تحولات منطقه

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و گرجستان خاطرنشان کرد: لازمه این که حضور بخش خصوصی در پروژه های برداشت از میادین نفت و گاز مشترک کشور از حالت شعاری در بیاید، این است که در عمل به لحاظ قراردادها و مجوزها تسهیل صورت بگیرد تا منافع حاصل از آن عاید کشور شود.

تسهیل قراردادها و مجوزها؛ لازمه حضور بخش خصوصی در پروژه‌های برداشت از میادین مشترک
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

سیده فاطمه مقیمی، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و گرجستان با اشاره به این موضوع که قطعاً بخش خصوصی از چابکی بیشتری نسبت به بخش دولتی برخوردار است، تصریح کرد: مصوبه برنامه هفتم توسعه در زمینه مشارکت بخش خصوصی داخلی و خارجی در برداشت از میادین مشترک نفت و گاز از این جهت مثبت ارزیابی می شود که زمینه را برای ورود بخش خصوصی به پروژه های بالادستی صنعت نفت و گاز فراهم می کند. هر کجا بتوانیم فعالیت بخش خصوصی را تسهیل و تقویت کنیم، اقدام رو به جلویی صورت داده ایم.

وی ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد از اقتصاد کشور ما دولتی است و هر چقدر بتوانیم بخش خصوصی واقعی را در پروژه ها مشارکت دهیم، برای کشور نفع دارد. موضوع مهم این است که تسهیل شرایط برای حضور بخش خصوصی در پروژه ها صورت بگیرد. صرف اینکه قانونی در این خصوص تصویب و یا این موضوع در برنامه های توسعه آورده شود، به تقویت بخش خصوصی در پروژه ها منجر نمی شود.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و گرجستان خاطرنشان کرد: لازمه این که حضور بخش خصوصی در پروژه های برداشت از میادین نفت و گاز مشترک کشور از حالت شعاری در بیاید، این است که در عمل به لحاظ قراردادها و مجوزها تسهیل صورت بگیرد. هر چقدر فضا را برای ورود بخش خصوصی به اقتصاد کشور آسان تر کنیم، منافع بیشتری عاید کشور می شود.

مقیمی گفت: بخش خصوصی از سرمایه، تخصص و انگیزه کافی برای افزایش بهره وری پروژه ها برخوردار است. فقط کافی است به این بخش اعتماد کنیم و شرایط را برای ورود این بخش به اقتصاد کشور تسهیل کنیم.

وی در خصوص شکسته شدن انحصار شرکت ملی نفت در حوزه برداشت از میادین مشترک نفت و گاز کشور توضیح داد: این میادین بین ما و کشورهای دیگر مشترک هستند و هر چقدر می توانیم باید از پتانسیل های موجود برای افزایش برداشت ها استفاده کنیم. شکسته شدن انحصار شرکت ملی نفت با حضور بخش خصوصی در برداشت از میادین می تواند مثبت باشد. شرطش این است که جزئیات قراردادها شفاف سازی شود و بخش خصوصی بداند چه سهمی از میدان خواهد داشت و چه چیزی عایدش می شود.

مقیمی گفت: تسهیل شرایط برای ورود صنایع بزرگ کشور جهت بهره برداری از میادین نفت و گاز مشترک کشور به رفع ناترازی موجود در این زمینه بسیار کمک خواهد کرد. هر چه بیشتر بتوانیم از ظرفیت و منابع بخش صنعتی در خودتامینی گاز خود استفاده کنیم؛ منابع توسعه ای بیشتری برای کشور فراهم خواهیم کرد و از فرصت بهره برداری از میادین مشترک نیز بهره خواهیم برد.

گفتنی است، برداشت از میادین مشترک نفت و گاز جزو اولویت های کشور محسوب می شود. مقام معظم رهبری نیز بارها بر این موضوع تأکید کرده اند. دولت تا جائیکه امکان داشته در این زمینه سرمایه گذاری کرده و به برداشت از این میادین پرداخته است. اما نکته مهم این است که برداشت از میادین نفت و گاز هزینه بالایی می طلبد. با توجه به شرایط تحریمی و کمبود منابع ارزی، دولت در سرمایه گذاری در این میادین با کمبود سرمایه مواجه است.

به زعم کارشناسان، بخش خصوصی از پتانسیل بالایی برای مشارکت در پروژه های برداشت از میادین نفت و گاز مشترک کشور برخوردار است. این امر در برنامه هفتم توسعه مورد تأکید و توجه قرار گرفت. به زعم کارشناسان، نیاز است زیرساخت های لازم به منظور مشارکت بخش خصوصی واقعی در برداشت از میادین مشترک مهیا شود.

به ویژه کارشناسان، بر لزوم تسهیل قراردادها و روند مجوزدهی اشاره می کنند. به زعم آنان، باید تا جائیکه امکان دارد شرایط برای ورود بخش خصوصی مهیا شود. طرح خودتأمینی صنایع نیز مورد توجه صاحب نظران است. به نحوی که بستر برای مشارکت صنایع در بهره برداری از میادین مشترک ایجاد شود و صنایع در رفع ناترازی گاز خود سهم داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha