به گزارش قدس آنلاین، به نقل از پایگاه اینترنتی تی.آر.تی، چین اخیراً اقدام به استقرار صدها کشتی و نیروی گارد ساحلی، نیروی دریایی و دیگر نیروهای امنیتی خود برای گشتزنی و برقراری مواضع نظامی در اطراف جزایر مرجانی و دیگر جزایر در دریای چین جنوبی کرد.
رزمایش دریایی مشترک امروز فیلیپین و استرالیا در یک پایگاه دریایی در فاصله حدودا ۲۴۰ کیلومتری شرق ناحیه "اسکاربرو شول" برگزار شد. این ناحیه دریایی غنی از منابع شیلات است و چین آنجا را در سال ۲۰۱۲ در پی مناقشه با فیلیپین تصرف کرد.
مارکوس در گفتگو با خبرنگاران گفت: "با توجه به اتفاقات زیادی که گواهی بر وجود بی ثباتی در منطقه است، این نوع رزمایشها و این شکل از همکاری استراتژیک نزدیک بین کشورهای سراسر منطقه بسیار مهم است."
او درباره این رزمایش اخیر که در کنار ریچارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا آن را نظارت کرد بیان داشت: "این یک جنبه مهم از چگونگی تدارک ما برای هر نوع احتمالی است."
رزمایش مشترک استرالیا و فیلیپین هم جنبه هوایی و هم دریایی و زمینی داشته و اولین رزمایش بزرگ مشترک دو کشور است که در آن تصرف مجدد یک جزیره تحت کنترل نیروی دشمن فرضی شبیهسازی شده است.
به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، حدود ۱۲۰۰ سرباز استرالیایی و ۵۶۰ تفنگدار دریایی فیلیپینی در چارچوب این رزمایش، حمله به ساحل یک جزیره و ورود با خودروهای تهاجمی آبی-خاکی، فرود آوردن چترباز و تخلیه نیرو با هواپیمای عمود پرواز آمریکایی "اوسپری" به آن را تمرین کردند.
دو جنگنده پیشرفته اف-۳۵ استرالیا پشتیبانی هوایی نزدیک را برای این رزمایش اجرا کردند و کشتیهای جنگی استرالیایی نیز آبهای اطراف جزیره را در اختیار گرفتند.
مارلز در یک کنفرانس خبری مدعی شد: "ما متعهد به جهانی هستیم که در آن مناقشات از طریق مراجعه به قوانین بین المللی تعیین شوند و آنچه که انجام میدهیم این است که توانمندی نظامی خود را برای تقویت نظم مبتنی بر قوانین به خدمت بگیریم."
او ادعا کرد: "صلح از طریق حفاظت از نظم جهانی مبتنی بر قوانین حفظ میشود و این نظم اکنون تحت فشار است."
مارلز به همراه گیلبرتو تئودورو، همتای فیلیپینی خود یک بیانیه مشترک نیز امروز جمعه منتشر و در آن اظهار کردند که قصد برنامهریزی برای "گشتهای دوجانبه مشترک در دریای چین جنوبی و دیگر دریاهای مورد توجه دو طرف را دارند."
آنها در این بیانیه گفتند: "روند گسترش فعالیتهای دوجانبه ما نهایتا میتواند کشورهای دیگری که متعهد به حفظ صلح و امنیت در منطقه ما هستند را نیز شامل شود."
اوایل ماه اوت مناقشه بین مانیل و پکن بعد از آن که چند کشتی گارد ساحلی چین به سمت یک گروه از کشتیهای مأمور به ارسال تدارکات فیلیپین به جزیره مرجانی "آیونگین شول" سلاح آب پاش را به کار گرفتند بالا گرفت.
نیروی دریایی فیلیپین در سال ۱۹۹۹ به عمد یک کشتی خود که به دوران جنگ جهانی دوم متعلق است را در مجاورت این جزیره مرجانی به گل نشاند و سپس یک پاسگاه کوچک را در آنجا با هدف زیر نظر گرفتن پیشرویهای چین در منطقه برقرار کرد.
روز سه شنبه هم گروه دوم از کشتیهای فیلیپین توانستند محمولههای تدارکاتی را به این پاسگاه تحویل بدهند اما کمی قبل از آن تحت تعقیب کشتیهای چینی قرار گرفته و برای مدت کوتاهی نیز راه آنها توسط کشتیهای چینی سد شد.
نظر شما