تحولات لبنان و فلسطین

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: دولت تلاش کرده که تراز عملیاتی بودجه را اصلاح کند و بخش زیادی از هزینه‌های جاری دولت از طریق درآمدهای مالیاتی پوشش داده شود. به این ترتیب، بستری فراهم‌ می‌شود که درآمدهای نفتی را به سمت پروژه‌های توسعه ای نفت و گاز و امور زیربنایی سوق دهیم.

دولت تلاش کرده که تراز عملیاتی بودجه را اصلاح و هزینه‌های جاری را با درآمدهای مالیاتی پوشش دهد

دولت سیزدهم در شرایطی روی کار آمد که تحریم‌های حوزه نفتی ایران به بیشترین میزان خود رسیده بود و تجارت نفت خام و گاز طبیعی در ایران با بن بست مواجه بود. با وجود چنین شرایطی، دولت تصمیم گرفت به جای مذاکره برای رفع تحریم‌ها، به سمت خنثی‌سازی حداکثری تحریم‌ها برود. در این راستا، استفاده از توان داخلی و دانش بنیانی کشور و استفاده از تولیدات بار اول به اجرا گذاشته شد.

دولت تصمیم به ایجاد یک بازمعماری جدید در حوزه سیاست‌های تجاری بخش انرژی گرفت. در نهایت توانستیم بعد از مدت‌ها، بدون تکیه بر بازارهای سنتی، بازارهای جدیدی برای تجارت انرژی کشور بیابیم. این موضوع، مهم‌ترین نقطه کلیدی در جهت تبدیل شدن ایران به محور توسعه و رشد اقتصادی کشور است.

گزارش رشد اقتصادی شش ماهه‌ اول سال جاری که اخیراً بانک مرکزی و مرکز آمار ایران آن را منتشر کردند، نشان از رشد اقتصادی 7 و نیم درصدی کشور دارد. بر اساس این گزارش، بیشترین رشد اقتصادی را در بخش نفت کشور شاهد هستیم که در اثر سیاست گذاری‌هایی مانند همکاری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی، اتکا به توان داخلی و دانش بنیانی و صدور خدمات فنی و مهندسی به دست آمد.

 جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس  در ارتباط با رشد اقتصادی 7 و نیم درصدی شش ماهه‌ اول سال که با احتساب نفت 7.1 درصد و بدون احتساب آن 4.2 درصد اعلام شده است، تصریح کرد: سیاست اتکا به خود در دولت سیزدهم باعث شد که بدون توجه به رویکردهای کشورهای غربی به فعالیت خود ادامه دهیم و در نهایت بتوانیم با استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی و داخلی کشور بهترین نتایج را به لحاظ رشد اقتصادی کسب کنیم.

وی ادامه داد: اقدام جسورانه ای که در بهره برداری از فاز 11 پارس جنوبی با تکیه بر توان داخلی و دانش بنیانی کشور انجام دادیم، ما را به نتایج مطلوبی در زمینه‌ افزایش تولید گاز کشور رساند که در نهایت به بهبود رشد اقتصادی کشور کمک کرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: برنامه ریزی‌های خوبی در زمینه‌ انرژی انجام شده است که انجام آن‌ها می‌تواند بیش از پیش وضعیت اقتصادی کشور را بهبود ببخشد.

قادری گفت: برنامه ریزی شده است که برای تولید 15 هزار مگاوات انرژی خورشیدی در سال سرمایه گذاری داشته باشیم. مصوباتی نیز دولت در خصوص تولید خودروهای برقی داشته است که‌ می‌تواند در زمینه‌ رفع مشکل آلودگی هوا و کاهش نیاز به فرآورده‌های نفتی کمک کننده باشد.  

وی ادامه داد: سیاست گذاری‌های دولت در زمینه‌ انرژی در کشور نشان دهنده‌ خلاقیت و قدرت عملی است که به نمایش گذاشته شده است و نتایج مثبتش را در قالب پیشرانی نفت در رشد اقتصادی کشور می‌بینیم به نحوی که این بخش بیشتر از تمامی بخش‌های دیگر اقتصاد رشد داشته است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات  خاطرنشان کرد: دولت تلاش کرده است که تراز عملیاتی بودجه را اصلاح کند و بخش زیادی از هزینه‌های جاری دولت از طریق درآمدهای مالیاتی پوشش داده شود. به این ترتیب، بستری فراهم‌ می‌شود که درآمدهای نفتی را به سمت پروژه‌های توسعه ای نفت و گاز و امور زیربنایی سوق دهیم.

وی ادامه داد: سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها و پروژه‌های توسعه ای نفت و گاز اقدام ارزشمندی است که‌ می‌تواند به اقتصاد کشور کمک شایانی بکند و ما را در مسیر رشد و پیشرفت روزافزون قرار دهد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات خاطرنشان کرد: هر چقدر بتوانیم به سمت پایداری درآمدی حرکت کنیم و هزینه‌های جاری کشور را از طریق مالیات برطرف کنیم، به نفع کشور است. این طور اقدامات، تاب آوری ما را بیشتر می‌کند و می‌توانیم در مقابل شوک‌های داخلی و خارجی مقاومت کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.