یک نماینده مجلس با تشریح جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه گفت: با درخواست مجلس ایرادات شکلی برنامه ششم توسعه برطرف شده اما ایرادات محتوایی همچنان پابرجاست.

 ایرادات محتوایی برنامه ششم هنوز برطرف نشده است

به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، غلامرضا کاتب در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به بررسی لایحه برنامه ششم توسعه پرداخت افزود: در سال های 93 و 94 ، ‌85 درصد اعتبارات در بخش هزینه ای مصرف شد و اعتبارات عمرانی هیچ گاه به بیش از 15 درصد نرسید.

وی گفت: درسال 95 هم بیش از 90 درصد اعتبارات در بخش هزینه ای کشور مصرف خواهد شد.

کاتب افزود: بزرگترین مشکل کشور استفاده بیش از حد از منابع عمومی برای حقوق و دستمزد است و تا این مشکل حل نشود دیگر مشکلات وجود خواهد داشت.

این نماینده مجلس افزود: اولویتی بالاتر از کاهش هزینه های دولت وجود ندارد .

وی با بیان اینکه دربرنامه های سوم، چهام و پنجم توسعه همچون برنامه ششم برکاستن از حجم دولت تاکید شده است گفت: مهم این است که این کار صورت نمی گیرد و اجرا نمی شود و ما همچنان شاهد افزایش اعتبارات هزینه ای هستیم.

کاتب افزود:‌ در لایحه برنامه ششم توسعه آمده است که در مدت 5 سال 724 هزار میلیارد تومان باید در کشور سرمایه گذاری صورت گیرد که صد هزار میلیارد تومان آن از منابع داخلی و مابقی از منابع خارجی است اما راهکارهای مناسب برای جذب سرمایه گذاری و امنیت آن در نظر گرفته نشده است.

این نماینده مجلس گفت: با درخواست مجلس ایرادات شکلی برنامه ششم توسعه برطرف شده اما ایرادات محتوایی همچنان پابرجاست.

وی افزود:‌ دربحث اقتصاد مقاومتی 200 طرح ملی در لایحه برنامه ششم وجود دارد .

کاتب گفت: در برنامه ششم در زمینه آب و محیط زیست اولویت هایی مشخص شده اما اینکه چگونه می توان به این اولویت ها رسید مشخص نیست و ساز و کارهای اجرایی و قانونی آن دیده نشده است .

این نماینده مجلس با اشاره به رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصد به لایحه برنامه ششم این سوال را مطرح کرد که آیا واقعا این رشد با دیگر عوامل همخوانی دارد یا خیر .

وی افزود: میانگین رشد اقتصادی در 40 سال گذشته 4 ونیم درصد بوده است حال باید دانست که با این رکود و باقی ماندن بخشی از تحریم ها چگونه می خواهیم به رشد 8 درصد برسیم.

کاتب گفت‌: در لایحه برنامه ششم بر تبدیل 400 هزار هکتار از اراضی به آبیاری تحت فشار تاکید شده اما منابع مالی آن دیده نشده است.

این نماینده مجلس افزود:‌کاهش 11 میلیون متر مکعبی مصرف آب در لایحه آمده است اما ساز و کارش مشخص نیست.

وی گفت:‌ خیلی از اسناد بالادستی در لایحه برنامه ششم به طور شفاف دیده نشده که از جمله آنها فقر و اشتغال ، محرومیت و معیشت مردم است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.