وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاستوردر خصوص مشکلات ناشی از اختلال شبکه GPS که ماه ها است ادامه داردو مشکلات زیادی را برای برنامه های مسیر یاب و بویژه فعالیت تاکسیهای اینترنتی و برخی مشاغل و فعالیت های اقتصادی دیگر بوجود اورده گفت: این یکی از موضوعات مهمی است که به ما نیز منعکس شده است با معاونت علمی جلساتی را برگزار کردیم این موضوع را دنبال میکنیم. قرار است هماهنگی با نهادها و دستگاههای مختلف که در این خصوص ذیمدخل هستند داشته باشیم تا این موضوع را حل کنیم.
وی منشاء بیرونی و سایبری در وقوع این اختلال را رد کرد و گفت: موضوعات متنوعی در این مسئله دخیل هستنند و چیزی که ما تا اینجا احصا کرده ایم باید یک هماهنگی با برخی دستگاه ها ایجاد شود.
در رابطه با سفرش به کاراکاس اظهار داشت: ساعاتی پیش وارد تهران شدم و این سفر خوبی بود با چهار وزیر و رئیس جمهور ونزوئلا دیدار داشتیم و قراردادی برای تأمین تجهیزات اکتیو منعقد کردیم.
وی در رابطه با قرارداد تأمین آنتن و پاور نیز افزود: ۱۶ هزار متر مربع زمین در یک جای مناسب در اختیار ما قرار گرفت. جلسات خوبی برگزار شد و دو نفر از مدیران ما در ونزوئلا ماندند تا مسائل را پیگیری کنند.
درباره فعالیت استارلینک در ایران گفت: در زمینه فناوریهای جدید بارها گفتیم که نگاه دولت آن است که از این ظرفیت و این امکانات استفاده کند اما در قالب قواعد و قوانینی که در عرصه بینالمللی وجود دارد. تکلیف استارلینک نیز روشن است و در کل دنیا بحث حقوق سرزمینی به رسمیت شناخته شده و قانونمند است. اگر در این قالب باشد مشکلی نیست.
تلگرام و اینستاگرام باید قواعدی را برای رفع فیلتر بپذیرند
هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا برنامهای برای تاسیس دفتر پلتفرم های خارجی مانند تلگرام و اینستاگرام در ایران وجود دارد یا خیر؟، تصریح کرد: یک نکتهای وجود دارد و آن هم این است که بالاخره اینها باید یکسری از قواعدی که وجود دارد را بپذیرند. اینگونه نباشد که این فضا بیقاعده باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: بحثی که وجود دارد، حکمرانی قانونمند در فضای مجازی است که مورد نظر رهبر معظم انقلاب است و باید برای آن پاسخ مناسبی پیدا کنیم. اما اگر در این مسیر بتوانیم به یک جمع بندی برسیم که در حال پیگیری نیز هستیم میتوانیم خبرهای جدیدی را بدهیم.
وی در خصوص پرتاب دو ماهواره از روسیه گفت: یکی از مهمترین ویژگیهایی که پرتاب ماهوارههای «هدهد» و «کوثر» داشت، این بود که بخش خصوصی پای کار آمد و وارد این فضا شد.
هاشمی بیان داشت: وزارت ارتباطات و سازمان فضایی ایران، برای حمایت از این مساله محصولات این ماهوارهها را پیش خرید کرد. حضور بخش خصوصی در صنعت فضایی اتفاق خوبی است و امیدواریم ادامه پیدا کند.
چشم انداز مثبت همکاری ایران و نزوئلا در بخش مخابرات
وزیر ارتباطات درباره دستاوردهای سفر پنج روزه خود به کوبا و ونزوئلا، گفت: تفاهمنامههایی که در این سفر امضا کردیم، در قالب تفاهم باقی نمانده و در حال عملیاتی شدن است. به همین دلیل ۲ نفر از مدیران وزارت ارتباطات اکنون در ونزوئلا هستند تا کارها را پیش ببرند.
وی خاطرنشانکرد: چشمانداز خوبی از سفر به ونزوئلا ترسیم کردهایم و اتفاقات خوبی را برای شرکتهای ایرانی شاهد خواهیم بود.
نظر شما