۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۲
کد خبر: 992772

رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، از نحوه تعامل بیمه تأمین اجتماعی با مراکز فیزیوتراپی گلایه کرد.

چالش‌های مراکز فیزیوتراپی با تامین اجتماعی

ایرج عبدالهی، درباره نحوه پوشش خدمات فیزیوتراپی توسط سازمان بیمه تأمین اجتماعی، گفت: خدمات فیزیوتراپی دارای کدهای مختلفی است که تنها دو کد آن توسط سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود، در حالی که کد تمرین درمانی نیز مطابق با استاندارد مربوطه باید تحت پوشش بیمه باشد اما تأمین اجتماعی از پرداخت کد تمرین درمانی اجتناب می‌کند.

وی افزود: در مورد مراکز خصوصی فیزیوتراپی با توجه به اختلاف تعرفه بخش دولتی و خصوصی و نیز محدود بودن کدهای پرداختی توسط بیمه و سقف‌های ریالی لحاظ شده عملاً مبلغ پرداختی سازمان تأمین اجتماعی بخش کوچکی حدود ۲۰ درصد تعرفه را شامل می‌شود و پرداخت بخش اعظم هزینه درمان بر دوش بیمار است.

عبدالهی در پاسخ به این که آیا پرداخت سازمان تأمین اجتماعی به مراکز درمانی طرف قرارداد به موقع انجام می‌شود یا خیر، گفت: متأسفانه خیر. به دلیل مشکلات مالی که ظاهراً سازمان تأمین اجتماعی با آن دست به گریبان است، پرداخت صورتحساب مراکز فیزیوتراپی با کسور قابل توجه و تأخیر زیادی همراه است به طوری که در سطح کشور بیش از ۸ ماه تأخیر در پرداخت‌ها وجود دارد.

وی به مشکلات ثبت نسخه های فیزیوتراپی در سامانه تأمین اجتماعی اشاره کرد و افزود: سامانه ثبت نسخه ها در تأمین اجتماعی در عین حال که کُند و وقت گیر است و با قطعی زیادی مواجه می‌شود، به گونه‌ای طراحی شده که بیشتر پزشکان در ثبت دقیق نسخه های الکترونیک خدمات فیزیوتراپی مشکل دارند و برخی خدمات در سامانه وجود ندارد. از طرف دیگر نحوه انتخاب نواحی درمان در سامانه دقیق نیست و مشکلات متعددی را برای پزشک و مراکز فیزیوتراپی ایجاد می‌کند.

رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران تاکید کرد: اخیراً سازمان تأمین اجتماعی با هدف صرفه‌جویی مالی و بدون در نظر گرفتن زیرساخت‌ها، مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری، منافع بیمار و مراکز فیزیوتراپی، ثبت کد یک بار مصرف ارسالی به تلفن همراه بیمار را از طریق سامانه در هر جلسه درمانی الزامی کرده و حداکثر ظرف یک دقیقه باید این کد در سامانه ثبت شود. در حالی که انجام چنین فرایندی توسط مراکز فیزیوتراپی در عمل مقدور نیست و بخش عمده نسخه ها روزانه بیماران مراجعه کننده قابل ثبت نبوده و با وجود جلسات مشترکی که با مدیریت سازمان تأمین اجتماعی داشته ایم و قول‌های مساعد دوستان، همچنان این مشکل بزرگ رفع نشده است.

وی افزود: فیزیوتراپی، درمان تک جلسه‌ای نیست و طی جلسات مشخصی انجام می‌شود و به دلایل متعددی مانند همراه نبودن یا ثبت نبودن تلفن همراه بیمار یا عدم آنتن دهی مناسب در برخی مراکز درمانی، مشکلات اینترنتی و موارد متعدد دیگر؛ عملاً امکان ثبت بسیاری از جلسات در این بازه زمانی کوتاه محقق نشده که نتیجه آن آزار و اذیت و ضرر مالی برای بیمار و مراکز درمانی طرف قرارداد با بیمه تأمین اجتماعی است.

عبدالهی خاطرنشان کرد: امیدوارم سازمان تأمین اجتماعی با در نظر گرفتن مشورت‌های فنی و تخصصی انجمن فیزیوتراپی ایران، نسبت به اصلاح این روند غیرمنطقی اقدام کند؛ در غیر این صورت و با عنایت به عملکرد مالی غیرقابل قبول سازمان تأمین اجتماعی، مراکز فیزیوتراپی چاره‌ای جز دریافت هزینه آزاد نسخه های فیزیوتراپی ثبت نشده به دلایلی که اشاره شد را نخواهند داشت.

منبع: خبرگزاری مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.