تحولات منطقه

یک نماینده مجلس: کاهش مالیات تولید در بودجه ۱۴۰۴ به عنوان یک ابزار برای افزایش جذابیت بخش تولید عمل می‌کند. این موضوع در کنار حمایت از معیشت مردم با معافیت کارگران از پرداخت مالیات با حقوق کمتر از ۲۴ میلیون تومان، تاثیر مثبتی بر سفره آنها دارد.

تأثیر مثبت اصلاح مالیاتی بودجه ۱۴۰۴ بر اقتصاد بخش مولد و معیشت کارگران
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

معافیت مالیاتی یکی از حمایت­ هایی است که دولت­ها با هدف کمک به خانوارهای کم­ درآمد در دستور کار قرار می­ دهند. در همین راستا، در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوب شد که سقف معافیت مالیاتی حقوق­ بگیران از ۱۲ به ۱۴ میلیون تومان افزایش پیدا کند. سقف معافیت مالیاتی مشاغل خرد نیز از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان رسید.

حقوق­ بگیران جزو در دسترس­ ترین مودیان مالیاتی برای دولت هستند. به همین دلیل، طی سالیان طولانی مالیات ­گیری از آن­ها به صورت مرتب و دقیق صورت گرفته است. در حالی که بسیاری از مشاغل با درآمدهای کلان از پرداخت مالیات طفره رفته ­اند.

از آنجائی که حقوق ­بگیران ماهانه مبلغ ثابتی را به عنوان حقوق دریافت می­ کنند، در مقابل تورم بسیار آسیب­ پذیر هستند. به نحوی که عمدتاً افزایش حقوق آن­ها از تورم عقب می ماند و این امر مشکلات جدی برای معیشت خانوارها ایجاد می­کند.

نظرات اسماعیل سیاوشی، نماینده اصفهان در مجلس را در خصوص افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوق­ بگیران و مشاغل خرد در لایحه بودجه ۱۴۰۴ و حمایتی که از بخش تولید به عمل آمده است، در ادامه می­ خوانید.

سیاوشی با اشاره به این موضوع که افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوق ­بگیران و مشاغل خرد تا مرز ۱۰۰ درصد و سه برابر تورم کمک خوبی به خانوارهاست، تصریح کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تلاش کردیم حتی ­الامکان افزایش سقف معافیت مالیاتی را برای اقشار ضعیف داشته باشیم. واقعیت این است که با توجه به تورم و قیمت­ های موجود، خانوارهایی که ماهانه ۲۴ میلیون تومان درآمد دارند، نمی­ توانند از عهده مخارج­ شان برآیند. به همین دلیل، سقف معافیت مالیاتی را از ۱۲ به ۲۴ میلیون تومان افزایش دادیم.

وی ادامه داد: بر اساس آمارهای منتشره، زیر ۳۰ میلیون تومان زیر خط فقر است. بنابراین، از کسانی که حقوق ­های حداقلی دارند، نباید مالیات اخذ کنیم. واقعیت این است که خانوارهای ک م­درآمد به لحاظ مالی در مضیقه قرار دارند. حمایت از آن­ها به لحاظ مالیاتی اهمیت دارد.

این نماینده مجلس گفت: مثلاً برای کسانی که تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند، مصوب شد که ۴۰ درصد حقوق­شان افزایش پیدا کند. با همین افزایش باز هم حقوق­شان به ۵ میلیون تومان می­رسد که رقم قابل توجهی نیست. در این شرایط، باید به حمایت از اقشار ضعیف توجه جدی داشته باشیم.

سیاوشی گفت: با وجود تمام واقعیاتی که در جامعه وجود دارد، افزایش ۱۰۰ درصدی معافیت مالیاتی مشاغل خرد و حقوق­بگیران اقدام مناسبی بود که در لایحه بودجه ۱۴۰۴ انجام شد.

وی ادامه داد: یکی از راه­های تشویق و حمایت از تولید، کاهش مالیات است. در همین راستا، کاهش ۵ درصدی مالیات بخش تولید مدنظر قرار گرفت. البته ما معتقدیم که بیشتر از این­ها باید از تولید حمایت به  عمل بیاوریم. تولید سنگ بنای رونق اقتصادی در کشور است. اگر این حوزه تحرک نداشته باشد، نمی­توانیم توقع داشته باشیم که در سطح اقتصاد ملی رونقی را شاهد باشیم.

این نماینده مجلس گفت: در حال حاضر، مردم یک سری پول­ های مازاد دارند، اگر بتوانیم مشوق­ های بخش تولید را به نحوی افزایش دهیم که مردم سرمایه ­هایشان را به حوزه تولید بیاورند، اتفاق خوبی در کشور رخ می­دهد.

سیاوشی گفت: کاهش مالیات تولید در بودجه ۱۴۰۴ به عنوان یک ابزار برای افزایش جذابیت بخش تولید عمل می‌کند. هر چقدر بتوانیم به جذابیت این بخش اضافه کنیم و از اقدامات واسطه ­گری و مخرب فاصله بگیریم، به نفع کشور است. این موضوع در کنار حمایت از معیشت مردم با معاف شدن کلیه کارگران از پرداخت مالیات با حقوق کمتر از ۲۴ میلیون تومان، تاثیر مثبتی بر اقتصاد بخش مولد و سفره کارگران خواهد داشت.

این نماینده مجلس گفت: متأسفانه الان بخش سوداگری در حوزه ملک، سکه، ارز و... رونق دارد. افراد ترجیح می­ دهند پول­شان را در این بخش­ها به کار بیندازند. در این حوزه ­ها، افراد مالیات نمی ­پردازند و ارزش دارایی­ شان هم روز به روز افزایش پیدا می­کند. بنابراین، دلیلی برای به کار انداختن سرمایه ­ها در حوزه تولید وجود ندارد.

وی ادامه داد: به ویژه کسانی که در ابتدای راه تولید هستند، باید مورد حمایت جدی قرار بگیرند و مشوق­ های خوبی برایشان در نظر بگیریم. تنها در این شرایط است که مردم رغبت می­کنند سرمایه­ هایشان را در حوزه تولید به کار بیندازند.

این نماینده مجلس گفت: به اجرا گذاشتن راه ­هایی برای اصلاح نظام مالیاتی کشور باید در دستور کار باشد. دولت باید بتواند به مقابله با فرار مالیاتی بپردازد و از اعمال فشار مالیاتی بر اقشار خاص مانند حقوق­ بگیران پرهیز کند.

سیاوشی خاطرنشان کرد: در راستای افزایش برقراری ارتباط با مالیات ­دهندگان، سازمان امور مالیاتی طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مالیات­ ها را به اجرا گذاشت. این طرح نتایج مثبتی دارد و برای سال آتی نیز در لایحه بودجه پیش ­بینی شد که ادامه پیدا کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.