به گزارش قدس خراسان، احمد محمودزاده ظهر امروز پنجشنبه ۱۵ تیرماه در نشست خبری در مشهد با یادی از شهدای دانشآموز و آموزش و پرورش اظهار کرد: مجموعه آموزش و پرورش یکی از زیرساختهای مهم تعالی کشور و ابزار ارتقا سرمایههای انسانی است. این ماموریتی پیچیده و حساس است که آینده کشور را رقم خواهد زد و حفظ و گسترش دستاوردهای نظام را برعهده خواهد گرفت. و این مهم به تنهایی توسط آموزش و پرورش امکان پذیر نیست و باید بین نهادهای دیگر اجتماع همگرایی ایجاد شود و با آموزش و پرورش مشارکت برقرار شود.شوراهای آموزش و پرورش در استانهای کشور هم به جهت همین همافزاییها تشکیل شده و فعالیت میکند.
وی ادامه داد: دو بخش مهم در کشور به عهده سازمان مدارس و مراکز غیردولتی است. ما در کل کشور ۱۸هزار مدرسه و حدود ۲۰هزار مرکز آموزشی غیرانتفاعی مثل موسسات زبان و کنکور داریم در حیطه این سازمان قرار میگیرند. بخش دوم مربوط به مدارش هیئت امنایی و توسعه مشارکتهای مردمی و دستگاههاست. در راستای سند تحول بنیادین، محورهای اساسی بیانیات رهبری، سند تحول دولت و ۱۲ محور ابلاغی از سوی ریاست جمهوری یک برنامه اقدام و عمل راهبردی برای ۴ سال اینده تدارک دیدیم.
توسعه کیفی مدارس غیرانتفاعی در دستور کار
وی ادامه داد: از جمله این اقدامات، بحث توسعه کیفی مدارس غیردولتی است. در این الگو، توسعه کمی مدنظر نیست و محوریت برنامه توسعه کیفی است. با نظر برخی مخالفین و برخی موافقین مدارس غیر دولتی، با استناد به قانون تاسیس مدارس غیرانتفاعی و مطالعه جدی در این باره، به توسعه کمک خواهیم کرد. در مدارس غیردولتی ما اجرا را برعهده داریم نه حکمرانی را باید حکمرانی مطلوب را هم در مدارس غیردولتی پیگیری کنیم که خوشبختانه درحال انجام است.
معلمان مدارس غیرانتفاعی شناسنامهدار میشوند
محمودزاده در خصوص معلمان مدارس غیرانتفاعی بیان کرد: معلمان در مدارس غیردولتی باید هویت و شناسنامه داشته باشند. یکی از موضوعات کلیدی ما، بهسازی و ارتقا صلاحیت حرفهای معلمات مدارس غیردولتی است. تدارک دیدیم در سه سال آینده مجموعا ۳۶۰ ساعت دوره آموزشی از طریق دانشگاه فرهنگیان و همکاری سازمان پژوهش آموزشی برگزار شود. مقدمات این طرح طی ۸ ماه گذشته برگزار شده است. معلمان شناسنامهدار خواهند شد و اگر کارت صلاحیت نداشته باشند بعد از سه سال اجازه ورود به مدارس را نخواهند داشت.
وی ادامه داد: از آخر تیرماه سال جاری ۶۰ ساعت کلاس اموزشی را برنامه ریزی کردیم. این طرح برای اولین بار اتفاق افتاده است و دورهها به صورت حضوری و در بعضی نقاط تلفیقی خواهد بود.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: رویکردهای تربیتی و فرهنگی را نیز از طریق معاونت تخصصی پرورشی پیگیر هستیم. ۴ برنامه جدی را با محوریت نماز با همکاری ستاد اقامه نماز خواهیم داشت که شامل جشنهای تکلیف و گفتمان نماز است.
وی در خصوص ساماندهی شهریه مدارس غیرانتفاعی گفت: از سال گذشته بحث ساماندهی را شروع کردیم و یک بازه مشخص و مشترک برای شهریه در نظر گرفتیم. تاکنون در استان خراسان رضوی و شهر مشهد گزارشی مبنی بر شهریه خارج از عرف دریافت نکردیم. امیدواریم بتوانیم در سراسر کشور با مدیریت شهریه فعالیتهای تعلیم و تربیت را هم مدیریت کنیم.
محمودزاده با اشاره به اینکه دو نوع نگاه درخصوص مدارس غیردولتی در کشور وجود دارد افزود: نخستین نگاه این است که مدارس غیردولتی به عدالت آموزشی و تربیتی کمک میکند، اما رویکرد دوم تاکید دارد که آموزش و پرورش باید رایگان باشد و این مدارس تبعیض اجتماعی را تقویت میکنند. چنین نگاهی از آنجا ناشی میشود که برخی خانوادهها که وضع مالی مناسبی دارند، فرزندانشان را به چنین مدارسی میفرستند و همین موضوع تبعیض اجتماعی را به دنبال دارد. باید تلطیف فضا ایجاد شود و با اندیشه رهبری به این مدارس نگاه کنیم. مبنای کاری و سیاستی ما بیانات رهبری و قوانین تاسیس مدارس غیردولتی است.
