تحولات لبنان و فلسطین

سرور هادیان:قدس ویژه خراسان - نشست هماهنگی برنامه‌های  بزرگداشت حکیم فردوسی و خیام برگزار شد.

 آسمان مفاخر خراسان پرستاره است

در نشست هماهنگی برگزاری مراسم حکیم ابوالقاسم فردوسی و حکیم عمر خیام نیشابوری، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: تجلیل و تکریم استادان زبان و ادبیات فارسی و نیز فردوسی شناسان و خیام پژوهان بنام که در این زمینه ها موفق به انجام کارهای فاخری شده‌اند از برنامه‌های بزرگداشت فردوسی و خیام است.

سیدسعید سرابی خاطرنشان کرد: در اجرای برنامه‌های این بزرگداشت نیاز به همکاری و هماهنگی دستگاه های اجرایی و فرهنگی و تشکلهای مردم نهاد و مراکز دانشگاهی است.

وی افزود: سه روز ملی عطار نیشابوری در 25 فروردین ماه، حکیم ابوالقاسم فردوسی در 25 اردیبهشت ماه و حکیم عمر خیام نیشابوری در 28 اردیبهشت ماه در برنامه کاری این مجموعه قرار گرفته و ستادی به همین منظور در نیشابور نیز راه‌اندازی شده است که در آینده در مشهد نیز ستادی راه اندازی خواهد شد تا این دو ستاد زیر نظر ستاد استانی برای هر چه بهتر برگزار شدن این بزرگداشتها فعالیت کنند؛ زیرا به اعتقاد من آسمان مفاخر خراسان پرستاره است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: حوزه های علمی، فرهنگی، هنری و ترویجی را برای روز فردوسی در نظر گرفته ایم و حوزه فرهنگی با محوریت دانشگاه فردوسی مشهد فردا در تالار دکتر شریعتی در دانشکده ادبیات این دانشگاه، برنامه هایی را با حضور محققان و پژوهشگران و متخصصان فردوسی شناس برگزار می‌کند.

وی از ارایه 120 مقاله علمی که 30 مقاله منتخب در قالب یک مجله به چاپ خواهد رسید، خبر داد و گفت: همچنین همایش مؤسسه فرهنگی- هنری سراسری فردوسی در تالار اجتماعات شهید مصلی نژاد برگزار می‌شود.

سید سعید سرابی تأکید کرد: اهدای نشان فرهنگی و هنری فردوسی را به شخصیتهای برجسته کشور که صاحب تالیفاتی در بحث شاهنامه شناسی هستند داریم و سال گذشته نیز از سه شخصیت برتر تقدیر شد که امسال نیز از بین 6 شخصیت شاخص از سه نفر تقدیر خواهد شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: پنجمین کنگره شعر توس تا نیشابور در حد فاصل روزهای حکیم ابوالقاسم فردوسی تا حکیم عمر خیام نیشابوری از توس تا نیشابور برگزار می‌شود و تاکنون 400 نفر با هزار و 622 اثر شرکت کرده‌اند که 582 اثر شعر سپید و هزار و 40 اثر شعر کلاسیک می‌باشد و این کنگره صبح 27 اردیبهشت ماه در آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی آغاز می‌شود و شب همان روز در آرامگاه حکیم عمر خیام نیشابوری و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به پایان می‌رسد.

سرابی ضمن ابراز تاسف از عدم بزرگداشتهای مفاخری چون ابوسعید ابوالخیر، ادیب نیشابوری، خواجه نصیرالدین طوسی، علی شریعتی، فضل بن شاذان و مهدی اخوان ثالث گفت: امیدوارم بزودی این دغدغه نیز با برنامه‌ریزی صحیح به مرحله اجرا برسد.

وی از برگزاری نشستهای فردوسی شناسی در کرمان خبر داد و افزود: امسال 20 استان کشور به نوعی درگیر این مراسم عظیم خواهند بود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی درخصوص بیمه هنرمندان نیز تصریح کرد: بیمه هنرمندان همچنان به قوت خویش باقی است و مشکلی وجود ندارد و هنرمندان طبق شرایط سابق می‌توانند از این بیمه استفاده کنند.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در صبح 25 اردیبهشت ماه در آرامگاه فردوسی میزبان سه هزار نفر خواهیم بود و بازدید در آن روز از این مکان رایگان است.

حسین زارع صفت در جمع خبرنگاران از برنامه‌های نقالی، شاهنامه خوانی، ارایه نمایشگاه صنایع دستی و اجرای نمایش رستم و اسفندیار توسط هنرمندان استان خبر داد و افزود: در این روز افتتاح فاز 2 مجموعه مرکز اسناد و کتابخانه فردوسی را در مجموعه آرامگاه خواهیم داشت.

وی همچنین از حضور میهمانان تاجیکستان خبر داد و  تأکید کرد: خوشبختانه پس از هشت سال، اعتبار بودجه حکیم ابوالقاسم فردوسی از ردیف استان خارج و به ردیف ملی تبدیل می‌شود.

