تحولات منطقه

۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۱
کد خبر: ۱۰۲۵۵۹۶

یک حقوق‌دان گفت: جرم توهین، ممکن است غیر مستقیم مثلا از طریق انتشار در فضای مجازی رخ دهد. مجازات توهین و هتک حرمت در فضای مجازی به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی محکوم خواهد شد.

توهین غیرمستقیم در فضای مجازی جرم محسوب می‌شود
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، پریناز ممیز حقوق‌دان در گفت‌وگویی اظهار کرد:‌ توهین به عنوان یکی از جرائم علیه حیثیت و آبروی افراد در قانون مجازات اسلامی تعریف شده است. طبق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی توهین به افراد شامل هرگونه اهانت، فحاشی یا استفاده از الفاظ رکیک است که باعث تحقیر و خدشه دار شدن شخصیت فرد مقابل شود.

وی افزود: این جرم ممکن است به صورت شفاهی، کتبی یا حتی غیر مستقیم مثلا از طریق انتشار در فضای مجازی رخ دهد. توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک موجب جزای نقدی بیش از دویست میلیون ۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال تا هشتصد میلیون‌ (۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال خواهد بود. لازم به ذکر است توهین جرم قابل گذشت است و فقط با شکایت شاکی امکان رسیدگی به این جرم محقق می شود.

ممیز ادامه داد: هرکس به وسیله سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی،‌ فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی محکوم خواهد شد.

این حقوقدان گفت:‌ چنانچه این تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد. در صورتی که مورد توهین قرار گرفتید، می‌توانید با مراجعه به مراجع قانونی شکایت خود را ثبت و پیگیری کنید. به یاد داشته باشید که قانون با جدیت از حیثیت افراد حمایت می‌کند.

وی افزود: هرگونه توهین و بی احترامی به دیگران نه تنها از لحاظ اجتماعی ناپسند است، بلکه از دیدگاه حقوقی نیز عواقب قانونی جدی به همراه دارد. اگر با توهین مواجه شده‌اید، سکوت نکنید با استفاده از حمایت‌های قانونی از حقوق خود دفاع کنید.

منبع: پانا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.