تحولات لبنان و فلسطین

بعد از آنکه طرح شکایت آفریقای جنوبی در دیوان بین‌المللی دادگستری علیه اقدامات مرگبار رژیم صهیونیستی در غزه، برای نخستین بار این رژیم منحوس را در انظار جهانیان پای میز محاکمه کشاند، رای این دیوان نیز صدور دستور موقت برای توقف عملیات این رژیم غاصب در غزه بود.

دیوان بین المللی کیفری رئیس یکی از نزدیک‌ترین متحدان آمریکا را هدف قرار داد

به گزارش قدس آنلاین، دیوان بین‌المللی دادگستری که به عنوان دادگاه بین‌المللی شناخته می‌شود، رکن قضایی اصلی سازمان ملل متحد در شهر لاهه هلند استقرار دارد، از سوی دیگر آفریقای جنوبی در شکایت خود از دیوان بین‌المللی دادگستری خواست تا ۹ دستور موقت را صادر کند که برخی از آن‌ها عبارتند از: توقف فوری حملات رژیم صهیونیستی علیه غزه، اتخاذ تدابیر معقول برای جلوگیری از نسل‌کشی فلسطینی‌ها، اطمینان از بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه‌های خود و دسترسی آن‌ها به کمک‌های بشردوستانه مانند غذا، آب، سوخت، تجهیزات پزشکی، سرپناه و پوشاک و در نهایت انجام اقدام‌های لازم برای مجازات دست‌اندرکاران نسل‌کشی و حفظ شواهد مربوط به جنایت نسل‌کشی در غزه.

دیوان بین‌المللی دادگستری پس از برگزاری جلسات استماع در ۱۱ و ۱۲ ژانویه ۲۰۲۴ (۲۱ و ۲۲ دی ۱۴۰۲)، مذاکرات درباره این پرونده را آغاز کرد و هر چند رسیدگی به اتهام اصلی مطرح شده از سوی آفریقای جنوبی یعنی ارتکاب نسل‌کشی از سوی رژیم صهیونیستی احتمالا سال‌ها زمان ببرد اما ۲۶ ژانویه ۲۰۲۴ (ششم بهمن ۱۴۰۲) دیوان بین‌المللی دادگستری درباره درخواست آفریقای جنوبی برای صدور دستور اجرای اقدام موقت تصمیم گرفت.

این دستور در حالی هنوز اجرا نشده که گمانه زنی هایی مبنی بر نفوذ رژیم صهیونیستی در این دیوان برای اجرای رای آن وجود دارد، از این رو پس از انتشار اخباری درخصوص نفوذ صهیونیست‌ها به دیوان بین‌المللی کیفری در شهر لاهه، وزارت خارجه هلند در بیانیه‌ای از احضار سفیر رژیم صهیونیستی در این کشور خبر داد.

این اولین مرتبه است که دیوان بین المللی کیفری رئیس یکی از نزدیک‌ترین متحدان آمریکا را هدف قرار می‌دهد.

گاردین نوشت: گاردین، وزارت خارجه هلند در بیانیه‌ای از احضار سفیر تل آویو در این کشور خبر داد تا درباره اقدامات رژیم صهیونیستی در جاسوسی، تهدید و رخنه در رایانه‌های دیوان بین‌المللی کیفری (ICC) واقع در شهر لاهه توضیح دهد.

بنا بر گزارش گاردین، مودی افرایم سفیر رژیم صهیونیستی در هلند به وزارت خارجه این کشور احضار شد تا درباره این موضوع توضیح دهد که چگونه سازمان‌های اطلاعاتی (رژیم) اسرائیل در یک دوره ۹ ساله تلاش کرده‌اند تا به دفتر دادستانی دیوان بین‌المللی کیفری نفوذ و موجب تضعیف آن شوند.

سخنگوی وزیر خارجه هلند گفت که از سفیر رژیم صهیونیستی خواسته شده است تا در رابطه با ادعاهای مطرح شده در مقاله‌های روزنامه گاردین گزارش دهد.

هلند به‌ عنوان کشور میزبان دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه طبق توافق با دادگاه موظف است از ایمنی و امنیت کارکنان این دیوان بین‌المللی محافظت کند.

پیش تر هلند به همراه ۹۳ کشور دیگر جهان در بیانیه‌ای متعهد شدند که از دیوان بین‌المللی کیفری در برابر فشارها و مداخلات سیاسی دفاع کنند.

همچنین کریم خان دادستان کل دیوان بین‌المللی کیفری ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری اعلام کرد که این دیوان به دنبال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و همچنین شماری از مقامات حماس است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.