وی یکی از دغدغه های اساسی خود را ثبت جهانی آرامگاه حکیم فردوسی اعلام کرد و گفت: مقدمات اولیه این کار انجام شده است و امیدوارم این مهم به زودی محقق شود.

وی در پایان تأکید کرد: باید تلفیقی میان زیارت و سایر گردشگری در استان خراسان انجام شود تا جایی که در سبد سوغات گردشگران نمادی از مفاخران این دیار وجود داشته باشد.

همچنین خبر دیگری حاکی است غلامحسین مظفری، معاون استاندار و فرماندار شهرستان و رئیس اجرایی پاسداشت روز ملی حکیم عمر  خیام نیشابوری اظهار داشت: فرهنگ ایرانی و اسلامی ما در جهان با وجود این ابر مردان و شخصیتهایی همچون عطار و خیام نیشابوری که شناسنامه فرهنگی ایران و جهان هستند، شناخته می‌شود.

 وی افزود: همایش ملی خیام 27 و 28 اردیبهشت 94 با حضور مقامهای عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مقامهای ارشد خراسان رضوی، شخصیتها و اندیشمندان خیام شناس در نیشابور برگزار کند.

وی گفت: در این روز سخنان مقامهای عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان به تمام رایزنی های فرهنگی ایران در سراسر جهان مخابره خواهد شد و در برخی کشورهای جهان آیین مراسم ویژه بزرگداشت حکیم عمر خیام این منجم، ریاضیدان، فیلسوف، حکیم، مفسر، طبیب و شاعر شهیر ایران و جهان برگزار خواهد شد.

فرماندار نیشابور عنوان کرد: روز یکشنبه (27 اردیبهشت94) ساعت 5 عصر مراسم اختتامیه کنگره ملی شعر «از توس تا نیشابور» ویژه نیشابور با اهتمام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی خراسان رضوی و  حضور شاعران مطرح ایران در محل باغ مصفای خیام برگزار می‌شود.

نایب رئیس شورای فرهنگ عمومی نیشابور خاطرنشان کرد: روز دوشنبه (28اردیبهشت 94) ساعت 30/7 صبح مراسم «آفتاب صبح نیشابور» در دبیرستان ماندگار خیام برگزار خواهد شد و سپس همایش علمی و پژوهشی بررسی آثار و احوال خیام نیشابوری با حضور اندیشمندان و محققان خیام شناس ساعت 30/8 صبح در محل فرهنگسرای سیمرغ نیشابور در نوبت صبح با حضور پروفسور حسین صادقی، پروفسور سیدحسن امین، دکتر قدمعلی سرامی، دکتر محمد حسین ساکت، دکتر تورج عقدائی، استاد علیرضا سراج و تنی چند از خیام شناسان برگزار می‌گردد.

مظفری یادآور شد: در این مراسم از پروفسور علی پولاد و استاد رسول مرادی تجلیل خواهد شد و دکتر ایرج ملک پور توسط شورای اسلامی شهر نیشابور به عنوان شهروند افتخاری این ابرشهر در خواهد آمد.

این مقام مسؤول افزود: همزمان با روز ملی حکیم خیام نیشابوری، شهرهای نیشابور و مراغه به خاطر رصدخانه مراغه خوانده می‌شوند و از پیکره خیام ساخته مجسمه ساز شهیر نیشابور استاد علی قدمیاری در باغ خیام رونمایی می شود.

مظفری بیان داشت: گلباران مقبره خیام روز دوشنبه (28 اردیبهشت 94) پس از همایش علمی و پژوهشی بررسی آثار و احوال خیام نیشابوری با حضور مردم و مسؤولان انجام می‌شود و سپس مراسم بزرگداشت روز ملی خیام نیشابوری ساعت 5 عصر همراه با اجرای برنامه شعر و موسیقی در محل باغ مصفای خیام برگزار خواهد شد.

معاون استاندار و فرماندار شهرستان نیشابور تصریح کرد: در حاشیه برپایی این همایش، کارگاه تخصصی خوشنویسی، تذهیب، نقاشی و مجسمه سازی با حضور استادان برجسته نیشابوری در آرامگاه خیام، رالی دوچرخه سواری از کارخانه ایران خودرو بینالود تا فرهنگسرای سیمرغ، مسابقه ریاضی در سطح دبیرستانهای نیشابور، اجرای مسابقه ادبی «چله چارانه» (حفظ رباعیات حکیم عمر خیام نیشابوری) ویژه دانش‌آموز مقطع ابتدایی و نمایشگاه خوشنویسی در نگارخانه کمال الملک، نمایشگاه عکس خیام از هنرمندان معاصر نیشابور، نمایشگاه خوشنویسی جمعی از استادان مطرح خوشنویسی کشور و نمایشگاه کتاب آثار نفیس خیام و مجموعه آثار مؤلفان نیشابوری در محل فرهنگسرای سیمرغ برپا می‌گردد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.