خوابیدن مناسب و کافی یکی از مهم‎ترین شاخصه‎های سلامتی است. سرعت حرف زدن نیز می‌تواند نشانه و معیار خوبی برای سنجش سلامت مغز افراد باشد. افزایش سرعت حرف‎زدن می‌تواند نشانه سلامت مغز نیز باشد.

 خواب کافی ، مفید برای سلامت مغز / سرعت حرف زدن ، معیاری برای سنجش سلامت مغز

خواب یکی از بهترین ابزارهای است که انسان با کمک آن می‌تواند جسم و روح خود را تقویت کند. بدن انسان در طی مدت زمان خواب ، فرآیند مهم ترمیم سلولی خود را انجام می‌دهد ؛ این موضوع از آنجا اهمیت دارد که مقابله با بیماری‌های مغزی یکی از اثرات مهم خواب است. سلامت مغز تاثیر بسیار زیادی در رفتار و گفتار افراد در طی مدت شبانه روز دارد. به همین دلیل یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های سلامتی مغز ، سرعت حرف زدن و خوابیدن است.

همانطور که خواب کافی می‌تواند ایمنی بدن را تقویت کند ، خواب ناکافی نیز می‌تواند دستگاه ایمنی بدن را تضعیف و فرد را مستعد بیماری‌های مغزی همچون میگرن ، ام اس ، دیسلکسیا ، تومورهای مغزی ، اختلالات روانی ، گیجی و حواس پرتی کند. ضمن اینکه مشکلات گوارشی و سایر بیماری‎ها همچون بیماری‌های قلبی-ریوی نیز می‌تواند متاثر از خواب ناکافی باشد. بدیهی است که با استراحت مناسب ، توانایی لازم را برای انجام امور مهم روزانه به دست می‌آورید و می‌توانید سلامت تمام اندام‌های بدن خود را ارتقا بدهید.

اثرات مثبت خواب کافی

آنزیم‌های کبدی موثر در بهبود عملکرد مغز

خیلی از افراد اگر خواب کافی نداشته باشند دچار سردرد در طی روز می‌شوند. جالب اینکه عده‌ای از افراد خوابیدن را کار بیهوده‌ای می‎دانند ، اما خواب کافی بسیار اهمیت دارد چرا که استراحت و ریکاوری لازم برای بدن را فراهم می‌کند. یکی از اقدامات مهم برای خوابیدن که ضریب کیفیت خواب افراد را افزایش می‎دهد ، خوابیدن در ساعت مشخصی از شبانه روز است. به طور مثال خوابیدن در ساعت 11 شب می‌تواند اندام‌ها را به حالت نرمال در بیاورد و آرامش را به اندام‎هایی همچون کبد بدهد. از آنجا که کبد فعالیت زیادی در 24 ساعت برای پاکسازی و تصفیه خون دارد و همچنین فعالیت‌های مغزی با کمک آنزیم‌های کبدی انجام می‌شود ، استراحت این عضو حیاتی بدن لازم می‌باشد. ناگفته نماند که خواب ناکافی باعث بروز بیماری‌های جسمی و به ویژه مغزی می‌شود.

تقریبا همه افراد می‌دانند که خواب شبانه چقدر مفید می‎باشد. چرا که از نظر ذهنی و جسمی احساس بهتری خواهند داشت. اما تاثیر خواب خوب تنها به افزایش انرژی مغز و بدن محدود نمی‌شود بلکه سیستم‌ها و سلول‌های بدن را هم ترمیم می‌کند. "تولید پروتئین سیتوکین" برای مبارزه با عفونت‌‎ها بیشتر در هنگام خواب انجام می‎شود. از این رو می‌توان نتیجه گرفت ، خواب مناسب با زمان‌بندی درست می‌تواند به دفع سموم و مقابله با عفونت‌ها کمک‎های زیادی بکند. ناگفته نماند اثرات مثبت خواب کافی و مناسب بیشتر از این تعداد ذکر شده می‌باشد ، و صرفا به بخشی از فایده‌های آن اشاره شده است.

