر کوالالامپور سقوط کرد. همه شواهد حاکی از سرنگونی با تایید روسیه بود. روته و هلند راه خود را رفتند و بر تحریم ها و قانون تکیه کردند.

بهر حال همزمان با اینکه ینس استولتنبرگ، دبیرکل فعلی ناتو خود را برای پایان دوران ۱۰ ساله تصدی این کرسی آماده می‌کند، واشنگتن و لندن به همراه سایر اعضای برجسته ناتو اخیرا حمایت خود را از مارک روته، نخست وزیر هلند برای این سمت اعلام کردند.

یک مقام ارشد فرانسوی نیز به رویترز گفت که امانوئل ماکرون، رییس جمهور این کشور از همان ابتدا حامی روته بوده و سال گذشته این موضوع را با شخص نخست وزیر هلند در میان گذاشته است.

همچنین رویترز به نقل از دیپلمات‌هایی که نخواستند نامشان فاش شود، نوشت که ۱۶ عضو دیگر ناتو حمایت خود را از روته اعلام کرده‌اند. انتصاب او به این سمت نیازمند اجماع هر ۳۱ عضو این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکاست. استولتنبرگ سیزدهمین دبیرکل ناتو است و از سال ۲۰۱۴ این سمت را برعهده دارد. او پیش‌تر نخست وزیر نروژ بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.