به گزارش قدس آنلاین، عباسعلی نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، در همایش روز ملی بیابان اظهار داشت: ایران از سال ۱۳۷۵ و پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی به عضویت کنوانسیون ملل متحد درآمد و مقابله با بیابانزایی، حفظ حاصلخیزی خاک و امنیت غذایی از محور های مهم این کنوانسیون هست.
رئیس سازمان منابع طبیعی مساحت پدیده های بیابانی را ۳۲ میلیون هکتار و مساحت کانون های بحرانی را حدود ۱۴ میلیون هکتار اعلام کرد و بیان کرد: به طور متوسط در طول سال ۴.۲ تن گرد و خاک از محل این کانون ها تولید می شود.
نوبخت خاطر نشان کرد: در سازمان منابع طبیعی، بر اساس دستور رییس جمهور و پیگیری وزیر جهاد کشاورزی، برای جلوگیری از تخریب سرزمین مقرر شد تا در مدت زمان ۴ سال یک میلیارد نهال کاشته شود یعنی سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال تولید و در عرصههای منابع طبیعی کشور کاشته میشود.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: هماکنون ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصههای منابع طبیعی سطح کشور در معرض فرسایش آبی قرار دارند.
وی اعلام کرد: تاکنون، در استانهای کشور برای مقابله با بیابانزایی ۵۰ میلیون نهال بیابانی تولید شده است.
نوبخت ادامه داد: ما در سال با ۳۰۰ هزار هکتار از بیابانزایی در کشور مقابله می کنیم اما میزان بیابانزایی در طول سال یک میلیون هکتار است. همچنین بیش از ۶۰۰ میلیون دلار خسارت از محل ورود گردو خاک به کشور دچار خسارت شده ایم.
نظر شما