رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: طرح وکیل خانوادگی از طرح دعاوی واهی جلوگیری، به چالش‌های دستگاه قضایی کمک و احساس عدالت در جامعه ایجاد می‌کند.

نزدیک به ۹۰ درصد از پرونده‌ها بدون وکیل به دادگاه می‌رود/ سرنوشت طرح وکیل خانواده چه شد؟

حسن عبدلیان‌پور گفت: رئیس قوه قضاییه در سخنرانی خود در دومین اتحادیه‌های سراسری وکلا و کارشناسان با طرح حضور وکلا و کارشناسان برای شناسایی و کمک به حل معضلات اساسی کشور حوزه مسئولیتی مرکز وکلا را بسیار گسترش داد از این رو کارگروه ویژه‌ای را با حضور همه روسای مراکز وکلا و کارشناسان در کل کشور برای پرداختن ویژه به این موضوع تشکیل داده ایم.

رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: با توجه به اینکه مرکز وکلا لایه بیرونی و مردمی‌تر قوه قضاییه است از این رو می‌تواند موانع و مشکلاتی که به عنوان چالش در قوه قضاییه و سایر دستگاه‌ها و حاکمیت وجود دارد را شناسایی کرده و برای حل آن  چاره اندیشی کند.

حسن عبدلیان پور در راستای مردمی‌تر شدن نهاد وکالت گفت: چندی پیش پیشنهاد وکیل خانواده را طرح کردیم، بررسی‌هایمان نشان می‌دهد که نزدیک به ۹۰ درصد از پرونده‌ها بدون وکیل به دادگاه می‌رود و وقتی پرونده‌ای بدون همراهی وکیل به دادگاه رود در این میان مشاهده می‌شود که برخی از دعاوی واهی مطرح می‌شود. اگر وکیل یا یک متخصص امر حقوقی از ابتدای  موضوع در کنار  اصحاب پرونده وجود داشت از شکل گیری بسیاری از پرونده‌ها جلوگیری می‌شد.

وی با بیان اینکه طرح بسیاری از دعاوی واهی ازدیاد ورودی پرونده‌ها را ایجادمی کند، گفت: زیاد بودن پرونده‌ها از جمله چالش‌هایی است که سبب اطاله دادرسی می‌شود طرح الزام وکیل خانوادگی راهی برای جلوگیری از چالش‌های قضایی و کمک به احقاق حق شهروندان و ایجاد حس عدالت در جامعه است.

عبدلیان پور افزود: با بررسی‌های صورت گرفته مشخص شده است  از میان ۹۰ درصدی که برای دعاوی خود از وکیل استفاده نمی‌کنند، ۷۰ درصدشان توانایی همراهی وکیل در پرونده‌های خود به صورت منصفانه و متعارف را دارند، حمایت‌های حقوقی از  ۳۰ درصد دیگر را نیز مرکز وکلا به عنوان تنها نهاد ارائه دهنده خدمات حقوقی در کشور می‌تواند برعهده گرفته و وکیل معاضدتی در اختیارشان قرار دهد.

عبدلیان پور ادامه داد: وکیل خانواده طرحی است که مرکز وکلا در راستای حمایت از خانواده و در جهت تحکیم و حفظ این بنیان بر عهده گرفته است و مدت‌ها است که با تشکیل اتاق فکری با هم افزایی تمامی وکلا و کارشناسان مرکز روی آن کار فشرده و کارشناسی انجام شده است وبه جد به دنبال عملیاتی شدن این طرح هستیم..

منبع: خبرگزاری میزان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.