به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن و جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده قرار است در خصوص این مساله در جریان مذاکرات دوجانبه خود در کمپ دیوید در نزدیکی واشنگتن در روز جمعه هفته جاری بر سر این طرح به توافق برسند.
این دومین همکاری دوجانبه در زمینه ساخت مشترک یک موشک رهگیر موسوم به موشک استاندارد-۳ بلوک دو ای (Standard Missile-۳ Block ۲A) به شمار می آید. پیش تر آمریکا به تنهایی موشک اس ام -۳ بلوک یک ای( SM-۳ Block ۱A ) را ساخته است.
ژاپن و ایالات متحده در پاسخ به آزمایشهای مکرر موشکهای بالستیک پیونگ یانگ و پیشرفت سریع فناوریهای موشکی این کشور و تشدید فعالیتهای نظامی پکن در منطقه هند و اقیانوس آرام از جمله تمرینهای مشترک با مسکو، قصد دارند تواناییهای بازدارندگی مشترک خود را تقویت کنند ...
موشک های مافوق صوت که با حداکثر سرعت بیش از ۵ ماخ، پنج برابر سرعت صوت حرکت می کنند، به سختی قابل شلیک و ردیابی توسط رادار هستند.
موشک های جدید به گونه ای طراحی خواهند شد که پرتابه های مافوق صوت را قبل از مرحله فرودشان ساقط کنند. به گفته این منابع، برخی از انواع موشک های مافوق صوت قادر به پرواز در مسیرهای نامنظم دقیقا قبل از فرود برای دفع رهگیرها هستند.
ژاپن در ابتدا برای مقابله با تهدید سلاح های مافوق صوت از طریق بهبود موشک های هدایت شونده سطح به هوای میان برد نیروی زمینی خود یعنی نوع ۰۳ خود را که عمدتاً هواپیماهای ورودی را هدف قرار می دهد و با استفاده از «موشک رهگیر ۶ » که در نیروی دفاع شخصی دریایی استاندار به شمار می اید، استفاده می کرد.
این منابع خبری می گویند ایالات متحده قبلا توسعه رهگیرهای را ناوشکن برای ضربه زدن به تسلیحات مافوق صوت در مرحله پرواز آغاز کرده است و این ممکن است با پروژه مشترک دو کشور مرتبط باشد.
یاسوکازو هامادا وزیر دفاع و لوید آستین همتای آمریکایی خود در نشستی در توکیو در ماه ژوئن (خرداد-تیر) متعهد شدند که همکاری خود را در زمینه توسعه مشترک یک رهگیر برای استفاده در برابر فناوری مافوق صوت تقویت کنند.
کیشیدا و بایدن نیز قرار است روز جمعه هفته جاری در یک نشست سه جانبه با یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی در کمپ دیوید دیدار خواهند کرد.
نظر شما