در ارتباط با حوزه مسکن مصوبات خوبی داریم. اما نکته مهم این است که آنها در مرحله اجرا به مشکل میخورند و عقیم باقی میمانند. چند ماه پیش در شورای عالی مسکن افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان مصوب شد. این مصوبه هنوز اجرایی نشده است.
مصوبه مورد بحث توقعی را در میان مردم ایجاد کرده است و عدم اجرای آن تبعات خوبی در کشور ندارد. از نظر کارشناسان و بسیاری از نمایندگان مجلس، این که مصوبهای در زمینه مسکن نداشته باشیم، بهتر از این است که چیزی را به تصویب برسانیم و اجرایی نکنیم.
مسئله مسکن به یک دغدغه جدی برای مردم بدل شده است. بسیاری از اقشار جامعه امکان دسترسی به مسکن مناسب را ندارند و در این زمینه با مشکلات جدی روبرو هستند.
اعطای تسهیلات ساخت مسکن به عنوان راهکاری برای کمک به مردم در زمینه ساخت و ساز مطرح است. کارشناسان بر این عقیدهاند که این حمایتها میتواند در نهایت به رونق گرفتن ساخت و سازها در حوزه مسکن منجر شود که به نفع اقتصاد ملی است.
از آنجائیکه حوزه مسکن به بخشهای دیگر نیز ارتباط دارد، رونق دادن به این حوزه به لحاظ افزایش اشتغال و ایجاد تحرک و پویایی در اقتصاد ملی اهمیت دارد.
با توجه به تمامی آنچه در بالا گفته شد، بیش از ۱۰۰ تن از نمایندگان مجلس به شخص رئیس جمهور نامه زده و خواستار اجرای مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی مسکن شدهاند. باید منتظر شویم و ببینیم این تلاشها چه نتیجهای به دنبال خواهد داشت.
مسکن جزو نیازهای اساسی خانوارهاست و دولت بر اساس قانون اساسی موظف است زمینه دسترسی همگان را به مسکن مناسب ایجاد کند.
عبدالغفور امانزاده، نماینده گرگان و آققلا در مجلس در ارتباط با تصویب افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان در شورای عالی مسکن که با حضور رئیس بانک مرکزی چند ماه پیش انجام شد، تصریح کرد: مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن اجرایی نشده است. ما هم به عنوان نمایندگان مجلس این سوال را داریم که چرا مصوبات قانونی در عمل و اجرا به مشکل میخورند.
وی ادامه داد: افزایش تسهیلات ساخت مسکن تأثیرگذاری جدی در رونق گرفتن ساخت و سازها دارد و باید در دستور کار باشد. در لایحه بودجه ۱۴۰۴ بر پرداخت به موقع تسهیلات تأکید کردیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: درد تمامی نمایندگان مجلس همین موضوع است که چرا مصوبات قانونی به موقع اجرایی نمیشوند. این موضوع درست است که اگر مشکل مالی وجود داشت، رئیس بانک مرکزی باید در جلسه شورای عالی مسکن با تصویب این مصوبه مخالفت میکرد.
امانزاده گفت: مشکلات مدیریتی و ضعف در این حوزه مسائل و معضلاتی را برای کشور به وجود میآورد. نباید در مردم توقع ایجاد کنیم و بعد مصوبات را عملیاتی نکنیم.
وی ادامه داد: این که مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن را در جلسه شورای عالی مسکن با حضور مسئولان اقتصادی کشور داشته باشیم و پس از گذشت چندین ماه این مصوبات اجرایی نشوند، تبعات اجتماعی خوبی برای کشور ندارد.
این نماینده مجلس گفت: نامهای که بیش از ۱۰۰ تن از نمایندگان مجلس به شخص رئیس جمهور زدهاند و خواستار اجرای مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی مسکن شدهاند، نشاندهنده درک مشکلات مردم توسط نمایندگان است.
وی ادامه داد: مسکن در شرایط فعلی جزو بزرگترین دغدغههای مردم است و ما به عنوان کسانی که نماینده مردم هستیم، این موضوع را درک میکنیم و پیگیر حل مشکلات هستیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط تورمی، هر چه زودتر مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن اجرایی شود، به نفع مردم است. بر اثر تورم، هر روز از ارزش تسهیلات کاسته میشود. بنابراین، نیاز است مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن هر چه سریعتر اجرایی شود تا مردم بتوانند از آن بهره ببرند و خواست مجلس نیز ابلاغ بیدرنگ این مصوبه مهم و راهبردی است.
امانزاده گفت: تصویب قوانین و آییننامه یک چیز است و اجرای آنها موضوع دیگری است. یکی از مهمترین موضوعاتی که مجلس و نمایندگان پیگیر آن هستند، اجرای مصوبات است.
وی ادامه داد: حل مشکلات مردم در حوزه مسکن جزو وظایف مسئولان است. اعطای تسهیلات ساخت مسکن با هدف رونق دادن ساخت و سازها در سطح خرد در دستور کار قرار گرفته است. مصوباتی که در این بخش داریم باید هر چه سریعتر اجرایی شود.
نظر شما