تحولات منطقه

مدیر عامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا در دولت سیزدهم (۳۳ ماه گذشته) ترانزیت شده است که نسبت به گذشته افزایش ۷۰ درصدی دارد.

مدیر عامل راه‌آهن: ترانزیت ریلی کالا ۷۰ درصد افزایش یافت
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، سید میعاد صالحی روز پنجشنبه در مراسم طرح توسعه ایستگاه راه آهن شهید مطهری مشهد افزود: به طور قطع با زیرساخت های ایجاد شده صادرات و واردات کالا از طریق ریل نیز افزایش می‌یابد، در این ۳۳ ماه رکورد یک میلیون و ۹۱۳ هزار تن در سال ترانزیت کالا در حوزه ریلی کشور شکسته شده است.

وی ادامه داد: به طور قطع می‌توان با این توسعه زیرساختی، رقم ۲ میلیون تن ترانزیت ریلی در سال را به پنج میلیون تن افزایش داد.

مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران به اهمیت مرز سرخس اشاره و بیان کرد: این مرز هاب اقتصادی ریل پایه در شرق کشور است که از سمت ترکمنستان و قزاقستان، ایران به کریدور شمال و جنوب در روسیه و از سمت دیگر به کریدور شرقی - غربی در چین وصل می‌کند، لذا از اهمیت زیادی برای ایران برخوردار است.

وی اضافه کرد: این در حالی است که سایت مقابل سرخس در ترکمنستان توسعه زیرساختی متناسب با سرخس در ایران را نداشته است، هم اینک ظرفیت تخلیه و بارگیری بار توسط واگن روزانه در سرخس ایران بیش از ۴۰۰ واگن است اما سایت مقابل در ترکمنستان کمتر از این میزان ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا از طریق واگن دارد.

صالحی با بیان اینکه راه آهن ایران آمادگی افزایش ظرفیت پذیرش تخلیه و بارگیری بار در سایت سرخس را تا ۶۰۰ واگن در روز دارد، گفت: با متولی این امر در کشور ترکمنستان نشست های متعددی در یک سال اخیر چه در عشق آباد و چه در تهران انجام شده است.

مدیر عامل راه‌آهن: ترانزیت ریلی کالا ۷۰ درصد افزایش یافت

ارتقای ایستگاه شهید مطهری به دهکده لجستیک

مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران یکی از موضوعات مهم در ترانزیت، صادرات و واردات ریل پایه را ایجاد دهکده های لجستیک و بنادر خشک ریلی برشمرد و گفت: افتتاح بندر خشک ریلی در نزدیکی تهران در سال گذشته برکات زیادی در حوزه ریلی برای کشور داشت.

وی ادامه داد: در این راستا با تلاش هایی که از سوی مسوولان استانداری و گمرک خراسان رضوی انجام گرفت، ارتقای ایستگاه راه آهن شهید مطهری مشهد نیز به دهکده لجستیک ریلی در ستاد لجستیک وزارت راه و شهرسازی به تصویب رسید.

صالحی اظهار کرد: با ارتقای ایستگاه شهید مطهری به دهکده لجستیک، خدمات حمل و نقل ریلی به طور کامل در این ایستگاه به متقاضیان عرضه می‌شود، در همین راستا ساختمانی در شان صادرکنندگان و واردکنندگان در این ایستگاه ایجاد و زیرساخت‌های سخت‌افزاری آن فراهم شده است، خط ریلی آن از ۱۴ به ۲۵ خط افزایش یافته و ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در سه سکوی آن به ۹۰۰ واگن رسیده است.

وی با اشاره به استقرار گمرک در ایستگاه شهید مطهری از متولیان گمرک خراسان رضوی خواست که با توجه به افزایش حجم تردد واگن ها در این ایستگاه و شبانه روزی شدن فعالیت آن، گمرک ظهور و بروز بیشتری برای اظهار کالا و ارایه تشریفات داشته باشد و ساعات فعالیت خود را در روز افزایش دهد.

مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی افزایش زیرساخت های نرم افزاری ایستگاه شهید مطهری را مستلزم پیگیری متولیان و دستگاه های اجرایی مرتبط در خراسان رضوی دانست و افزود: هر توسعه در حوزه ریلی منجر به افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی و توسعه صادرات و واردات می‌شود.

به گفته وی، اقدامات مربوط برای اضافه کردن ۱۵۰ هکتار زمین دیگر به ایستگاه شهید مطهری مشهد انجام خواهد شد تا بتوان سرمایه گذاری بخش خصوصی را در این بخش داشت.

مدیر عامل راه‌آهن: ترانزیت ریلی کالا ۷۰ درصد افزایش یافت

عبور راه آهن از باتلاق بوروکراسی

مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در ادامه  گفت: با تلاش زیاد در این ۳۳ ماه گذشته توانستیم از باتلاق میدان مین بوروکراسی کشور عبور کرده و به نتایج خوبی دست یابیم، به طور معمول افتتاح طرحهای عمرانی در کشور به نحوی است که ابتدا افتتاح می‌کنند و بعد از چند ماه طرح به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: در این مدت راه آهن تلاش کرد که در ابتدا طرح‌های ریلی را به بهره‌برداری برساند و بعد از چند ماه آن را افتتاح رسمی کند.

صالحی بیان کرد: به عنوان مثال خط سه و چهار ریلی تهران - گرمسار در سال سال ۱۳۹۴ افتتاح شده بود، اما در دولت سیزدهم با صرف هزینه ۱۵ هزار میلیارد ریال قطار روی آن به حرکت درآمد و هنوز ۲۵ هزار میلیارد ریال دیگر نیاز است که این ۲ خط به بهره برداری کامل برسد.

سیاه ترین سالهای بودجه‌ای راه‌آهن

مدیر عامل راه آهن ایران به روند بودجه‌ای راه آهن در 10 سال گذشته اشاره و بیان کرد: سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ بدترین و سیاه ترین سالهای بودجه ای راه آهن جمهوری اسلامی ایران بود. در سال های ۹۴ تا ۹۷ بودجه راه آهن هر سال ۲۷ هزار میلیارد ریال بوده اما بعد از آن این بودجه روند نزولی پیدا می‌کند و به ۱۵۰ هزار میلیارد ریال می‌رسد.

وی ادامه داد: اما در نهایت با کمی افزایش در سال ۱۴۰۰ و ابتدای کار دولت سیزدهم به ۲۴ هزار میلیارد ریال می رسد.

صالحی اظهار کرد: در این شرایط که تورم و نرخ دلار رو به افزایش بوده، راه آهن با وجود کاهش بودجه، توسعه زیرساخت های خود را داشته و هزینه های آن ۱۰ برابر شده است، در سالی که راه آهن را از دولت قبل تحویل گرفتیم با انباشت بدهی و عدم تعویض لوکوموتیو مواجه بودیم.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.