تحولات منطقه

کارشناس ارشد انرژی توضیح داد: با مشارکت بخش خصوصی در برداشت از میادین نفت و گاز مشترک بدون درگیر کردن بودجه کشور به برداشت می پردازیم. از این طریق می توانیم به پرداخت بدهی های دولت به صندوق ملی توسعه مبادرت کنیم.

پرداخت بدهی های دولت به صندوق توسعه با سرمایه گذاری بخش خصوصی در برداشت از میادین مشترک
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به زعم کارشناسان، برداشت از میادین مشترک نفت و گاز کشور با مشارکت بخش خصوصی داخلی و خارجی مزیت های بی شماری دارد. از هر طرف به موضوع نگاه کنیم، به نفع کشور است.بسیاری اعتقاد دارند که به لحاظ انعقاد قرارداد و صدور مجوز برای حضور بخش خصوصی در پروژه های بالادستی نفت و گاز در کشور با مشکل مواجه هستیم. به نحوی که ورود به این حوزه بسیار سخت، طولانی و طاقت فرساست. به این ترتیب، سرمایه گذاران انگیزه ای برای مشارکت ندارند و ترجیح می دهند سرمایه هایشان را در کشورهای دیگر به کار بیندازند.

در قانون برنامه هفتم توسعه بر لزوم مشارکت بخش خصوصی در برداشت از میادین نفت و گاز مشترک تأکید شده است. به زعم کارشناسان، صرف مصوبات قانونی نمی تواند بسترساز ورود بخش خصوصی به پروژه های مورد بحث باشد. از نظر آنان، نیاز است در عمل شاهد تسهیل صدور مجوزها و حضور بخش خصوصی در بهره برداری از میادین مشترک باشیم.

 مرتضی صبوری فرد، کارشناس ارشد انرژی در خصوص مشارکت بخش خصوصی در برداشت از میادین مشترک نفت و گاز کشور تصریح کرد: اصل 44 قانون اساسی و ماده 3 و 15 قانون برنامه هفتم توسعه بر مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد تأکید دارند. این امر مزیت های زیادی برای پیشبرد اهداف کشور دارند.

وی ادامه داد: با مشارکت بخش خصوصی در برداشت از میادین نفت و گاز مشترک می توانیم به افزایش تولید اقدام کنیم. از دیگر مزیت های استفاده از ظرفیت بخش خصوصی این است که بدون درگیر کردن بودجه کشور به برداشت می پردازیم. از این طریق می توانیم به پرداخت بدهی های دولت به صندوق ملی توسعه مبادرت کنیم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: جذب سرمایه های بلاتکلیف بخش خصوصی به فعالیت های مولد از دیگر مزیت های مشارکت بخش خصوصی در برداشت از میادین نفت و گاز مشترک کشور است.

صبوری فرد گفت: برداشت از میادین مشترک اهمیت بالایی دارد. این موضوع مهم است که از کشورهای دیگر در برداشت از منابع عقب نمانیم و بتوانیم سهم خود را از میادین استخراج کنیم.

وی ادامه داد: از طریق افزایش تولید از منابع نفت و گاز مشترک با مشارکت بخش خصوصی می توانیم به حل مشکل ناترازی گاز در کشور بپردازیم و از قطعی گاز صنایع در ماه های سرد سال جلوگیری کنیم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: حضور جدی تر در بازارهای انرژی نیز از دیگر مزیت هایی است که مشارکت بخش خصوصی در برداشت از میادین نفت و گاز مشترک کشور دارد.

صبوری فرد گفت: شکستن انحصار شرکت ملی نفت در برداشت از میادین نفت و گاز مشترک نیز از دیگر مزیت هایی است که از طریق مشارکت بخش خصوصی در برداشت از این میادین حاصل می شود.

وی ادامه داد: انتقال فناوری به داخل کشور نیز بر اثر اجرایی کردن طرح مورد بحث به دست می آید. بخش خصوصی انگیزه بالایی برای افزایش بهره وری دارد و این امر به نفع کشور است و برداشت از میادین را سرعت می بخشد. در همین زمینه می توانیم به استفاده حداکثری از دستاوردهای دانش بنیانی کشور در راستای افزایش تولید مبادرت کنیم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: از نگاه پدافندی نیز مشارکت بخش خصوصی در برداشت از میادین نفت و گاز مشترک برایمان سود دارد. این اقدام می تواند اقتصاد کشور را به نحوی پیش ببرد که در شرایط تحریم به رفع مشکلات بپردازیم.

صبوری فرد تأکید کرد: ورود بخش خصوصی خارجی به بهره برداری از میادین نفت و گاز مشترک کشور نیز برایمان مزیت های زیادی دارد. از جمله به انتقال فناوری به داخل کشور منجر می شود. نیاز است تسهیل گری لازم در زمینه اخذ مجوزها انجام شود و زیرساخت های لازم را برای ورود بخش خصوصی خارجی به این حوزه ایجاد کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.