پیشنهاد سردبیر

«رابرت وود» معاون سفیر و نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد بار دیگر ادعاهای واشنگتن علیه تهران درباره انصارالله یمن و نیز حملات در دریای سرخ را بدون اشاره به علل اصلی تشدید تنش ها در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) و جنگ اسرائیل علیه غزه تکرار کرد.

دیپلمات آمریکایی ادعاهای واشنگتن علیه ایران درباره دریای سرخ را تکرار کرد

«رابرت وود» سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره تحولات خاورمیانه و یمن مدعی شد: «اعضای شورای امنیت باید برای حامیان حوثی ها در تهران روشن کنند که ایران را مسئول تسلیح و توانمند ساختن حوثی ها بر خلاف قطعنامه ۲۲۱۶ برای انجام حملات بی پروا مانند حملات به کشتی ها می دانند.»

این دیپلمات آمریکایی تصریح کرد: « باز هم نگران کننده است که برخی از اعضای شورا در برابر چنین تهدیدهای آشکاری علیه منافع مشترک جهانی سکوت می کنند.»

رابرت وود گفت: «اکنون زمان موضع گیری سیاسی و تفرقه نیست. زمان آن فرا رسیده است که شورای امنیت برای رسیدگی به چالش های سیاسی، امنیتی و انسانی که گریبانگیر مردم یمن است، با یکدیگر همکاری کند.»

او گفت: ما درخواست‌های آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و فرستاده ویژه این سازمان برای آزادی فوری و بدون قید و شرط همه بازداشت‌شدگان، از جمله یازده کارمند سفارت آمریکا را که از سال ۲۰۲۱ زندانی هستند، تکرار می‌کنیم.

معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل ادامه داد: سازمان های دولتی بشردوستانه در مناطق تحت کنترل حوثی ها در یمن به طور فزاینده ای نگران امنیت خود هستند. هیچ توجیهی برای تهدید و ارعاب کارمندان سازمان ملل متحد و سایرین که کارهای قانونی بشردوستانه خود را انجام می دهند، وجود ندارد.

رابرت وود اضافه کرد: حملات مستمر حوثی ها به کشتی ها در دریای سرخ و آبراه های اطراف نیز همچنان صلح و امنیت منطقه و همچنین آزادی های ناوبری بین المللی را تهدید می کند. این اقدامات غیرقابل توجیه ادامه دار هم اکنون منجر به مرگ غم انگیز دریانوردان بی گناه شده است و همچنان زندگی شهروندان کشورهای عضو و منافع جامعه بین المللی را تهدید می کند.

او گفت: هر بار که حوثی ها حمله ای را آغاز می کنند، نه تنها جان دریانوردان بسیاری از کشورها را تهدید می کنند، بلکه خطر ایجاد فاجعه زیست محیطی ناشی از آسیب به نفت کش ها و سایر کشتی های حامل مواد خطرناک را نیز افزایش می دهند.

این دیپلمات آمریکایی مدعی شد: حوثی ها به صراحت نشان داده اند که فقط به فکر خودشان هستند. آنها مایلند صنعت ماهیگیری و اکوسیستم های منطقه ای را که یمن و سایر جوامع در منطقه برای امرار معاش به آن تکیه می کنند، نابود کنند، همانطور که تحویل کمک های بشردوستانه حیاتی به منطقه را تضعیف کرده اند.

پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.

ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کرده‌اند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.

آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.

شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریم‌هایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.

دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.