بیش از ۹۵درمدارس غیرانتفاعی هوشمندسازی شدند
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی در خصوص هوشمندسازی مدارس گفت: اگر تا دیروز بحث استفاده از فناوریهای جدید اختیاری بود، امروز اجباری است. هوشمندسازی امروزه نیاز همه مدارس است و باید اتفاق بیفتد. اغلب مدارس غیرانتفاعی یعنی بیش از ۹۵ درصد آنها از فناوریهای جدید استفاده میکنند. هرچند تاکید ما بر آموزش حضوری است اما تفاهمی با وزارت ارتباطات برقرار کردیم تا روند استفاده از اینترنت و فناوریها تسهیل شود و حتی اینترنت رایگان با اولویت مناطق محروم در اختیار مدارس و دانشآموزان قرار بگیرد.
بیش از ۱۲درصد دانشآموزان استان در مدارس غیرانتفاعی هستند
وی بیان کرد: ۱۳.۴۹ درصد دانش اموزان کشور در ندارس غیرانتفاعی تحصیل میکنند. این عدد در خراسان رضوی ۱۲.۸۹ درصد است یعنی ۱۸۵هزار و ۱۱۴ دانشآموز. کف شهریه امسال در کشور از ۵ میلیون و ۱۰۰هزار تومان شروع میشود و سقف آن ۴۸ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. که تعداد ناچیزی از مدارس شهریه سقف را دریافت میکنند. البته درصورت اجرای برنامههای فوقالعاده تا ۳۸ درصد به شهریه اضافه میشود تا کف شهریه به میلیون و ۱۰۰هزار تومان و سقف آن به ۶۵ میلیون برسد. حدود ۱۵ هزار مدرسه در سراسر کشور کمتر از ۲۰ میلیون تومان شهریه دریافت میکنند. ۲هزار و ۶۵۰ مدرسه شهریه بیت ۲۰ تا ۴۰ میلیون و تنها ۳۵۰ مدرسه در کل کشور شهریه ۴۰ تا ۶۵ میلیونی دارند. اگر شهریه مدرسهای خارج از عرف مقرر باشد، حتما برخورد میکنیم. همانطور که در هفته گذشته سه مدرسه در تهران توبیخ و تعطیل شدند.
وی افزود: در استان خراسان رضوی سقف شهریه ۳۱ میلیون و ۴۰۰ هزارتومان و کف شهریه ۶ میلیون ۱۰۰ هزار تومان برآورد شده است. البته اگر مدرسه ای فعالیت کنکوری داشت میتواند ۱۵ درصد به سقف شهریه، آن هم فقط در پایه دوازدهم اضافه کند. این مسأله کاملا اختیاری است و خانوادهها باید با آن موافقت کنند.
محمودزاده درخصوص حقوق و بیمه کارکنان مدارس غیرانتفاعی گفت: در برخی مدارس به معلمان اجحاف میشود که وزارتخانه پیگیر آن است. حتی مدارسی هستند که حقوق معلمان را پرداخت نمیکنند. بخشی از این موضوع به دلیل عدم حمایت قانون و بخشی از آن به دلیل کملطفی موسسات غیردولتی است.
وی با بیان اینکه در تعیین شهریه سرانه امکانات و نیروی انسانی مدارس در نظر گرفته میشود ادامه داد: سعی داریم در تمام مدارس قالب استاندارها رعایت شود. مدارس بسیار خوبی را در مشهد بازدید کردیم که با شهریه کم فعالیتهای بسیار خوبی داشتند و باید مورد تشویق قرار بگیرند. بعضی مدارس هم که امکان ترمیم آنها وجود ندارد باید از چرخه خارج شوند.
وی افزود: در مدارس غیرانتفاعی کمبود کادر آموزشی نداریم. آنچه برای ما مهم است ارتقا توانمندی معلمان و صلاحیت علمی آنها است.هیچ مدرسه ای نباید به معلمان گزینش نشده یا با رشته غیرمرتبط اجازه ورود بدهد.
وی درخصوص ایمن نبودن ساختمان مدارس غیرانتفاعی گفت: اگر ساختمان مدرسهای ناایمن باشد، اجازه فعالیت به آن نمیدهیم. سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ مدرسه و ۸۰۰ موسسه در این زمین تذکر دریافت کردهاند یا تعطیل شدهاند.
خبرنگار: محدثه مودی
نظر شما