ارتباط سلامت مغز با سرعت حرف زدن

سرعت زیاد حرف زدن نشانهی سلامت مغز میباشد

 خواب کافی ، مفید برای سلامت مغز / سرعت حرف زدن ، معیاری برای سنجش سلامت مغزمرکز علوم بهداشتی و سلامت دانشگاهی تورنتو و دانشگاه کانادا ( بایکرست ) اعلام کرده ، در اولین مطالعاتی که برای سلامت مغز نسبت به سرعت حرف زدن بر روی تعدادی از افراد داوطلب انجام شده ، مشخص شد که بین سرعت حرف زدن و سلامت مغز ارتباطاتی وجود دارد. این مطالعات نشان می‌دهد که زمانی به یاد آوردن کلمات در هنگام حرف زدن سخت باشد ، سرعت حرف زدن افزایش می‌یابد و این خود علامتی از سلامت مغز است. همچنین این موضوع نشان از اهمیت سلامت مغز نسبت به سرعت کم یا زیاد صحبت کردن می‌باشد.  

دکتر "جد ملترز "رییس بخش تحقیقات مرکز بایکرست کانادا که در متخصص علوم اعصاب شناختی مداخله‌ای است گفته است : نتایج تحقیقات نشان‌‎دهنده این است که سرعت کلی حرف‌زدن اثرگذار بر تغییرات مغزی می‎باشد ؛ چرا که سرعت حرف زدن باید به نوعی بخشی از ارزیابی‎های شناخت مناسب مورد آزمایش واقع شود تا به ارزیابی زوال شناختی مغز توسط پزشکان کمک کند و بتوانند آن را سریع‌تر تشخیص بدهند. همچنین به افراد مسن‌تر کمک می‎کند که با افزایش سن ، سلامت مغزشان را تقویت کنند. 

محققان برای بررسی سرعت حرف زدن و ارتباط آن با سلامت مغز ، ارزیابی‌هایی بر روی 125 داوطلب در بازه سنی 18 تا 90 سال را انجام دادند. نحوه انجام این آزمایش تشخیص صداهای دخل یک هدفون هم‌زمان با دیدن یک تصویر (بر روی مانتیور بوده) ؛ به این صورت که باید صداهای اصلی و مزاحم را از هم تفکیک و حروف خواسته شده را تشخیص دهند. ضمن اینکه توصیف تصاویر تلفیقی نیز ، بخش دیگری از این آزمایش بود که هر داوطلب دو بار اینکار را انجام می‎داد. پژوهشگران برای انجام این تحقیق ، از هوش مصنوعی نسبت به ارزیابی سرعت حرف زدن و تعداد دفعات توقف تکلم کمک گرفتند.

اجرای آزمون‌هایی برای تشخیص توانایی ذهنی و شناسایی افراد مسن که نسبت بروز زوال عقل در مقایسه با جوانان از آمار بیشتری برخوردار می‌باشند نیز یکی دیگر ارزیابی‌های محققان بوده است. این آزمایشات نشان داد دفعات به یادآوری کلمات و مکث در استفاده از کلمات ( ارتباط زیادی) با سلامت مغز ندارد ؛ برخلاف این موضوع ، سرعت به یاد آوردن کلمات متناسب با تصاویر ارتباط مستقیمی با سلامت مغز دارد. محققان بر این باورند کاهش سرعت عادی گفتار ، مشخصه‌ی مهم‌تری برای تعیین تغییرات در سلامت مغز افراد است. اما مکث برای به کاربردن کلمات غالبا با زوال عقل اشتباه گرفته می‌شود و ممکن است اصلا هیچ ارتباطی با سلامت مغز نداشته باشد.

لازم به ذکر است ، طبق اعلام موسسه ملی بهداشت کانادا ، میلیون‌ها نفر از زوال عقلی رنج می‌برند که بیشتر در سنین پیری دیده می‌شود. از دست دادن حافظه و پریشانی فکری ، مشکل حرف‎زدن و درک‎کردن ، مشکل خواندن و نوشتن ، مشکل داشتن در انجام کارهای روزانه ، گم شدن در مکان‎های مختلف ، پرسیدن سوالات تکراری ، ضعف در تعادل و راه رفتن و ... ، از علائم احتمالی زوال عقل در پیری می‌باشد.

حمید اسدی خبرنگار تحریریه جوان قدس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.