تحولات لبنان و فلسطین

قدس آنلاین: حضرت آیت الله مصباح یزدی در جمع دانش آموزان نخبه شرکت کننده در دوره آموزشی «هفت روز در بهشت» که به همت موسسه جوانان آستان قدس رضوی در حال برگزاری است، به ایراد سخنرانی حول محور تاثیر عوامل محیطی و اجتماعی بر ارزش‌ها و آموزه‌های بشری پرداخت.

مهم‌ترین برنامه دشمن، تغییر باورها و ارزش‌هاست

به گزارش قدس آنلاین، علامه مصباح یزدی با بیان اینکه بسیاری از مسائل پیرامونی ما، متاثر از عوامل محیطی است، گفت: تغییر محیط، آثار متفاوتی در اشخاص دارد. یکی از نمونه‌ها، مردم قبل و بعد انقلاب است. این نسل با نسل قبل انقلاب بسیار متفاوت است. آن زمان بهگونهای بود که عموم مردم، توجهشان به لذایذ حیوانی بود. در شهر مذهبی مانند مشهد که در آن، مردم از اقصی نقاط جهان، برای زیارت حضرت رضا علیه السلام در آن حاضر می‌شدند، در اطراف حرم مطهر حضرت امام رضا(ع)، مغازه‌های بزرگ مشروبات الکلی وجود داشت. یک خانم چادری پیدا نمی‌شد و چهره زنان با خانم‌هایی که در خارج از کشور بودند، تفاوتی نداشت. در بیشتر این محیط‌ها اگر افرادی، علاقه‌مندی مذهبی و امثالهم را مطرح می‌کردند، مورد تمسخر قرار می‌گرفتند. این‌ها چیزهایی بود که خودم دیدم و عرض می‌کنم. جوانی در دانشگاه تهران، برای نماز خواندن جای مناسبی پیدا نمی‌کرد و نماز خواندن، نشان از عقب افتادگی بود. این وضعیت آن روز جامعه ما بود.

علامه مصباح در ادامه افزود: الان شرایط خیلی فرق می‌کند که اکنون هم ایده‌آل نیست، اما خیلی بهتر است. اما چه شد که عوض شد؟ عوامل اجتماعی سازنده‌ای عوض شده که اثرگذار بوده و فرهنگ دینی را ترویج کرده است. افتخار شاهان گذشته، پرداختن به ظواهر و شعار آزادی و … بود.

آیت الله مصباح یزدی خاطر نشان کردند: مجموع این عوامل نشان می‌دهد که آدمیزاد قابل تغییر است و بزرگترین عامل موثر در تربیت، آموزش و پرورش است که چه چیزهای یاد بدهد و چه چیزهایی را ترویج کند. اگر کسانی برای دانسته‌ها برنامهریزی کنند از کتب درسی تا مجلات و برنامه‌های تلویزیونی، می‌توانند تغییر ایجاد کنند در اینصورت میتوان در ارزش‌های جامعه نیز تغییر ایجاد کرد.

وی در ادامه توضیح داد: شاید از یکسال قبل تاکنون، می‌بینید که چقدر ورزشکاران با ریش ظاهر می‌شوند. قبل از این ریش داشتن به معنای کثیف بودن بود، اما اکنون بسیاری از سیاستمداران و ورزشکاران ریش میگذراند. زشت ترین ظاهرها اکنون مد میشود. اینها اثر تبلیغات است. آدمی تحت تاثیر عوامل قرار می‌گیرد و ارزش‌هایش تغییر می‌کند.

علامه مصباح در جمع نوجوانان برتر کشور گفت: ما مفتخریم کسانی به اسم پیامبران، دانسته‌های خاصی را به بشر ارائه کردند و ارزشهای خاصی را ترویج نمودند، چیزهایی که مردم، انگیزه‌ای برای دانستن آنها نداشتند و اگر توسط پیامبران مطرح نمی‌شد، در میلیون‌ها نفر انسان، یک نفر انگیزه‌ای برای دانستن این مطالب پیدا نمی‌کرد. پیامبران تلاش کردند ارزشهای خاصی را ترویج کنند. ۱۲۴ هزار پیامبر زحمات زیادی کشیدند و مشکلات فراوانی را تحمل کردند. پیامبراکرم(ص) در این میان، با تحمل مشکلات، بسیار موفق ظاهر شد تا نهایتا دین اسلام از عربستان به چین برسد و مردم بسیاری در کشورهای مختلف مسلمان شوند. اما سوالی که در اینجا مطرح است، این است که آیا مردم همانطور که پیامبر تربیت کرده بود، باقی ماندند یا تغییر کردند؟

علامه مصباح تاکید کرد: آدم‌ها قابل تغییر هستند. باورها می‌تواند تغییر کند، ارزش‌ها می‌تواند تغییر کند. در تاریخ اسلام، نوساناتی در فرهنگ مردم مسلمان وجود دارد که مربوط به هزار سال بعد هم نیست و از زمان خود پیامبر آغاز شد. کمااینکه چند سال بعد از رحلت پیامبر، تحولات فرهنگی روی داد و نوه پیامبر که مورد احترام مردم نیز بود، توسط همان مردم با شمشیر سربریده شد و خانواده را به اسارت بردند. افرادی که صحرای کربلا را پدید آوردند، تربیت شده دوره پیامبر بودند.

این عالم جلیل القدر در حاشیه این سخنرانی ضمن تقدیر از زحمات پژوهشی صورت گرفته برای طرح هفت روز در بهشت گفت: این طرح یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب، از نعمت‌های بزرگ خدا برای جامعه ماست و این زمینه ای است برای این‌که انقلاب را بیمه می‌کند با پرورش نسلی که بتواند جایگزین انقلابیون سابق و یاران امام باشد، ان شاءالله. امیدواریم دست‌اندرکاران موفق باشند و بتوانند وظیفه شان را به نحو احسنت کار را انجام دهند»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.